Ako sa zmeniť z introverta na extroverta?

Príspevok v téme: Ako sa zmeniť z introverta na extroverta?
introvert

Zdravím. Žijem životom nudného introverta na strednej škole. Mojou otázkou teda je, či je možné nejakým spôsobom prerobiť povahu a stať sa extrovertom? Prekonať sociálnu fóbiu a byť normálnym človekom? Nemať problém získať si kamarátov a porozprávať sa s kýmkoľvek? Je môžné nejako sa zmeniť? Ak áno, ako?

Kýčera

Introvert-Ja by som bola len zvedavá,ako si na to prišiel,že máš "sociálnu fóbiu"?Prečo mám u Teba taký pocit,že si sa diagnostikoval sám?Nezamieňaš si to len tak čírou náhodou s HANBOU,s kt. sme v Tvojom veku zápasili všetci,so STRACHOM,kt. sa aj nám dospelým stavia do cesty?A tiež nechápem,prečo by si nemal byť "normálny"?Múdre rady tu už máš,ja by som Ti navrhla,aby si sa pri cestovaní prihováral ľuďom- seberovným,mladším,...a tak začal získavať skúsenosti.Nie je dobré byť ťažkým introvertom,ani extrovertom,najlepší je ten povestný stred.Ak si však nájdeš k sebe extroverta/ku a budeš na sebe pracovať,pomôže Ti to so zmenou,ale úplným extrovertom sa podľa môjho názoru nestaneš.

Delete

Ahoj

Prečo máš dojem, že sa musíš zmeniť? Možno máš taký byť, možno je to práve to, čo nemajú ostatní. Možno práve tým vynikáš. Ale ak to tak cítiš len preto, že nezapadáš do kolektívu tak si dávaj pozor. Možno existujú ľudia ako ty, ktorí chcú patriť do kolektívu práve s tebou. Tým, že sa zmeníš tak ťa nebudú mať šancu nájsť a budú sa musieť zmeniť aj oni, keďže budú osamelí. Všetko je len na tebe, ak to tento život, ktorý žiješ prináša diskomfort tak otoč mincu. Každá má dve strany a niektoré dokonca aj 3. Svet nie je čiernobiely a môžeš urobiť čo len chceš. No musíš sa v prvom rade rozhodnúť. všetko je len o voľbe, no je ťažké pripustiť, že sme si zvolili niečo čo sa nám nepáči.

***aaa

Jedna z moznosti: zacni zit zbavny zivot introverta. Zacni vyhladavat co ta bavi. Maj minimalne tri veci co ta bavia. Ak mas len jednu tak tvoj zivot moze byt stale nudny.

Skocit z introverta na extroverta sa len tak nepodari. Je to velky skok=sok.
Chod na to relaxacne zabavou.

Prestan chciet byt extrovert a zacni hned teraz so zabavou, len tak dokazes, ze to myslis vazne. Ak nezacnec tak toto tu(tato diskusia) je len zabava nudneho introverta. Co sa rovna win=win situacie. Hi,hi.

PS: myslim si, ze tvoj problem je niekde inde.

PS2:Ak si si vsimol moj rozkazovacny styl komunikacie tak to je len preto, ze extrovert je plny energie a je kludne mozne, ze to co mozno hladas je aj - energia ktora ta nakopne.

PS3:Rady len tak nedavam a nepisem ty mas stastie, pretoze som tu dostal jednu cool radu a naoplatku tu jednu zanecham.

introvert

Pretože spoje nie sú najideálnejšie...chodím do školy do jedného mesta a z toho musím prestupovať ešte do dalšieho a to všetko postíhať nie je bohviečo...nie, nie som, len sa tu nenasiel nikto mne podobny

miki26

Je pravdou, že zo slona sa veverička nestane a naopak, ale môžeš to stále zlepšovať. Proste je dôležité využiť každú príležitosť na zaujímavejšie vecí. Pokiaľ sa ti to podarí tak všetko sa otvorí a začne do seba zapadať.

inxovert

povahu nezmeníš , ale vidím, že si vieš písať s cudzími ľuďmi, takže si môžeš začať cez net písať a časom ísť von, je to úplne normálne v dnešnej dobe takto nájsť priateľov. a nepoznáš nikoho z dediny? si tam nový alebo čo?

introvert

Keby tu tak nejaká záujmová činnosť bola. Bývam na dedine a musím docháczať do školy 25 km a tam nemôžem bohvieako dlho pobudnúť...Je ľahké takto sa vyjadriť

inxovert

prejde puberta a prestaneš riešiť koko*iny. dnes si každý druhý človek myslí, že má sociálnu fóbiu. veď navštevuj nejakú záujmovú činnosť, ktorá ťa baví, nájdi cez zoznamku nejakých ľudí so spoločnými záujmami, s kým pôjdeš aj von, to je ten najľahší spôsob.