Magnetická rezonancia, Xanax?

Príspevok v téme: Magnetická rezonancia, Xanax?
Kus kus

Ahojte, je podľa vás dobrý nápad hodiť do seba napr. Xanax, prípadne klonazepam pred MRI vyšetrením mozgu? Malo by to trvať 15 až 45 minút a pochybujem, že vydržím ležať v tuneli, hluku tak dlho bez paniky. Žiadne iné lieky neberiem, benzá mi boli predpísané spolu s AD psychiatrami na panickú/úzkostnú poruchu, ale nemal som odvahu to začať brať, stav sa mi do určitej miery zlepšil aj bez nich - 2x...

Mám ich najprv odskúšať doma? Akú dávku mám vyskúšať na úvod? Xanax mám 0.5mg tablety, dajú sa rozrezať, klonazepam mám ako kvapky.

btw. som 20 ročný chalan

Ďakujem :)

Biela.Kobra

Adetka, strach zo zubára je dnes už normálna diagnóza. Trpí ňou aj môj brat. Ešte len vojde do dverí, a už sa zosype. Preto chodí k zubárovi, ktorý pracuje pri takýchto prípadoch aj v celkovej narkóze. Nie je to bohviečo, ale zasa to nebýva tak často. Kamarátka je zasa "nedotklivá", jačí pri akomkoľvek aj bezbolestnom zákroku, tak jej zubár pichne lokálku za pár eur a ona je potom hrdinka :) Dnes už veľa zubárov poskytuje rôzne spôsoby ako pacientovi uľahčiť ošetrenie, bez toho, aby si sa musela stať závislá od liekov.

Adetka

Ja mám panický strach s návštevy zubára. Čaká ma postupné vytrhanie piatich koreňov a trich zubov. Na ostatnej návšteve zubného chirurga som dostala záchvat úzkosti, plač a ušla som. Psychiatrička mi dala xanax. Bojím sa závislosti, ale bez psychofarmák by som návštevu zubára nezvládla. Podľa psychiatričky ho mám brať tri dni pred zákrokom dve tabletky denne. V prípade potreby mi majú pichnúť ešte apaurín. Dám vedieť ako to dopadlo.

Ve-ve

jasne :-)
Jednu tabletku xanaxu vecer pred spanim a jednu si daj este rano...lepsie zaspis a na druhy den budes v pohode.
Ja mam panicky strach zo zubara, tiez to takto riesim. Inak neberiem nic, len xanax vzdy pred nejakym vysetrenim, trhanim atd...Potom na druhy den sa nebojim a zvladnem to v pohode:-)