Mám akné len v letnom období

Príspevok v téme: Mám akné len v letnom období
Patuss

Ahojte, mám 2 otázky.
Ta prvá už vyplýva z názvu. Mám vyrážky len v letnom období. Mám ich na tvári, pleciach, chrbte aj vo výstrihu. Počas roka sa mi objaví tak 1-2 menšie vyrážky za mesiac. Make-up, BB ani nič podobné čo by zaťažovalo pleť nepoužívam. Pleť si pravidelne čistím, používam peeling, masku, ľahký krém, jednoducho sa o pleť starám. Cola, chipsy a podobné ťažké jedlá u nás nefungujú, dávam si ich možno tak pár krát do roka niekde na chate. Myslíte si že by mi kožná predpísala lieky ktoré by mi akné zlepšili aj keď je to len "sezónne"?? Alebo mi povie, že je to zbytočné na tých pár mesiacov??

Moja druhá otázka sa týka čiernych bodiek. Tie mám celý rok, hoci sa o pleť, ako som už vyššie písala, starám. Každý mesiac chodím aj ku kozmetičke no nič nepomáha. Teraz v tomto teple sú ešte aj viac viditeľné. Moja posledná nádej sú opäť lieky, no neviem či existujú také, ktoré by mi pomohli. Doposiaľ som počula len o liekoch na akné. Existujú také???

P.S.:mám 22 rokov takže akné určite nemám z puberty :D :D

poradkyna MK

A ako vyzerajú tie vyrážky? To môžete mať aj potničky.A čím si čistíte pleť?Mohli by ste mi poslať foto na mail?poradím ale musím to vidieť.

EvickaBBB

Asi by to mohlo byt alergickeho povodu. Kozna ti moze urobit test, ci nemas alergiu na plesne, rozumej spory vo vzduchu. Tie su najviac zastupene v ovzdusi najma v lete. Baby s touto alergiou fakt mavaju akne este aj po tridsiatke, zhorsuje sa im to v lete.