Chorobny poriadok

Príspevok v téme: Chorobny poriadok
Divyjack

Dobry den,

mam taky problem. Dovrsil som 30 rokov, s priatelkou zijeme spolu 5 rokov, ona ma 29. Niekedy som nebol taky poriadkumilovny ako teraz a neviem cim to je. Neznesiem neporiadok, neznesiem neumyty riad, prach, nepovysavane, neumyta vana, umyvadlo, vlasy v umyvadle. Upratujeme raz tyzdenne doma s priatelkou, ibaze ja vzdy poriadim lepsie ako ona, este niekedy aj po nej. Resp. jej sa velmi upratovat nechce....zacinam mat z toho obavy aka bude neskor zena, ked si ju vezmem, ked pridu deti. Alebo sibe mne, ze chcem mat dokonalu cistotu alebo neviem , kde je chyba. Ked pridem domov z prace niekedy a vidim bordel a ona je doma a nic s tym neurobi, ide ma roztrhnut....bohuzial aj moj zaujem o sex s nou upadol, lebo si zacinam mysliet, ze nieco nie je ok....

Deria

Tu nejde ale o odrobinku, ktora spadne na zem a to je rozdiel! Zakladatel temy tu pise o neumytom riade, vlasy vo vani (odporne, brr) nepovysavane, atd. a priatelka je doma. Ja netvrdim, ze ona by mala stale behat s handrou ale to su predsa zakladne veci. Prave zena by mala mat zaujem vytvorit doma prijemnu atmosferu a ta sa da vychutnat len, ked je aspon zhruba poriadok. Nemusi sa vsetko svietit ale neviem si to predstavit v spine a bordeli.:)
@divyjack, myslim, ze to bude medzi vami vecny problem, lebo ak je niekto smudla, tak aj smudla zostane. Pretoze to budes mat na dennom poriadku. Ono sa to zda malickost ale nie je. Vidis, kazdy problem aj taky prt sa potom odzrkadluje automaticky v sexualite. Jednoducho sa ti moze taka zena po case znechutit. Bola by to skoda, ak si inac rozumiete. Mali by ste sa o tom V KLUDE(!) porozpravat, povedz jej, co ti vadi a ze jej budes pomahat ako to bude mozne ale ze takto nevies zit. Dohodnite sa na nejakom kompromise. Rozdelte si ulohy, kto bude mat co na starosti. Este nieco: pises, ze neuprace poriadne. Vytykas jej to?

milli11

Suhlasim s clovekom, ktory tu napisal, ze ked autor tak rad upratuje, nech si upratuje aj kazdy den.

Ano, su veci, ktore treba spravit kazdy den. Napr. zjem cokoladu tak obal hned vyhodim, osprchujem sa, spinave oblecenie hodim do kosa na spinave pradlo, potom po sprche ocistim vanu.

Ale aby som mala kazdy den utierat prach alebo zmyvat podlahu, to nie.

Chodila som s takym typom, nielen, ze vyzadoval prehnane upratovanie, ale muselo sa upratovat presne podla neho, myslim ten styl upratovania. Nikdy viac takeho chlapa, taky extrem.

Ved ty si upratuj, ked ta to bavi. A ona nech ti raz za tyzden pomaha. Co ak ma ona nejaku narocnejsiu pracu? A doma uz nema energiu sa kazdy den nahanat za kazdou smietkou alebo prachom? Neviem, ako to mate, ci robite obaja alebo len ty zarabas a ona sa stara o domacnost?

beacon

ja nicim takym netrpim.ale keby ste mali surodenca ako ja tak by ste museli raz polrocne po nom pratat.u nas je bordel a to poriadny ja sa snazim aby sa dalo aspon prejst cez izbu to je vsetko.ked niekto ma cely pisaci stol nabaleny cely rok a povie to je v poriadku a musi ist na moj pisaci stol si napisat list to nie je v poriadku.ked je zachod od spiny zlty to nie je v poriadku.ked niekto si neumije zuby cely tyzden to nie je v poriadku.kto sa nevyzna uz vo svojom bordli a nevie najst kde co je ja musim pomoct to nie je v poriadku.ked pavuciny mam nad hlavou v byt to nie je v poriiadku ked to chcem opravit do nirmalu som perfekcionistka?a tie vasr jebjute psycjologicky nech prestanu analizovat moje foto v compe boli fotene v zaprasenom zrkadle preto mu nevidno mihalnuce.nech psychologicja mura sa stara o svoj xicht a skusi zatriedit seba do genotypu.aj ked umriem hladom ale di jamery sa nebudem usmievat.ncite mi zivot!!!!!!uz presedlajte na inu osobu a robte jej analizu 10rokov uz bolo dost.

