Ako trávite takéto teplé poobedia? Nerobia vám zdravotné problémy?

Príspevok v téme: Ako trávite takéto teplé poobedia? Nerobia vám zdravotné problémy?
horučava

Lebo mňa skoro každý deň z tých teplôt bolí poobede hlava aj keď sa zavodňujem dostatočne aj čúrať chodím z toho veľa. Doobeda ešte v pohode ale poobede sa mi chce spať, som unavená, znechutená a bolesti hlavy. Možno je to tým že veľa času v rámci prac. času behávam po vonku kedže vybavujem rôzne veci a pripeká mi na hlavu, neviem možno z toho.
A čo vy? Nerobia vám tieto teplá problémy? Ako ich trávite a znášate?

Winter562

Od 1.6. sa počasie zbláznilo, každý deň je okolo 30 stupňov, čo mne osobne teda vôbec nevyhovuje, keďže mám najradšej neskorú jeseň a zimu. podľa mňa neexistuje nijaký recept na "prežitie horúčavy", len podľa možnosti vyhýbať sa slnku a nejako to prežiť.

mikallaa

Ani mne taketo horucavy nerobia dobre. Ak mozem vacsinu casu travim pri vode, aby som to ako tak zvladla, V minulosti som chodievala casto na kupaliska, ale dostala som tam vaginalnu mykozu, ktora mi strpcovala potom dlhodobo zivot, odvtedy nechcem o kupaliskach ani pocut, radsej chodim na prirodne jazera. Mykozy som sa musela zbavovat wobenzymom. Strasne vela pijem, aby ma nebolela hlava, najma v praci a jem vela ovocia s vysoikym obsahom vody.

[zruseny37]

Alebo je to tými vysokými teplotami vonku. Som na západe a máme tu posledné dni okolo 30 °C bežne. Minerály a výživu mám v poriadku, mäso nejem, keď tak raz za čas zjem rybu. Možno by to chcelo len pokrývku hlavy. Pijem stále čistú vodu. Ochutené vody, kávu a alkohol nepijem vôbec.

Maoam

ja s tym mam velky problem, neznasam horucavy a leto ako take

mam aj velmi jemnu a svetlu pokozku, pehy, takze sa nechodim skvarit a opalovat (v minulosti spaleniny v detstve a dospievani kvoli par prid*banym ludom, raz som skoncila v nemocnici)

riesim to vhodnym oblecenim, vela tekutin, vela surovej zeleniny, vseobecne strava je dost podstatna, aby to telo lepsie znieslo a odpocitavam dni do jesene...nastastie zijem trocha severnejsie, tak to trva asi tri mesiace maximalne

magnetka123

ja byvam tam kde o lesoch a horach ani nechyrujeme moja, v Trnave a ver mi ze ani my tu nemame take horko ake sa tu spomina...ale niektorym ludom nevyhovies...ja leto, teplo a slnko milujem takze mne nevadi ani keby bolo kazdy den 30 stupnov :-)

broskve

Magnetka nie vsade je tak chladnejsie ako tam kde si ty. Ved sa uvedom ze na severe slovenska su ine teploty ako niekde na juhu tiez je rozdiel v zapade a vychode slovenska ono zalezi ci si na rovine alebo niekde v okoli hor. U nas su tiez horucky najma poobede.
Horucava treba sa vyhybat co najviac pobytu vonku v takych teplotach. Vyhybat sa priamemu slnku a rozpalenym uliciam. Chodit co najviac po tieni ak je to mozne. A co ludia robia chybu ako vidim ze pocas teplych dni a veceroch popijaju na terasach kavy, cofoly, cocacoly a alkoholicke napoje ako pivo, mochito a ine zbrdy co telo vobec neprospieva ale skodi lebo kava aj alkohol zvysuju tlak, rozsiruju cievy a odvodnuju. Treba pit len cistu vodu ci bylinkove napoje ani ovocne stavy a dzusy sa neodporuca pit lebo obsahuju vela cukru.

magnetka123

Tak ja teda neviem o akom teple je rec, lebo zatial je stale pomerne chladno...vcera rano len 14 stupnov a cez den stale chladnejsi vetrik...vobec nie su 30 stupnove horka:-( takze nechapem ako vam z tohoto moze byt zle...

vitavi

Tieto problémy môžu mať viac príčin. Môžete trpieť nedostatkom minerálov. Prejavom je únava, neschopnosť opáliť sa a alergie na slnko. Na príčine sú sladkosti, povzbudzujúce a aromatické a chemické látky.
Alebo ste príliš prehriate zvnútra, na príčine je mäso.
V lete treba voliť stravu bohatú na rôzne druhy zeleniny. Tá nám dodá sviežosť, minerály a mierne ochladí, ak jeme asi 2/3 varenej a 1/3 kvasenej alebo šalátu. Doplníme obilninami a trochou strukovín, máme kvalitnú a vyváženú letnú stravu.

horúčava

Veď ja tak isto. Doma je chládok pokiaľ neotváram okná tie otváram len keď ráno. A v meste všetko rozpálené, chodníky, cesty. Niet sa ani kam schovať pred tou páľavou. Na kúpaliská zo zásady nechodím vďaka zlým skúsenostiam a zdrav. ťažkostiam z toho vzniknutým. Keby aspoň zapršalo raz denne.

[zruseny37]

Keď som doma, tak je mi dobre, pretože máme byt v chládku a nepáli sem tak. Lenže sa mi potom nechce ani von do toho tepla, tiež kvôli bolesti hlavy a únave, ak som dlhšie vonku.