Ako cistit zmiesanu plet?

Príspevok v téme: Ako cistit zmiesanu plet?
borbara

dobry den,
mam 14 rokov a chcela by som sa opytat, ako si mam cistit a osetrovat plet. Moja plet je hlavne zmiesana, aj ked niekedy je mastna vsade a niekedy je zase uplne bez vyrazok, takze normalna.
Rano tvar oplachnem studenou vodou a potom pouzijem od essence tonik z pudrom, nakoniec nakremujem klasickym modrym kremom od nivey.
Vecer si dam micelarnu vodu od mixy, pouzijem od essence cistiaci gel- ten 4in1 (snazim sa orientovat hlavne na Tzónu), potom dam od garnier exfobrusher pure active (pouzivam IBA na nos- kvoli ciernym bodkam), potom pouzijem essence tonik z pudrom a nakoniec zase dam klasiku modru niveu.

raz za tyzden si davam peeling a 2x za tyzden masku. ked mam vyrazku pouzijem SOS pen pure od garnier.

nemalujem sa takmer vobec, iba obcas korektor alebo bb cream a puder.

je tento postup dobry? a chcela by som sa vas opytat, ake skusenosti mate s tymito produktmi? (chcela by som ich vyskusat):
-garnier pure fresh energy cistiaci gel
-garnier pure fresh energy peeling
-balea malinovy peeling
naschval chcem take osviezujuce produkty ked sa blizi to leto:-) kludne mi navrhnite aj dalsie.
Dakujem

elza_2322

Ahoj ja pouzivam tuto kefku dixo. sk/ultrazvukova-cistiaca-kefa/ dostala som ju od nasich na vianoce tento rok. Je to zatial celkom v pohode, mam pocit ze sa mi trosku aj zlepsilo akne, ale nemavala osm ho predtym nejake extremne. Inak fajnovo to akoby aj opilinguje tu plet takze je taka jemnucka na dotyk :) ja si mylsim ze tieto pristroje su urcite dobre pre problematickejsiu plet

laurittko

Ahojte, máte niekto prosím skúsenosť s čistením aknoznej pleti? Chcela by som vedieť či vám pomáhaju tie rozne kartáčiky a podobne, chcela by som to skúsiť.

gfbn

preboha, co to vsetko davas na plet.. ked sa nemalukjes, aj keby si sa malovala, staci pouzit micelarnu vodu vecer. a krem ako nivea na mladu tvar nieje vobec vhodny. z neho sa ti upchavaju pory. vecer pouzij micelarnu vodu bez alkoholu a ziadne alkoholove tonika nepouzivaj, tak raz za tyzden to je ok. ale nie kazdy den! rano uz len tu micelarnu vodu. tie prirodne oleje mozes skusit . musia ale byt lisovane za studena a nerafinovane! najdes o tom kopec info na nete. na zmiesanu plet je velmi vhodny hroznovy a tekvicovy olej

zuzi74

Samozrejme mozes pouzivat len oleje na plet, ale vzdy na navlhcenu a riadne vmasirovat. Staci par kvapiek. Ak mam ja suchsiu plet v zime a olej mi nestaci, dam na plet krem z prirodnej kozmetiky alebo bambucke maslo. Olejom odlicujem aj oci, ale vyber si hlavne taky, ktory je bez vone, neutralny, aby ta nestipali.
Rastlinne oleje (za stud. lisovane)neupchavaju pory a reguluju produkciu mazu. Pokozka sa ti bude viac mastit, ked ju budes vysusovat gelmi a nezmyselnymi vodickami.
Pory upchavaju mineralne oleje. Tie na pokozku nepatria.
Oleje zozenies na roznych strankach. Staci vygooglit. Ja preferujem Nobilis Tilia, oleje maju v skle, nie v plastovych flasiach, taktiez dr. Feelgood ma vyborne produkty, opat v skle a s pipetami, s ktorymi sa dobre davkuje.
Neviem co myslis pod kuchynskym olivovym olejom, ale predpokladam, ze ten na vyprazanie. Ten si na plet nedavaj. Na pokozku su vhodne za studena lisovane oleje, olivovy je dobry panensky (extra virgin), ak mas taky kludne si ho natri.
Ja si dokonca pridavam do kupela par kvapiek mandloveho oleja alebo olivoveho. Vyborne hydratuje pokozku celeho tela a nemusim sa uz po kupeli natierat.