Agnes989

No mne keby muž vytýkal že zle upratujem a že po mne ostala nejaká smietka a musí to dorobiť lebo ja nič neurobím poriadne tak by som ho hnala. Niečo podobné som zažila v detstve s otcom, ktorý len rozkazoval a po tom, ako som povysávala koberec po ňom chodil po štvornožky a hľadal smietku. Mali by ste fakt ísť od seba, nehodíte sa k sebe a na tomto budeme mať len samé konflikty. Ty si nájdi nejakú perfekcionistku, čo bude od rána do večera behať s handrou a vysávačom a všetko denne dezinfikovať. Len aby sa ti potom nestalo, že sa role obrátia a ona bude tá, čo bude za poriadok buzerovať teba. Lebo z toho čo píšeš to vyzerá, že vyžaduješ dokonalý poriadok každý deň ale sám pre to nič neurobíš, len čakáš, kedy to spraví žena. Ty sa podujmeš pomôcť upratať raz za týždeň.

Deria

Je to vsetko o vychove. Myslim, ze je normalne, ked sa raz za tyzden dokladne poupratuje a v tyzdni len podla potreby. Ked sa napr.vari, pokladam za samozrejme kuchynu upratat, aj ked je to kazdy den! Samozrejmostou je to vsak pre toho, kto bol tak nauceny uz z domu. Kto nie, pre toho je to otrocina, zbytocnost alebo aj chore. Tiez sa mi neraz stalo, ze som nechala vsetko lezat, lebo som nemala bud chut alebo cas po sebe upratat ale citim sa dobre, ked je poriadok a cisto. Existuju aj taki, ktori to uplne prehanaju, pucuju cele dni a este sa v tom vyzivaju.
My tazko asi posudime, ci divyjack prehana alebo nie, pretoze neporiadok a neporiadok je rozdiel. Pozasychany riad z predosleho dna, porozhadzovane veci, ktore lezia uz treti den neupratane a pod., to by aj mne vadilo.

tasty

začala som to tu čítať, že sa vyjadrím k téme, a potom: "tip top domov bohatych rodicov" uf uf uf :) žiadny komentár to nepotrebuje

miriam123

to zdoraznenie "tip top domov bohatych rodicov" aj mna zarazilo. nie je to tak trochu povrchne, aj spolu s bazirovanim na "vonkajsom" poriadku? presne, ze vobec nehovoris o tom, aka inak je. nemas to cele zalozene len na vonkajsej dokonalosti? dokonalo vyzerajuca upravena zena, ktora musi dokonale upratat, navarit, atd? to je trochu smutne. nehladas v zivote nieco viac?

[zruseny35]

mas pravdu DivyJack..mal by si si najst inu..Najlepšie tu tvoju "bohatu" , čo ti umožní večerať zo zeme :)

Prezyvka055

:D ako nechapem ale mne prides normalny, u nas sa vana umyva po kazdom pouziti(neviem si predstavit ze by niekto po sebe neumyl) takisto si neviem predstavit ze by niekto nechal vlasy v umyvadle(to je taky problem to pozbierat a vyhodit), riady sa umyvaju podla potreby ale minimalne raz denne, ked sa naplni umyvacka skor tak aj viackrat ale raz denne minimalne. Vysava nam doma kazdy den ten automaticky bazmeg v case ked sme v praci a potom raz tyzdenne sa to prebehne este rucne plus prach tiez raz tyzdenne. Cize okrem toho prachu ostatne veci sa u nas deju na dennej baze. A border nerobime, teda veci vzdy relativne na miesto, nepohadzujeme saty hore dole a podobne. Nevidim na tom nic chorobne, vela ludi ma doma asi bordel ale my mame radi ked je poriadok :D.