Menštruácia

Príspevok v téme: Menštruácia
myšfa

Ahojte dievčatá, prosím mohli by ste mi poradiť ? Beriem Duphaston od 10 - 25 dna cyklu. Má nepravidelný menzes a 2 krát pred tým som si ho dávala vyvolávať. Dnes mám 32 deň cyklu a menštruácia stále nedorazila. Prečo ? Mala som ešte pred tým než som začala brať Duphaston s priateľom milostnú chvíľku - milovali sme sa ale sex nebol, ani sa nerobil iba do mňa vopchal prsty na ktorých mal tie kvapky lásky. Je možné že som otehotnela ? Mám veľmi citlivé prsia, bolia ma, mám aj výtok dosť silný aj keď dnes nebol skoro žiaden a občas ma ráno trochu bolí podbruško, prosím poradte mi, odchádzam na dovolenku a potrebujem vedieť či to treba riešiť, či je to vážne. Mám 16.

myšfa

Viete ja si aj myslím že doktorka mi zle určila dávkovanie veď vodné tie tabletky sú hormóny a ona mi dala 10 tabletiek jednu každy deň. Som dosť velke dievča a vyzerám zdravo aj postavovo atď. A tak si možno myslela že 10 bude stačiť,no asi nestačilo a menzes meška lebo telo ešte nemá dosť hormónov a tak si ich musí vyrobiť samé. Je to tak alebo sa mýlim? Minulý cyklus som mala vyvolavacku a tieto stavy som mala viac ako 2 týždne.

joleen

Najprv že si tehotná a teraz že je ešte len 33 deň a popritom máš aj nepravidelný menzes. Keďže máš nepravidelný menzes tak nemôžeš vedieť kedy ti to príde. Sama som sa liečila s duphastonom lebo som tiez mala dost nepravidelny menzes ale sa mi to nenapravilo. Náhodou u môjho gynekológa bývalého ešte objavila tabletky u nás na SK dostať zatiaľ vo forme kvapiek volá sa to mastodynon. Som sa čudovala prečo robí vonku v čakárni "reklamu" a do mňa pcha duphaston. Som si kúpila mastodynon to bolo vtedy nejak v januári a začala som tie tbl brať pocas bratia mastodynonu som dostala menzes a po dobrati som dostala menzes pekne každý mesiac a odvtedy nemala problémy s menzesom. Skus aj ti ten mastodynon možno aj tebe pomôže ako každý mesiac či zakaždým duphaston či vyvolávačka

myšfa

Nie nerobila som si test, ani to neriešim veď dnes je iba 33 deň a donedávna som mala menstruaciu iba raz za 3 mesiace, cítim že toto všetko čo sa mi deje je príchod menzesu, vždy som mala také príznaky, už aj dnes má bolelo podbrusko viackrát a silnejšie a mám jav výtokov. Takže myslím že to už príde aj mám depky, zmeny nálad a 4 dni iba jem lebo všetko mi chutí ako pred MS. Určite sa ozvem ako to dopadlo a poprosim doktorku o inú liečbu :) mam jej zavolať? Lebo ona odchadza otec a už iba zajtra bude dostupná.

joleen

Áno všimla som si to biela kobra ;)

Ale pravdepodobne jej gynda aj zlé diagnostikovala sama viem že duphaston nepomáha na všetko... či sa mýlim?

Biela Kobra

joleen, myšfa je rozumné dievča. Pravdepodobnosť otehotnenia u nej je síce veľmi nízka, ale nie je vylúčená.
myšfa, dúfam, že si si test už kúpila, bol negatívny a tak si pokojnejšia. V každom prípade choď ale za gynekologičkou, lebo Duphaston zrejme na tvoje problémy nefunguje, a tak bude treba zmeniť liečbu.

myšfa

Ano mali sme to, ale určite nás neučili o kvapkách lásky a podobných veciach, o tabletkách a nepravidelných krámoch.

joleen

Čo sa človek učí v škole nie je nezmysel. Nezmysel je to že vy sa to učivo vôbec neučíte a kto vie kde máte rozum keď ste v škole. Teraz som sa pozrela na rozsah učivá a v 7 ročníku na biológii ste sa to ucili

myšfa

Možno sme ju mali ale tam nám nič také nehovorili určite a ktoré dievča v 7mom ročníku rieši niečo také ? Aj keby nás sto učili nepametala by som si to ved je to nezmysel.