Bývalá prespala u môjho priateľa

Príspevok v téme: Bývalá prespala u môjho priateľa
hviezdicka66

AKo by ste reagovali, keby vám priateľ povedal, že minulú noc prespala na jeho byte jeho bývalá, lebo sa už nemala ako dostať domov? Priateľ mi to povedal, aby som o tom vedela, ale, že sa nemá obávať nič sa medzi nimi nestalo.

Ja som bola len ticho, nezmohla som sa z toho šoku na nijaké slová, bola som len sklamaná a smutná a ticho. Vedela som, že hádkou a inými emóciami túto situáciu už nezmením.

AKo by ste reagovali vy? Akceptovali by ste to? Čo by ste si mysleli?

hviezdicka66

Áno, tiež mi je ľahšie na duši, keď som si to s ním vydiskutovala. Rozchod by som zvolila vtedy, keby ma s ňou podviedol, lebo ak by bol raz neverný, tak potom by sa to len opakovala.

Náš problém je hlavne v nedostatočnej komunikácii. On je taký tichší a nehovorí veľa. Len mi povedal, že bývalá prespala u neho, lebo nemala kde. A že sa nič nestalo, nemám sa obávať. To bolo všetko a mňa to týždeň trápilo a keby mi to hneď vysvetlil ako včera, tak ten problém by nenastal.

adr1a

Hviezdicka. Je ok ze ste si to vysvetlili. Ty mas srdce na mieste a aj on. Mate uz vo veci jasno. Zaroven si mu povedala jasne a zrozumitelne, ze uz nechces, aby sa viac nieco podobne v buducnosti opakovalo. Bodka. Je to za vami, problem vyrieseny a zivot ide dalej. V zivote budete prekonavat este vela ovela zlozitejsich problemov.
A zhruba som si prebehla prispevky. Nie je vzdy riesenim a vychodiskom rozchod. Ten by mal byt uz ako nieco uplne posledne, co by malo nasledovat ked sa vycerpaju vsetky moznosti a alternativy. Lebo rozist sa vie kazdy blbec. Je to to najlahsie najrychlejsie "riesenie" - ci skor utek od problemov. A problemy su predsa na to, aby sa riesili, prekonavali a zdolavali

hviezdicka66

Tak, ak by vás to zaujímalo ako to všetko dopadlo...

Osobne som s sa ním o tom porozprávala. POvedal mi, že vedel, že si budem robiť scenáre, ale, že nemám mať obavy. Vysvetlil mi to tak. Oni už v kontakte nie sú polroka, na tej akcii sa vôbec nerozprávali, iba ju videl, ale nič viac a nečakal ani si nemyslel, že tam bude. On už bol doma a že mu ona tak enskoro v noci zavolala, tak zdvihol, že asi to bude niečo vážne, keď tak neskoro volá. TAk ho poprosila či by mohla u neho prespať, lebo, že mala ostať u kamarátky, ale,že ona odišla s nejakým chalanom. Tak hodinu vyvolávala ľudí, ale nikto jej nedvíhal.

A že on mal zlý pocit, keby ju nechal samú v noci na ulici. TAk som mu povedala, že ten zlý pocit by mal mať jej terajší frajer a nie on. A on, že veď áno. Povedal mi, že sa nič medzi nimi nestalo, ona ho nezvádzala, ani on ju. A že by ma nepodviedol, ani, keby ona chcela niečo. TAk mi neostáva nič iné, len mu veriť, že to aj tak bolo. Z jeho reči som nemala pocit, že by ma klamal. Hovoril to normálne, že ho mrzí, že ma to trápi a je mu to ľúto, lenže on by každému pomohol v takomto núdzovom prípade (on to tak nazval).

Tak som sa opýtala, že či k nej niečo cíti. Povedal mi, že viac-menej nič, ale, že nemôže povedať, že úplne nič, lebo mali nejakú spoločnú minulosť, zážitky, ale, že je s tým zmierený a nepodviedol by ma. Nemám sa tým trápiť.

Všetko hovoril pokojne, s ničím mi neoponoval, vedel, že táto udalosť má bude trápiť, ale chcel, aby som to vedela. A ja som mu na to povedala, že ok, chápem, som sklamaná, ale budem rada, ak by sa to neopakovalo. Povedal, že to mi je jasné a samozrejme.

Ktovie, možno ja budem nieekdy v podobnej situácii...

Tak čo vy na to?

0vecka

a tak ironia osudu.. jasne ze sa to najskor nestane ale moze.. popripade mozno bude spat u ineho byvaleho kedze tento vztah nejak nevyzera na dlho..

0vecka

Bandolera 20EUR na taxik??? to by mohla ist peso ja som to pochopil ze mal ist do vedlajsieho meste kde to moze byt aj 100 co pre taku mladu moze byt dost vela... akoze jak sa na to pozeram tak sa na to pozeram nepride mi to nijak divne...

Bandolera

Ovecka, preco si myslis, ze by sa take nieco mohlo udiat? Sanca asi tak 1:1 000 000. Vies, tu ide o charakter tej ex. Pocitam, ze zakladatelka tejto temy, rovnako ako aj ja, by som sa svojmu byvalemu za ziadnych okolnosti nenasackovala do bytu, (jedine, keby som ho chcela pretiahnut). aj keby mala cakat na zastavke niekolko hodin, btw. ja by som si naskrabala na taxik aj keby ma mal vyjst 20e

0vecka

hviezdicka66 no aby to neskoncilo tak ze ty budes byvala a mozno ti fakt nieco nevide a budes musiet u neho prespat :) to by bolo pekne...

hviezdicka66

Tak dnes som síce len cez net poriešila to naše málo časté stretávania. Povedal, že to napraví a budeme sa častejšie stretávať.

A osobne s ním poriešim tú bývalú. Bude si to dlhlo u mňa žehliť, uvidím na jeho vysvetlenie, budem pokojná, nechám nech povie svoju verziu, hádam to zvládnem. Ak sa jeho prístup nezmení k lepšiemu, tak čím skôr to ukončím. Ak to bude lepšie, tak sa budem snažiť, aby som si znova vybudovala dôveru. Uvidím, ale budem vyžadovať, aby sa takáto situácia už neopakovala a ocenila by som, keby kontakty s bývalou prerušil. Zaujímavé, ešte prednedávnom mi hovoril, že si už takmer nepíšu. Musel klamať.