Chlorela či Spirulina

miroka

Obidva druhy sladkovodných rias majú silný detoxikačný účinok, rozdiel je v množstvách obsiahnutých živín. Chlorella obsahuje viac zinku, mangánu, vitamínu B2(riboflavín) a samozrejme chlorofylu, ktorý čistí a regeneruje sliznice žalúdka, čriev, neutralizuje pachy telesných tekutín aj stolice. Je ideálna napríklad pre ľudí s dlhodobými problémami s trávením a vylučovaním. Spirulina je bohatšia na vitamín D, chróm, vápnik, selén, draslík, obsahuje fykocyanín, ktorý okrem iného stimuluje orgány imunitného systému. Chróm a fenylalanín sa podieľajú na znižovaní chuti na sladké. Spirulina je ideálna pre tých, ktorí chcú počas detoxikačného programu zhodiť nadbytočné kilá. Ideálny čas na užitie tabliet chlorella alebo tabliet spirulina je tiež pred jedlom.

lombardo1981

Chlorela je riasa, spirulina je sinica.
Chlorela na to, aby mohla byť v našom tele využitá, musí mať rozrušenú bunkovú stenu, pretože celulózu nedokážeme stráviť.
Chlorela stimuluje imunitný systém, podporuje rast črevnej mikroflóry, zlepšuje trávenie, pomáha pri kolitíde či zápche. Údajne pomáha aj ako prevencia astmatických záchvatov, pri zhoršenom dýchaní, pri vysokom cholesterole či krvnom tlaku, PMS. Nemala by sa brať s imunosupresívami a Warfarínom.
Spirulina pomáha pri chudnutí, sennej nádche, diabete, PMS, strese, dodáva energiu, napomáha pri hojení rán, znižuje cholesterol. V niektorých prípadoch môže byť kontaminovaná mikrocystínmi, ktoré môžu poškodiť pečeň (príznaky "kontaminácie": nauzea, zvracanie, slabosť, smäd, tachykardia). Takže sa sústrediť iba na tie testované. Čo sa týka obsahu vitamínu B12, tak ho síce obsahuje, ale takú formu, ktoré naše telo nedokáže využiť. Nemala by sa užívať spolu s imunosupresívami.