Odborná pomoc po smrti matky

Príspevok v téme: Odborná pomoc po smrti matky
meenie

Dobrý večer. Vyrovnávam sa so smrťou matky alkoholičky a ďalších následných rodinných komplikácií, ale veľmi mi to nejde, robím si problémy vo vzťahu s priateľom , nemám o nič záujem, uzatváram sa a neustále mám zle sny. Zvažujem návštevu psychológa, ale neviem ako presne to funguje. Je pravda, že nepotrebujem výmenný lístok? môžem si teda dohodnúť termín a prísť? A ako je to s platením? Pokiaľ si nájdem psychológa, čo má zmluvu s mojou poisťovňou tak za sedenie neplatím? Ďakujem

zewa

To vyzera ako posttrauma. Vymenny listok potrebujes bud od vseobecneho alebo od psychiatra, pripadne gynekologa. Inak si to platis. Ale musi mat psychiolog zmluvu s tvojou poistovnou. Ak nema, platis tiez. Ale ja si myslim, ze na nejaky cas na zaciatok na zastabilizovanie ti psycholog odporuci navstevu psychiatra a docasne nejake lieky, aby si sa mohla venovat rieseniu problemov. No a ja zas nie som za regresnu terapiu. Ja by som sla do psychodynamickej terapie v tvojom pripade. Precitaj si o tom nieco, pohladaj psychologa, ktory ma taky vycvik. A ak robi aj partnerske terapie, tak ti bude vediet pomoct aj so vztahom. Jasne, ze sa rozhodnes sama ;) ak chces nejaky kontakt, napis do akeho mesta k psychologovi pojdes.

MultiLevel

Skus napisat odkial si, mozno ti niekto poradi psychologa zo svojho okolia. Ja viem odporucit BA a ZA :) A potom zahranicie, ale to ti je nanic :)
Ja som u mojich nikdy neplatila a nepotrebovala som ani vymenny listok. Staci zatelefonovat a dohodnut si stretnutie. Ak sa clovek trapi s nejakym problemom, vie pomoct aj regresna terapia. Opat, z vlastnych skusenosti mozem odporucit jedneho vyborneho pana :) Regreska je spoplatnena, s tym treba ratat. Osobne som mala po regreske daleko lepsi pocit ako pri psychologovi, nakolko regresny terapeut ide s tebou do hlbky, doslova preskuma tvoju osobnost, okolnosti, ktore viedli k tvojmu stavu...ale uznavam, ze kazdemu sadne cosi ine :) treba vsak vyskusat viac moznosti, aby si clovek vedel vybrat to naj. A najma z vypocuteho vybrat si to najlepsie pre seba a na tom dalej stavat

meenie

Čiže bez výmenného lístka si to platím sama? Neviem ani veľmi či to pomôže, sú to síce len dva mesiace ale stále sa to zhoršuje. Zo začiatku som to brala celkom dobre ale teraz som na tom stále horšie, stále sa mi premietajú v hlave udalosti jej posledných týždňov, ale aj tých rokov počas ktorých pila.

odpovedam

neviem presne, ako to je, ale prvym krokom je zatelefonovat. konkretny psycholog ti povie, ci treba vymenny listok (ak chces mat sedenia preplatene poistovnou) alebo budes sama platit podla jeho cennika. ale urcite sa neboj a chod, je to pre tvoje dobro.