Pracovne pohovory - neuspech

Príspevok v téme: Pracovne pohovory - neuspech
Katka652

Neviete ako zaujat na pohovoroch? Cez personalistov prejdem, som si ista ze moja kvalifikacia, skusenosti su ok, ale aj tak mam dojem ze na pohovoroch neviem urobit dojem..viem ze konkurencia moze byt velka, neviem aki su dalsi kandidati a pod. no aj sama mam pocit ze neviem dat do toho vsetko..inak na pohovor sa vzdy seriozne pripravim, viem co sa pytaju, atd, otazky, o spolocnosti a pod. o to nejde..no pravdepodobne nieco robim zle a neviem co..

Suelyn

Haha.. že utekaj do zahraničia.. no asi len do Nemecka, lebo ja hladám už vyše roka prácu vo svojom obore v Čechách... a co z toho?? velke .... posledný pohovor ma dorazil, bolo to služobné miesto a prisli tam na pohovor ludia z ich firmy.. jasne ze vezmu niekoho z nich.. strasny prepadak... a sklamanie!!!!!!

dvojpes

na tie referencie predsa staci zavolat do predchadzajuceho zamestnania, akurát pred par dnami mala kolegyna takyto overovaci telefonat. uchadzac o tom nemusi vôbec vediet.

sup77aak

Diky moc za odpoved a radu. Neuchadza sa o manazerske miesto, ale ma vysoku skolu, spolu s asi 8 rocnou praxou v obore a chcela by teda najst miesto, ktore uz bude mozno viac seniorske a lepsie platovo ohodnotene. Nema prehnane platove naroky, skor naopak, len je uz zufala z toho, ako jej nikdy nikdo nic nepovie potom, ked je nakoniec nevezme - myslim, ze aka je pricina toho, ze si zvolili ineho kandidata. Potom si moze zacat domyslat rozne veci a uz je zle.
Ale tak som rada, ze skor to teda nebude kvoli tym referenciam ze bude. Zial, uvedomujem si, ze mi to nikdo nemoze potvrdit, len ak mi to povedia oni sami :-)

odpovedam

moze sa to stat, ale to sa skor robi, ak sa vasa dcera uchadza o kvalifikovane pracovne miesto, resp. manazerske. u beznych zamestnancov na to nik cas nema. ale problem je skor v trhu. je vyssi dopyt nez ponuka. je to tazke, ale nech si skusi aspon robit staz - bude sa ucit praxi vo firme, ktoru si sama zvoli, ale zadarmo. casto sa vsak stava, ze si stazistu uz vo firme nechaju, kedze je uz zaskolena. nech skusi oslovit nejaku firmu aspon na staz. nech nesedi doma, ale zatial si vytvara navyky, nove kontakty a nezufa. zvysuje si tak sancu aj u inych zamestnavatelov.

sup77aak

ahojte.
Neviete, prosim vas, ako funguju referencie ked sa niekto uchadza o zamestnanie ? Moja dcera sa uz dlhsiu dobu neuspesne uchadza o pracu. Je z toho uz psychicky dost na dne. Po dlhsom uvazovani, preco to stale nechce klapnut, sme dosli k zaveru, ze moznym problemom mozu byt nepriaznive referencie od byvaleho zamestnavatela. Zial, nevieme to isto, lebo na pohovoroch sa jej nikdy nepytali na ziadne referencie, ale niekde som nasla, ze si niektore firmy mozu tieto referencie zohnat svojimi cestami bez toho, ze by o tom uchadzac vedel/bol informovany. Neviete, prosim vas, ci je to mozne ? Skutocne si firmy ziskavaju referencie svojimi cestami bez toho, aby o tom uchadzac mal nejake potuchy ?

dakujem.

odpovedam

hlavne je rozdiel, ci sa uchadzate o kvalifikovane alebo nekvalifikovane miesto. u kvalifikovaneho vacsinou konexie nepomozu. avsak suhlasim s tym, ze u nekvalifikovanej pracovnej sily je to zlozitejsie. ja som niekedy sama neverila, ked mi niektori ludia hovorili, ako sa k nim v praci spravali, navyse ludia pracovali za minimalku. niekedy je vacsim problemom si zamestnanie udrzat, prave kvoli neproaznivym pracovnym podmienkam.

kiwi

LMarika to trochu prehnala, hlavne co sa toho zahranicia tyka, clovek tam tiez nema na ruziach ustlane ale aspon totam nie je az tak chore ako tu. No a co sa Slovenska tyka tak realita je casto taka ako to popisala, samozrejme najdu sa aj svetle vinimky.

jajaa

LMarika...božemôj, doteraz som si myslela, že ja som supernegatívna, ale tvoj príspevok ma presvedčil, že nie. :D jasné, v zahraničí ťa všetci čakajú, tešia sa ti, peniaze sa ti hrnú z každej strany... Všetci zabudnime na rodiny a šup do zahraničia. Akože prepáč, ale tvoj príspevok je veľmi jednostranný...ak si chcela ľudom znechutiť, aby sa vôbec snažili hľadať si prácu na SVK, tak potom tvoj príspevok beriem...

LMarika

Katka - kasli na Slovensko a vypadni do zahranicia! Pravdepodonost, ze ti da Rakusan sancu urobit niekde karieru, je omnoho vacsia ako pravdepodonost, ze ti ju da Slovak. Slovak Slovakovi nedopraje... kazdy si vsade dosadzuje iba svojich znamych. Keby mal na Slovensku riaditel nemocnice syna duteho ako truba, ktoremu bolo treba doktorsky diplom kupit, nemocnica skor zoberie jeho s tym, ze pracu zanho budu robit sikovne a schopne sestry, ako by mala zobrat sikovneho mladeho lekara, ktory medicinu dokoncil s cervenym diplomom, ale ma mamu upratovacku a otca robotnika na stavbe... (mimochodom, jedneho takeho poznam, uz je v zahranici a slusne si tam zaraba). Preto mlade mozgy unikaju do zahranicia. Kto vystudoval medicinu, moze si vybrat, ci bude na Slovensku robit upratovacku, alebo v Nemecku lekarku. Ina moznost nie je. Len jedna z tychto dvoch. Preto mlade mozgy unikaju do zahranicia. Nedalo ti uz Slovensko dost jasnych signalov, ze o sikovneho, inteligentneho a schopneho cloveka, ako si ty, vobec, ale absolutne nestoji? Tak na co potom este cakas? Zmizni do zahranicia, nebudes prvy, ani posledny mlady mozog, ktory unikol prec zo Slovenska a ma sa dobre. Nech by si tak v Amerike v ramci vstupneho pohovoru dostala obycajny IQ test - zamestnavatel by ta zobral vsetkymi desiatimi, drzal by si ta ako kliest a uz by ta nepustil. Na Slovensku? Nech by si tak mala IQ na urovni retardacie, ale otecka riaditela banky, hned by si dostala pracovnu poziciu za prachy, o akych by sa ti ani nesnivalo, ze? Ale ak je to naopak, ZABUDNI RAZ A NAVZDY NA SLOVENSKO!!!

idle

pýtaj si spätnú väzbu z neúspešných pohovoroch a dozvieš sa dôvod, teda ak budú úprimní k tebe

poznám ten pocit