Trpím plynatosťou - už nemôžem ani na návštevu

Príspevok v téme: Trpím plynatosťou - už nemôžem ani na návštevu
astra.

Prosím o radu : trpím nadmernou plynatosťou. Proste laicky povedané prdím. Nafukuje ma skoro všetko. Jem pravidelne, pomaly, vzduch nehltám, bublinkové nepijem...neviem či je na vine trávenie, lebo napr. negrgám...Espumisan, Degasin a pod. mi nepomáhajú. Okrem toho sú veľmi drahé a rýchlo sa minú.

Mám iba 33 rokov a pomaly nemôžem ani na návštevu ísť. Ja to totiž neviem zadržať, asi mám slabý zvierač či čo :) No a teda to je aj počuť. Našťastie mi to nesmrdí.

Prosím napíšte mi konkrétne názov niečoho, čo by som mohla užívať. Ale fakt konkrétne čo mám kúpiť v lekárni.

Kýčera

Astra,a čo žuvačky,zapíjanie jedál a priveľká konzumácia vlákniny?Tie čaje sú vhodné na uvoľňovanie kŕčov a uvoľnenie plynov,dobrá je aj SATUREJKA,kt.si budeš pridávať priamo do jedla,mätový čaj,...Okrem už tu spomenutých príčin môžeš mať aj dráždivé hrubé črevo,takže gastroenterologóvi sa nevyhneš.Zatiaľ by si mohla nasadiť probio+prebiotiká a otestovať sa aj sama.Ale ak sa chystáš k lekárovi,potom nie,mohli by Ti výjsť negatívne testy.Ak uvažuješ nad tým,že to skúsiš sama,tak sa ozvi.

astra.

sladkého jem veľa, to je pravda.

no a ten anízový či feniklový čaj skúsim...rascový nie, po ňom mám vetry . Stačí rascová polievka, či chlieb a už ma nadúva...ale tie dva skúsim. dakujem poradcovia zlatí, aj za to, že sa mi nevysmievate.

LMarika

Ja som kedysi prdela po kazdom jedle a s pribudajucimi rokmi sa to len zhorsovalo. Mam potravinove intolerancie. Odkedy viem, ktore potraviny su to a vylucila som ich zo stravy, uz je vsetko v poriadku :) Co kupit v lekarni? Food detective test. Je to maly domaci test na potravinove intolerancie a urobis si ho sama doma. Stoji okolo 80 € a obsahuje 46 zakladnych potravin. Nestaci? Dalsia moznost je ist do Bratislavy na Interklinik, tam sa robi test s 220 potravinami z odberu krvi. Stoji 420 € pre samoplatcov a 370 € pre tych, ktori maju Vseobecnu zdravotnu. Dobre by bolo okrem testu na intolerancie absolvovat aj gastroskopiu. Za plynatostou sa moze ukryvat aj celiakia, vysetrenie ju odhali, odhali vsak aj intoleranciu na laktozu, ak sa v ramci gastroskopie robilo aj doplnkove vysetrenie enzymov. Laktoza vsak nie je v tych krvnych testoch. Preto je dobre zajst cim skor aj na gastro.

NO2

Asi by si nemala jesť isté jedlá. Možno máš nejakú alergiu a ani o tom nevieš.
Ja som raz zjedol dva litre fazuľovej polievky na posedenie. Ráno mi chcela mama čosi povedať, keď som ešte ležal v posteli. Otvorila dvere a v sekunde bola preč:-)

redka

Skor akohltat tabletky by si mala najst pricinu problemu... A to bude zle travenie, nedostatok kyseliny, enzymov, zle kombinovanie potravin, potravinove alergie ci intolerancie, moze ist aj o premnozenu candidu, parazity a podobne... Tabletkou len potlacis problem, ale ty ho urcite chces uplne odstranit.... Ako sa stravujes?