Dlhodoba hnačka bez bolesti

LMarika

Mozes mat pasomnicu a mozes mat aj potravinove intolerancie. Zisli by sa ti vysetrenia u gastroenterologa, plus nejaky dobry rontgen brucha, ale taky, ktory by mohol potvrdit, alebo vylucit pritomnost pasomnice v tvojom tele. A testy na potravinove intolerancie, ktore sa robia z odberu krvi a su velmi drahe. Ale aj test na histaminovu intoleranciu, ktory robi z odberu krvi alergolog. Test na potravinove alergie tiez. Mozno si zacala byt alergicka na nejaku konzervacnu latku, alebo nejake farbivo, E-cko nachadzajuce sa v jedle, len o tom nevies. Alergiu na plesne nahodou nemas? Afla toxiny sa totiz nachadzaju napriklad v akejkolvek varenej strave, ktora bola jeden den v chladnicke, alebo po uvareni stoji tri hodiny na sporaku a uz je to tam... Varenu stravu jedz radsej cerstvu. Nestravujes sa casto v restikach? Tam uz ozaj nevies, co dostanes na tanier, sama som pracovala ako pomocna sila v kuchyni a pri mojich intoleranciach az mi zle bolo, ked som videla, ako tam varia. Polievku v ramci predpripravy uvaria napriklad dnes vecer a zajtra vecer ju ponuknu hostom skupinoveho zajazdu na veceru v ramci menu. Bola jeden den v chladnicke, takze ludom s histaminovou intoleranciou a ludom s alergiou na plesne alebo neznasanlivostou aflatoxinu uz sposobi problemy, no oni ju konzumuju v domneni, ze je cerstvo uvarena. Ona neskodi zdravym ludom, ale chorym ano a takto chorych je coraz viac.
Dalsia vec - 90 % spomedzi vsetkych ludi trpiacich na nejaku formu intolerancie ma intoleranciu okrem inych potravin aj na laktozu. Cize laktoza je cislo jedna. V restauracii? Das si varenu zeleninovu zmes ako prilohu k niecomu. Je tam varena mrkva a brokolica. Normalny clovek pri vareni postupuje takto: zlozenie - brokolica, mrkva, voda, sol. Kuchar v restike takto: zlozenie - brokolica, mrkva, voda, sol, kilo masla. Maslo sa vari vo vode so zeleninou. Aj ked sa ta hnusna voda vyleje, zelenina je nasiaknuta alergenom a ludia s intoleranciou na laktozu to uz citia a poriadne. To je zle, ale bohuzial v restikach bezna prax. Ak ti zistia nejake intolerancie, nedajboze hlavne na tu laktozu, tak najlepsie pre teba bude, ak si budes varit sama doma. Ako sa stravujes? Nekonzumujes vela ovocia? Intoleranciu mozes mat aj na fruktozu. Pri intolerancii je tazke zistit, ktora potravina to sposobuje, najlepsie je dat si urobit testy. Pri pasomnici sa problemy takehoto typu objavuju z casu na cas, chvilu trvaju a potom vymiznu. Kazdopadne navstiv lekara, hlavne gastroenterologa a to co najskor a on uz bude vediet, co ma s tebou roobit.