Uz nikdy nebudem pit ,,normalne vody''

zuzi74

idylka, praveze ja si to nemyslim, u mna to tak proste funguje, ze po cole ma tak nesmadi. Hlad nepotrebujem zahanat sladkou colou, to ja som velky jedak tak ci tak. Ale ako pisem, snazim sa jej co najviac vyhybat. Mineralky mi vobec nechutia, voda s citronom ano, ale ked ju pijem castejsie, citim z nej akoby kyselinu v krku. Bylinkove caje tiez pijem, naucila som sa nesladene. Obycajnu vodu sa vyslovene nutim denne pit, ale nechuti mi.

[zruseny37]

zuzi74 a všetci, čo si myslia, že im mlieko alebo Coca Cola uhasí smäd, tak vám uhasí niečo iné a to hlad a len na chvíľu. Ak je človek skutočne smädný, hlavne v tomto čase vysokých teplôt, tak netúži po ničom inom než pohári čistej vody, minimálne každého telo určite...

Samozrejme, že mlieko nie je pitný režim, pretože je to potravina. Keď ti nechutí čistá voda, daj si minerálku, nesladený čaj alebo vodu s citrónom.

zuzi74

Vsade citam ako obycajna voda uhasi smad a je chutna. Mne paradoxne uhasi smad sladka coca cola a kvalitne mi po nej vytravi. Viem ze nie je zdrava, preto sa ju snazim pit minimalne, ale obycajna voda je bez chuti a smad mi nikdy dokonale neuhasi. Aj to mlieko je lepsie.

LMarika

Daj si urobit test na intoleranciu laktozy a na intoleranciu mliecnych bielkovin. Intoleranciu, cize neznasanlivost z dovodu nedostatku enzymov. Alergia je nieco ine. Ak testy vyjdu negativne, kludne si mlieko dopraj, povedzme taky jeden pohar za den, ale nerpehanaj to s nim, lebo ak to prezenies, tak si intoleranciu vypestujes. Na uhasenie smadu pi mineralky a vodu z vodovodu. Mlieko netreba konzumovat kazdy den a uz vobec nie nahradzat nim vodu. S mliekom pozor, aby si este neskoncila odpadnuta a priotravena a na pricinu ti nebude vediet nikto prist.

Slobodna

Suhlasim so strycom. Mlieko nie je tekutina ale potravina, okrem toho slusne zahlienuje. Nic tak neuhasi smad ako cista voda.

lorrines

Podla mna nejaka šalka denne ti nemože uškodit zas vyrazne, ale neprehanaj to. Ako je možné, že voda ti neuhasí smad? Nepomozu ani nejake nesladene čaje alebo tie mineralky, 100% džusy, šťavy a podobne? Nemusi to byt vzdy len cista voda z vodovodu.

Biela Kobra

Ak ti chutí, nemáš z neho tráviace problémy a nezhlieňuje ťa, pokojne si daj pohár mlieka ako slabý olovrant alebo desiatu, resp. ak ti príde na chuť. Záleží ale veľmi aj od toho, aké mlieko piješ, lebo "trvanlivé krabicové" zo supermarketu je všetko možné, len nie dobré mlieko :) Dobré mlieko, keď sa skysne, má príjemnú kyslastú chuť, takže si prípadne môžeš robiť aj ovocno-mliečne koktaily, ale každý deň to zasa piť nemusíš.

Na zahasenie smädu je ale najlepšia normálna voda z vodovodu, najlepšie letná (tí, čo si nechajú odtiecť studenú, robia chybu) alebo aspoň odstáta, je tam potom menej chlóru.

stryco.

mlieko pokial viem ani nepatri medzi tekutiny. pi normalnu cistu vodu, to je najlepsie. nechaj ju pripadne odstat chvilu, nech vyprcha chlor, nech sa zohreje na izbovu teplotu a mas. nic lepsie nepoznam.

lorrines

ja nie som teda odborník na stravu, ale čítala som, že neni dobré preháňať to s mliekom. Udajne sposobuje zahlienenie organizmu, sposobuje rozne alergie a podobne. Podla mna, ked si chceš pomoct, začni pit normalnu čistu vodu alebo mineralky, ked tak si do toho kvapni citron, ja to milujem, dokonale mi to uhasi smad.
Nezda sa mi, zeby mlieko bolo pre človeka take prirodzene, hlavne ked ho chces vypit do 2l denne, nerob to radšej.