Aless

Používam garnier pure 3v 1 a dosť to záleži od toho ako na to zareaguje po 3 použití tvoja pokožka,potom zistíš či ti to vplýva dobre na pleť. :) BB cream nepoužívaj,je to úplna hlúposť ,čo som aj viac názorov na to počula :) Na pleť dosť pomáha Tea tree olej ,stačí ho zriediť s vodou a potierať na postihnuté miesta ;) taktiež odporúčam kokosový olej,ktorý kúpiš v bio obchodoch alebo v dmke-veľmi pekne upokojí pleť,tiež dezinfikuje :) potom strava veľmi vplýva na krásu pleti,čiže papaj ovocie,zeleninku a pi hlavne vodu :) Skús používať masku od Balea alebo od Eveline,skúšaj stále inú..Tiež je dobrý denny krém od Eucerinu.Alebo micerálna voda bioderma sensibio (veľmi dobrá,ale nemám odskúšane ale čoskoro vyskúšam,kedže som počula samé pozitívne názory),ešte možno stoji za mienku fakt,že pijem teplú vodu s citrónom každe ráno,ktorá je dobrá všeobecne na pokožku :) Tak tiež som mala menšie problémy s pleťou ,no začala som používať Garnier pure 3v1 no nevplývalo to veľmi dobre ked som to používala každý deň,takže som to obmedzila a davala som si to len 3krát do týždna a je to celkom v pohode,ale ako hovorím záleži to od pleti :) Taktiež maska od Balea mám ju z dmka ,mne teda pomáha dosť :) Tea tree olej som tiež vyskúšala a myslím,že to pomáha :) Tak hádam som pomohla,pekný deň :)

borbara

zuzi74, a tymi olejmi mozem nahradit rovno aj kremy, vsetko? mozem tym odlicovat aj oci? nezanechava to otvorene pory a neni z toho plet zbytocne mastna? (hlavne ked mam obdobie mastnej pleti) a kde mozem zohnat taketo oleje? a mozem v pripade nudze pouzit aj obycajny olivovy kuchynsky? dakujem:)

Moireal

v 14tich som ani nevedela co makeup alebo podobne hovadiny. Mam skusenosti, ze cim menej makeupu, tym majuu baby krajsiu tvar no a tie chemicke produkty co pouzivas. Keby len jeden, tak ok ale neskor sa ti plet "podakuje" za taketo somariny. Raddsej sa zameraj na stravu, vela vitaminov, mineralov, stopovych prvkov, nakolko si este vo vyvoji.

zuzi74

Preboha borbara vsak ty robis vecer s tvarou hotove ceremonie.
Nezabudni na jedno...ked budes pokozku trapit samymi tonikmi, gelmi a neviem akymi pudrami, budes ju viac vysusovat a tym padom zacne plet produkovat viac a viac mazu. Takze potom sa niet co cudovat, ked bude plet mastna.
Na odlicenie mozes pouzit prirodny odlicovaci olej. Nemusis mat obavu, ze plet perfektne nevycistis. Mozes umyt vodou, kludne studenou a do vlhkej pleti vmasirovat napr. mandlovy, arganovy, olivovy alebo hroznovy olej. Su to lahke oleje, vyborne sa vstrebavaju a taky mandlovy je najblizsi ludskej pokozke. Samozrejme za studena lisovane. A vyhoda je v tom, ze su usporne. Takeho kremu minies ovela viac. Oleje su ucinne aj na akne, ekzem a perfektne hydratuju plet.
Keby som mohla vratit cas spät, urcite by som uz nenicila plet ziadnymi tazkymi kremami a umelymi odlicovadlami.