Rešpekt

suineg

80% ludi su hlupaci, ktori nerespektuju seba a potom ani nedokazu respektovat inych.
Tito ludianech ta nezaujimaju. Bud zdravo sebavedoma, ries veci pragmaticky,aby to viedlo k vysledku. Stoj si za vlastnym nazorom ak je spravny, ak nie je dokaz si priznat svoj omyl, chybu. Bud empaticka k ludom.
Pre hore uvedenych 80% budes arogantny clovek, pre zvysok budes respektovanou osobou.

Sejla

nemyslim si, ze sa pytala na to, ako respektovat samu seba, ale ako vzbudit respekt u druhych.... To su dost rozdielne veci.

[zruseny35]

ajja...je,ak mas na to nervy ,naladu,a dosť praštený rozum.Uvidíš sama čo to urobí v tvojom živote :)
Postav sa pred zrkadlo,daj si lavu ruku na srdce a vrav si nahlas do očí,každu vetu tolkokrát,kým sa nepousmeješ.(3-7a viac)
1.milujem samu seba najviac na svete
2.respektujem samu seba

_meno

Ahoj ajja

Usmevne sa pozeram na tento príspevok, lebo nejaky ludia (profesionalne obete) v sebe citili ze su bezhodnotni a tak sirili zo seba ze ostatni su bezhodnoti - zhodou okolnosti to povedali aj tebe.

Ty si uverila tejto ich myslienke a robis presne to co oni - snazis sa dokazat ze si bezhodnotna.

Je to skor tvoje ego (tvoje JA je zatiaľ velmi malicke, povazujes svoje telo za JA) ktore trpi, tvoja bytost je vzdy uplne v poriadku :) :)

Ked si uvedomis ze tym ludom, ktori ti povedali ze si menejhodnotna, bolo ublizovane - poznas skutocny zdroj tohto spravania a ten zdroj zacnes aj riesit - vnutra týchto ludi, ktorym bolo ublizene.

Ukazem ako vyzera prvy pokus "-si bezhodnotna. - co ta trapi? -nic ma netrapi tebe vravim ze si bezhodnotna. -rozumiem ale ake pocity v tebe vyvolali taketo spravanie? -hovorim o tebe nie o mne -rozumiem, a ako sa dnes mas? -to je jedno hovorim ze si bezhodnotna ...
atd atd je to fyzicka uroven, reps. uroven myslienok, prejavu.
(zdroj je srdce je skryty, mozog je prejav, je viditelny). Preto ta nestastna osoba v srdci bude osocovat a robit zle - lebo v podstate pusta zlo zo seba von vo forme myslienok.

riesenie samozrejme nie je na urovni vysvetlenia (mozog) ale na urovni spolucitenia a citu (srdce). takze ked ti povie niekto ze si bezhodnotna radsej ho obijmi... pretoze iba tym spôsobom mmu pomozes - komunikujes s jej srdcom, nie s jej mozgom ktory je ovladany srdcom :)

vela stastia ajja

Nina.

Sebadôvera, sebavedomie, sila osobnosti - to je základ. Ale treba povedať to, že väčšina ľudí, ktorý vzbudzujú rešpekt sa tak proste narodili - vzdbudzovať rešpekt je (bohužiaľ) väčšinou určitá danosť, ktorú proste buď človek v sebe má, alebo nemá.
Samozrejme dá sa to naučiť do istej miery, ale to by som skôr nazvala tou sebadôverou, alebo sebavedomím. Prípadne by si musela v živote zažiť toho dosť - a aj zlého, alebo proste sa nejakým spôsobom stať silnou osobnosťou -, ale to všetko sú roky a roky driny, keď to v sebe nemáš prirodzene.

tasty

pestovať si zdravé sebavedomie, veriť si, mať svoj názor a stáť si pritom, vedieť ho obhájiť, je to dosť komplikované, veľmi zložitá téma, ale to sebavedomie určite je top pri riešení tohto problému