Antikoncepcia a tehotenstvo

Príspevok v téme: Antikoncepcia a tehotenstvo
životživot

ahojte, prosim o radu.

uzivam HAK cca rok a pol. posledne balenie sa mi stalo tak, ze: prvy tyzden uzivania som musela uzit dve naraz, kvoli tomu, ze som ich pri sebe nemala (jazdim domov a stane sa, ze si ich necham na podnajme..)druhy tyzden som musela uzit takto 2x dve naraz v tyzdni. a treti tyzden dokonca az 3 naraz :/ ..krvacanie sa nespustilo kvoli tomu, tak to asi telo nevnima ako vysadenie, poslednu som neuzila. no v den ked som mala uzit poslednu, som mala nechr. styk, je sanca, ze by som mohla pocat?

escap

Možno nevieš, ale počať môžeš aj keď berieš HAK ako máš. Prakticky všetka hormonálna antikoncepcia na našom trhu je potratová. To znamená, že ak zlyhá antikoncepčný účinok (zabránenie počatiu) nastupuje abortívny účinok po počatí - t.j. zabránenie uhniezdenia oplodneného vajíčka v maternici, čím počaté dieťa zomiera v cca 7-8 dni po počatí po spotrebovaní zásob vlastných živín. Žena si tak s HAK nemôže byť nikdy istá, či v cykle nespôsobila potrat svojmu niekoľkodňovému počatému dieťaťu.

životživot

zdravie je momentalne prednejsie...uvazujem o vysadeni aj o babatku v poslednej dobe...kiezby som bola tehotna :) sice nepoznam rizika, ktore obnasa HAK ked som takto dodrbala tento mesiac...troska sa bojim :)

Slobodna

Neviem či si uvedomuješ, že možné tehotenstvo je iba jedno možné riziko, ktoré nezodpovedným užívaním HAK riskuješ. Totálne si rozhodíš nielen cyklus ale aj hormóny, čo môže pre teba v budúcnosti znamenať dosť značný zdravotný problém. By som na tvojom mieste uvažovala o inej metóde ochrany.
HAK nie sú lentilky, ktoré zoberieš hocikedy. To má nejaké pravidlá užívania.
Určite si urob test, Hak prestaň užívať a používajte radšej kondóm. Alebo si ju nezabúdaj brať na podnájom a užívaj ju pravidelne - pre svoje vlastné dobro.

AfterEight

No ak sa poviem to narovinu: do teba nespravil,tak podla mna je skoro nulova sanca :)

ale jedine co ta upokoji,je spravit si test. Kazda si tym musi raz prejst :)