Prve gynekologicke vystrenie

Príspevok v téme: Prve gynekologicke vystrenie
taneuroticka

ahojte, ano hladala som na nete, presla som snad milion stranok ale nedozvedela som sa to, co som chcela a to je: ci vysetrenie boli a vlastne ja si vobec neviem predstavit akymi zrkadlami sa mi tam dole pozre, ako ich tam chce vopchat alebo co, ano som panna este, a ci mi tam bude pchat nieco alebo spravi len sono, fakt si to predstavujem ale nejako to nejde :D mozno si pomyslite, ze co to som za kravu ale nesudte ma :D v zivote som tam nebola a mam hrozne stresy z toho, dakujem za kazdu normalnu odpoved...

mixta

lekar alebo lekarka sa ta opyta ci si mala pohl. styk alebo ci si si tam nieco nestrkala. Teraz co som pocula aj toto sa pytaju niektori lekari lebo ak si tam pocas masturbacie nieco pchas tak sa mozes pripravit aj sama o pannestvo a tym padom by ta teoreticky mohol lekar vysetrit aj ako nepannu. Niektore ju ani nemaju vyvinutu vobec. V podstate nemas sa co bat lekar sa ta nato spyta. Inac tam ti nebude nic pchat ziadne zrkadielka posvove ale ta vysetri rukou cez konecnik. Sono ti urobi cez brucho ale tam by si mala mat plny mocovy mechur.
Prsia ti nebude vysetrovat ale moze ta poslat na sono prsnikov. Neviem kolko mas rokov.
Ockovanie ti nema co nanucovat ak ho nechces. Ktovie ci to ockovanie ma vobec nejaky efekt alebo chce len niekto zarabat.

taneuroticka

Salala dik za vysvetlenie, to sa asi opytam, ze ako to bude prebiehat, jak si tak spominam tak u kazdeho doktora som sa to pytala :) dik za podporu

salalalalala

a myslim, ze sa kludne mozes lekarky predtym opytat, ze je to tvoje prve vysetrenie a rada by si vedela, ako bude prebiehat, ci ti to nemoze vysvetlit.

salalalalala

vysetrenie cez posvu ti urcite nebude robit, ak jej povies ze si panna, toho sa naozaj bat nemusis. jeden prst do konecnika a prehmata brucho. jasne, nie je to prijemna aktivita, ale trva to par sekund a neboli to, nemusis sa bat. a ked aj uz nebudes panna, nie kazda lekarka pouziva tie zeleza pri preventivnej prehliadke, su aj take plastove jak kacicky to vyzera, a to takmer ani necitis.
ak ta nieco bude pri prehliadke boliet, vzdy musis povedat, a ked sa ti bude zdat, ze zaobchadzal necitlivo, vzdy mozes zmenit lekara.
ziadne lekarske vysetrenia nie su prijemne (teda aspon ak mozem pvoedat za seba, uz len to ze sa tam musim vyzliect mi nie je po chuti), ale ked odchadzas s pocitom, ze vies, ze mas vsetko v poriadku, je to prijemny pocit.

taneuroticka

Salala to mi je jasne, to by som nechcela, viem kolko je vedlajsich ucinkov, no proste to by som si nedala urcite len tak, a tak isto antikoncepciu, to je chemia jak svina no a preco rozplakat? Lebo ja som taka povaha... No ja sa bojim, ze to bude bolet tot vse

salalalalala

a preco by si sa mala rozplakat? normalne ked pojdes na kozu tak jej pripomenies ze si panna. ockovanie proti rakovine by som neriskovala, prilis vela vedlajsich ucinkov, vakciny nie su ani testovane na mladych dievcatach akym sa podavaju a do 5 rokov su aj tak vsetky protilatky prec. vratane toho, ze je iba na velmi malo virusov, a rakovinu sposobuje omnoho omnoho viac.

taneuroticka

Dakujem za pohotovu odpoved, no ja jej to poviem, ze som panna ak sa na to neopyta, a co mam robit ked mi povie nech si vyleziem na tu kozu a pojde mi tam nejakymi nastrojmi, ved ja sa rozplacem...ty kokso, taketo stresy mi nerobi ani ked cakam v cakarni u zubarky a som objednana na kaz....

xem

spýta sa ťa či si panna alebo povedz to ty radšej a vyšetrí ťa cez konečník samozrejme že ti tam nestrčí celú ruku...
nemáš sa čoho báť plno báb si tým prešlo pred tebou a plno báb si tým prejde po tebe
dalej sa bude pýtať na menštruáciu slabá/silná dlhá/krátka pravidelná/nepravidelná

vyšetriť by mala aj prsníky
nemáš sa čoho báť

neviem či do 12 alebo 15 rokov sa očkuje proti rakovine krčka maternice ak si v tom veku tak sa popýtaj doktorky