Nestabilita?

Príspevok v téme: Nestabilita?
Teria

Ahoj, neviem presne ako môj problém popísať, ale poslednou dobou som strašne precitlivená. Som schopná sa rozčúliť kvôli hocijakej drobnosti, ale môj hlavný problém je že skoro stále plačem. Stávalo sa mi že som sa v noci rozplakala pár krát do mesiaca, cez deň takmer vôbec, ale teraz je pre mňa výnimočné skôr keď deň neplačem. Ako spúšťač funguje takmer všetko- keď si čítam, keď sa zamyslím nad niečím komplikovanejším, niekedy dokonca aj len nejaká reklama na správy, a stáva sa mi aj že ani neviem prečo vlastne plačem.
Mám síce 15, ale doteraz sa mi to nestávalo, a ak áno nikdy nie takto intenzívne ani v takých častých intervaloch. Vopred píšem že na 100% (nemám ako) nie som tehotná a nemôže za to ani PMS (najprv som si myslela že je to hlavný dôvod), kedže menštruácia mi skončila pred týždňom. Moji rodičia to ignorujú, teda ide im to na nervy ale všetko čo mi na to povedia je, že to snáď prejde a nemám sa strápňovať, takže poslednou dobou nasadzujem skoro permanentne falošný úsmev. Je pravda že stres robí svoje, ale ja som nerváčka od kedy si pamätám takže veľký význam neprikladám možnosti, že by za všetko mohol stres alebo niečo také.
Vedel by mi prosím niekto poradiť, čo s tým (poprípade ako to zmierniť), alebo dať nejakú radu, že čo to celé vlastne mohla zapríčiniť?

psyche

Ja by som mozno zasiel k psychiatricke na pohovor. A mozno to skonci nejakymi ukludnujucimi liekmi alebo litiom... na cas by som to bral, kym by sa to troska nevyrovnalo k normalu.

Bandolera

Dievca, mozno sa ti buria len hormony ako sa hovori, ze ,,pubrta ta trieska"... A mozno mas vaznejsi problem, podvedome mas mozno vo svojej dusi nieco nevysporiadane ale so nesies nejaku krivdu, ktoru ti pripomenie hocijaky podnet, napr. pozeranie tv... Pouvazuj o navsteve psychologa, mozno spolocne dojdete na koren veci... Ja som mavala tiez taketo stavy asi mesiac, ale ten dvovod bol rozchod s ,,priatelom", ktory ma nechal veeelmi chrapunskym sposobom...

liecitel

,,Som nervacka od kedy si pamatam,,a prave koli tomu mas uz v 15stke take problemy a odporucam sa vazne zaoberat tym stresom presnejsie co ten stres-emocie resp.neprijemne pocity vyvolava a vztupit do seba a pracovat na sebe lebo v buducnosti mozes mat velmi vazne zdravotne problemy...A ti vysvetlim ako je mozne ze najprv len obcas places a potom stale:,,Nieco ta trapi,ty sa rozculis a si nahnevana resp.si smutna alebo ine negativne pocity, ale to je jedno ma to rovnaky vpliv na hormonalnu sustavu a na bunky...cize ked si napr smutna tak bunky su zaplavene hormonmi (peptidmi) suvysiace s konkretnou emociou.Ked si casto resp.pravidelne v takom stave tak tym ze bunky sa stale delia a vznikaju nove tak nove bunky uz maju viac receptorov ktore suvysia s danym peptidom (emocia-smutok napr) a vtedy si uz precitlivela ovela castejsie ...snad si to pochopila...a riesenie?najdi v sebe vnutornu silu,zamysli sa nad svojim zivotom,kontroluj svoje myslienky,sleduj svoje pocity,najdi si zmysel zivota...ale v prvom rade prehodnot svoj vztah k rodicom a ako na teba vplivaju-od toho sa odvija vsetko..drzim prsty