Nečinné vaječníky

Príspevok v téme: Nečinné vaječníky
EleanorAcq

Prosím Vás, chcem sa len opýtať ak máte skúsenosti.
Bola som nedávno u ženského, lebo odkedy som vysadila HAK, čo bolo asi pred rokom, mám veľmi nepravidelný cyklus (niekoľko mesiacov nič, potom aj dvakrát do mesiaca ale slabé).
A lekár mi povedal, že sa mi neuvoľňujú vajíčka. Vraj akýsi obal, čo je na nich, mi stvrdol alebo zhrubol alebo také dačo. Kázal mi kúpiť inofolic, a užívať ho na to 3 mesiace. Ale ja sa dosť bojím, lebo veď to nie je normálne nie? Aby zdravej mladej žene nepracovali vaječníky.
Myslíte, že je to vážne? Stalo sa Vám to už niekedy? Zaberá na to tento liek?
ďakujem.

lombardo1981

To, čo opisuješ, vyzerá na PCOS. Vtedy je membrána okolo folikulov s vajíčkami zhrubnutá.
Inofolic je výživový doplnok, ktorý obsahuje inozitol a kyselinu listovú. Obe látky sú pre vajíčka prospešné. Predovšetkým inozitol. Má niekoľko prospešných vlastností, ktoré pomáhajú v boji s PCOS:
PCOS je spojované s inzulínovou rezistenciou a zvýšenou glykémiou i hladinou inzulínu v krvi. Inozitol zvyšuje citlivosť inzulínu a taktiež zlepšuje glukózový metabolizmu (znižuje hladinu glukózy aj inzulínu).
Pri PCOS je zvýšená hladina androgénov, a inozitol znižuje hladinu testosterónu v krvi.
Zvyšuje ovuláciu
Ďalej inozitol znižuje hladinu triglyceridov, zvyšuje hladinu dobrého cholesterolu, znižuje tlak a hmotnosť u žien s PCOS.

joleen

Ahoj je to normálne mne to tiež nefunguje. je to ochorenie p.organov u žien u chlapov sú tiež podobné ochorenia. Kúp si ten inofolic a keď ti este smiem poradiť kúp si aj mastodynon kvapky ono ti dá menzes do poriadku