Má to cenu ešte ísť ďalej?

Príspevok v téme: Má to cenu ešte ísť ďalej?
Touzjejedno

Zdravím.

Mám 100 chutí sa zabiť, spraviť si niečo, umrieť..
Môj život stojí tak maximálne za h****!
Mám 15. Nemám žiadnych kamarátov ani doma ani v škole, ak niekto ku mne v škole prehovorí je to 1x za 2 týždne a aj to niečo so školou. Je pravda, že nie som žiadne chudé tintitko ale nie je to vôbec ľahké, kedže mám zdravotné problémy. Žiadne dievča sa ma ani nedotkne iba pozrie nechutným pohľadom...
V škole je to ešte väčšia ********, vôbec sa mi v nej nedarí, neviem sa dokázať učiť. Každý jeden učiteľ ma tam buzeruje.
Žijem len s mamou a 2 sestrami. Aj tu je to totálne na ...
1 sestra mno opovrhuje, stále niečo proti mne má, stále je protivná. Druhá nie je taká zlá ale niekedy aj ona je taká...
A mama?... Tej vyžalujú a stále mi len nadáva aj bez sebamenšej príčiny.. nechtiac buchnem dverami už som hned k**** po****** lebo "trieskam", že ešte raz tak ma niekde dá do nápravného centra alebo čo to..a áno..už ma tam raz dala na chvíľu ako sme sa odsťahovali od otca lebo to bol celý život alkoholik...a ja som už vtedy nič nezvládal.. Je toto NORMÁLNE?! Je môj život normálny? stojí za niečo ? nie nestojí... Som na dne neviem čo ďalej najradšej mám chuť sa zabiť, už nad tým rozmýšľam veľmi dlho...
Ak niekto potrebuje vyrývať v komentároch tak dotoho..mne to len prispeje k môjmu bezcennému životu.

bella21

Nie, taký život dieťaťa v rodine, ako to opisuješ, by sa nemal považovať za normálny. Normálne je, ak má dieťa oboch rodičov pri sebe, pričom rodičia ho milujú a svoju lásku mu dávajú aj najavo. Zaujímajú sa o jeho problémy, o to, čo práve prežíva, radia mu, pomáhajú, povzbudzujú, utešujú, ak sa mu niečo nedarí. Rodičia, ktorí sú dieťaťu oporou a vzorom. Rozhodne by nemali svoje dieťa ponižovať a už vôbec nie mu nepekne nadávať.

Vaša rodina bola podľa všetkého ťažko poznačená alkoholizmom, ktorý nakoniec viedol k jej rozvratu. Otec v závislosti nebol schopný plniť vyššie uvedené úlohy otca. Matka trpela jeho výčiny a nemala kvôli tomu toľko času na deti. Po čase ostala s 3 deťmi sama spolu s celou ťarchou postarať sa o ne. Predpokladám, že mama má v sebe veľa nahromadeného hnevu a nevie si s ním poradiť. Vníma svoje zranenia a možno zabúda na to, že jej deti boli rozvratom rodiny tiež poznačené - a najskôr ešte viac ako ona. Neuvedomuje si, že tak, ako otec zranil ju, ona teraz svojim neláskavým prístupom zraňuje Teba pridáva Ti k tomu všetkému bolestnému, čo si v srdci nosíš kvôli absencii otca. Prakticky aj ona je obeť celej tejto situácie, nielen Ty. Skús sa na to pozrieť takto. Ja viem, je ťažké hľadať pochopenie a namiesto toho Ti poradia, aby si Ty viac chápal iných.

Láska však existuje, aj keď vo vašej rodine chýba. Kúsok lásky by dokázal zmeniť niečo i u vás doma. Možno len tým, že by si sa trochu milosrdnejším pohľadom díval na mamu, keď Ti bude opäť niečo vyčítať alebo Ti nadávať. Neber to osobne, nevie, čo robí, nevie, ako veľmi ubližuje niekomu, kto jej bol zverený ako poklad, o ktorý sa má starať a strážiť ho. Neviem dôvody, prečo na Teba sestry žalujú, ale ak je to nespravodlivé, aj ony sa voči Tebe prehrešujú. Neodplácaj im to zlým, naopak, buď k nim dobrý a verím, že po čase sa niečo vo vašom vzájomnom vzťahu zmení.

Nezáleží na tom, koľko máš kíl a ako vyzeráš, ale to, aký si človek. Možno teraz nemáš kamarátov, ale v budúcnosti, keď budeš dospelý, Ťa ľudia budú rešpektovať. Dospelí už skôr ako teenageri vedia, čo je v živote naozaj podstatné neprikladajú váhe či výzoru až taký význam (tí normálni). Mal si ťažké detstvo, prežívaš neradostné dospievanie, ale to ešte neznamená, že celý Tvoj život bude taký. Raz sa osamostatníš a nebudeš už bývať so svojou mamou ani sestrami. Aj toto všetko zlé formuje Tvoju osobnosť, dáva Ti silu, ktorú možno ani sám netušíš, že v sebe máš.

Nájdi si niečo, čo Ťa baví a venuj sa tomu. Potom si hľadaj takých kamarátov, ktorých baví to, čo Teba - bude vás spájať váš spoločný koníček. Skutočný kamarát je ten, ktorý nepozerá na výzor, ale ide hlbšie, pod povrch, kto vie objaviť Teba samého. Prajem Ti, aby si aspoň jedného takého kamaráta našiel. A nevzdávaj to!

jajaa

skús si s niekým popísať na ipcko.sk. a drž sa, každý si v živote niečím musí prejsť a hoci si ešte mladý a nevidíš východisko zo svojej súčasnej situácie, máš určite dosť možností, ktoré si ešte nevyskúšal, tak bojuj! psychiater, psychológ, kamarát s ktorým napr. začnete spolu chudnúť, skúsiť nejakú novú záľubu...život je už raz taký, realita je niekedy drsná, ale naopak niekedy prekvapujúco krásna. tak bojuj o svoje miesto na tomto svete!