Rozpravanie sa s jeho znamymi

Príspevok v téme: Rozpravanie sa s jeho znamymi
Mia 4

Som z priatelom uz 2 roky no vela krat ma chcel prectavit celej rodine.No poznam ich rodicov.A kedze bude ma chciet vziat na oslavu narodenin viac ludi, no ja sa toho dost obavam vela nerozpravam- ked tych ludi moc nepoznam.a v tom je ten problem, ako ste na tom vy o com sa tak bavite potesilo by par typov Dakujem

adr1a

Oui. Nemusim na teba reagovat, ale ked si ma uz oslovila, patri sa odpovedat. Pozri. Miu som neurazila. Keby som jej nadala do sprostych, hlupych, ze neovlada gramatiku, ze sa nevie s inymi ludmi uvolnene, v pohode bavit, konverzovat (lebo na to sa pytala), tvoj prispevok by mal opodstatnenie. No ja som ju neurazila, nezosmiesnila. Iba som ju upozornila na chyby a zaroven som jej konstruktivne poradila, aby bola mila, prijemna a usmievala sa. Tym predsa nic nepokazi. Naco jej mam vysvetlovat zasady pri konverzacii, ze sa ma vyhnut temam ako je politika, nabozenstvo, financie a podobne? Alebo temy, ktorymi nic nepokazi (pocasie ai)? Nehram sa na najmudrejsiu (to ani nie som). Neviem, co sa ta tak dotklo? Mii neradis, mna atakujes. Ale ano - mas pravo vyjadrit svoj nazor, ako som ho aj ja vyjadrila. No je mi jedno, ci s nim suhlasis, alebo nesuhlasis. Neurazam. Iba vyjadrujem svoj nazor, prip.radim. To je vsetko.

oui..

Mila Adr1a, Ty sice v texte chyby nemas, no osobne by som bola radsej, keby ludia s podobnym prejavom tiez radsej vyznavali to heslo, ze "menej je viac" a radsej sa snazili byt mili a usmievavi, namiesto prejavovania svojej "inteligencie, mudrosti a vseobecneho rozhladu". to, co si napisala, vo mne vyvolava pocit, ze sama o sebe si myslis, ze disponujes ich nadbytkom. Jedneho dna mozno pochopis, ze ti "najmudrejsi" svoj rozhlad vobec nepotrebuju prejavovat, ani druhych upozornovat na jeho nedostatok. Mozno si si toho vedoma, ale z toho, co si napisala, ten pocit vobec nemam.

adr1a

Mia. V nadpise prispevku mas chyby. V texte mas chyby. Zrejme inteligenciou, mudrostou, vseobecnym rozhladom a inym prilis nedisponujes. Takze v tvojom pripade menej bude viac. Bud mila, prijemna, usmievaj sa, to postaci..

SilvaSilva24

Tým, že si tichá by som sa netrápila. U nás sú často rodinné oslavy a často si niekto donesie novú frajerku alebo frajera, aj pred týždňom to tak bolo a bolo úplne v pohode. Síce neviem aká je jeho rodina, ale tá naša to nejako nerieši, sem tam sa jej/jeho niečo spýta a väčšinou sa rozprávajú medzi sebou a príšelec s milovaným. Takže sa tým netráp a buď sama sebou :)
No a k tým tipom, môžeš sa spýtať, kde kto robí, a také základné veci, čo ťa napadnú, alebo sa zapoj do konverzácie ak máš čo povedať, inak neviem čo iné napísať.