Rodina nemá rada priateľa

Príspevok v téme: Rodina nemá rada priateľa
uzneviem

Môj problém je rodina, s kt. bývam a priateľ, s kt. chodím 5 mesiacov. Odmalička som bola vychovaná v disciplíne, prísnosti, v detstve mi zomrel otec, žijem v dome s mamkou, babkou a sestrami. Mamku si veľmi vážim, urobila pre nás a stále robí maximum čo jej v silách, keď je na výchovu úplne sama.

Mám priateľa, ktorého už poznajú, chodí k nám 2-3 krát do týždňa ( ako kedy) a keď príde, tak ležíme na gauči, bozkávame sa (v medziach normy) samy v izbe. Lenze zdieľam izbu so sestrou a jej náramne prekáža, že si dáme pusu. Starej mame prekáža, že len nečinne sedíme a ona by bola rada, keby môj priateľ sám od seba napr. porúbal drevo, pomohol jej nosiť vodu na polievanie záhrady a ďalšie typicky mužské práce.

Nechcem ho nijako obhajovať, ale on nie je práve ten typ chlapa na takúto robotu. Myslím si však, že ak by som ho o to poprosila, tak by to urobil, lenže nechcem ho to pýtať (príde mi to aj také zneuživanie), keďže ani u jeho doma ma nepýtajú variť, upratovať atď.

Rodine taktiež prekáža, že je taký tichý, veľmi s imi nekomunikuje. On je proste taký, má takú povahu. Aj v spoločnosti jeho kamarátov je taký tichší. Prednedávnom pri odchode od nás nepovedal dovidenia či dobrú noc a starej mame to strašne vadilo a začala mi vytýkať, že ona by s takým chlapom čo nepozná ani slušnosť nebola. Spal u nás dvakrát a to sme ležali v posteli do obeda, taktiež babka mala s tým problém, očakávala, že sa ospravedlní za to a pomôže jej s prácou.

Prosím vás, poraďte mi, čo mám robiť? Konečne som spoznala chlapca, kt. sa ku mne správa s úctou, váži si ma, je ku mne úprimne, milý, pozorný, neuráža ma, má ma rád. Viem, že on nie je ten typický ,,muž" aký by mal byť, viem, že by sa mohol správať lepšie, nebyť taký pohodlný a tak, uvedomujem si to, že by mohol vaic komunikovať, ale zároveň akceptujem jeho povahu, každý sme nejaký.

Boi ste v podobnej situácii? Mám mu to povedať ako ho berú u nás doma? Mám sa s ním rozísť?

uzneviem

obrazok1

Neviem, ci by bol radsej keby som tam ja chodila. Jemu sa vraj apci, ked muz chodi za zenou, nie naopak, ale to uz je iny pripad, nielen randenie. Ci myslis, ze chlapi su radsej, ked zena ide k nim ci ako to je?

Jasne, poviem mu to a hned zajtra, ked s nim budem osobne, toto cez net riešiť nebudem.

obrazok1

On aj tak chodi ku vam s najvacsou pravdepodnostou len preto lebo si mysli ze si to zelas a keby si bola radsej ty u neho by mu vyhovovalo ovela viac.

Kazdopadne mu o tom co tu pises povedz a daj mu aspon sancu s tym nieco robit. A nie len cusat ako nesvojpravna a cakat kedy sa rozidete

uzneviem

obrazok 1

Ok, vďaka skúsim to tak pokojne vysvetliť priateľovi, hádam pochopí, ale popravde by som bola najradšej keby sme sa stretávali niekde inde, pretože mojej sestre prekáža, že sme v izbe, kde je aj ona. Je tam výhoda, že on ma vlastnú izbu a s nami nikto nie je. Ale mne by bolo trápne stále sa nasačkovať k nim.

uzneviem

van Alden

U nich doma po večeri, kt, priateľova mamka uvarila som sama od seba išla umyť riad, nepýtala som sa či mám pomôcť alebo čo. automaticky to urobím, aj keby som bola u kamarátky...a hneĎ prišla jeho mamka za mnou, že to robiť nemám, to je jej práca a že si neželá, aby som niečo robila. TAkže tak. Cítiť tam rozdielnu výchovu. On ma veľmi veľmi dobrú mamku, takže doma si už navykol, že robiť nemusí a ja som zase žila v inej rodine. Ale mne to neprekáža, pretože ja sama som nebola úplne šťastná v mojej rodine. Len mi je smutno, že si stále niečo nájdu na niekom a mňa zdrbú za jeho povahu, veď ja za to nemôžem.

obrazok1

Uzneviem, tak to ries ty, naco stale cakas co sa stane? Tvoja babka a tvoj chalan proste uvazuju uplne odlisne a ty si jedina ktora ma o oboch stranach informacie a ktora s oboma stranami komunikuje. Ked nevies pohnut s babkou tak celu situaciu nejak ludsky vysvetli tvojmu priatelovi nie? Povedz mu ze babka vystraja lebo je naucena hosta pohostit, porozpravat sa s nim o zivote, a ze ak je to chlap tak ocakava ze sa odvdaci nejakou manualnou pomocou okolo domu. Toto mu povedz, on to pochopi a nabuduce sa bude spravat inak a vas napinavy telenovelovy problem bude u konca..

van Alden

ja som ani nikde nepisal, ze je lenivy, len som napisal, ze ak sa jedna o takeho cloveka, tak chyba rozhodne nebude len v rodine. Ano co sa tyka ohovaraciek, to je absolutne nepripustne, to suhlasim. To do vztahu s rodinou partnera proste nezapada.
uzneviem
mozno by si mu mala proste bez okolkov povedat, ze ak sem tam sa ponukne babke, ze jej ochotne s niecim pomoze a bude sa naozaj snazit tak tym urcite nic nepokazi. Dobre, ten pozdrav, to nikto z nas nevie ako to bolo, to vies len ty. To neriesme. A ty sama mozno ak by si sa u nich ponukla, ze potencionalnej svokre pomozes, ja neviem... umyt riady, ocistit zeleninu pri vareni, alebo nieco.. uvidis, ze urcite tvoju pomoc neodmietne a este sa vase vztahy zlepsia. Ale premysli si to, je to pisem naozaj ako dobru radu.

uzneviem

obrazok1

Ja sa ho azstanem..ale potom som soplavá drzaňa a azčne po mne vrieskať a ja sa rozplačem...a áno on je introvert, aj pred kamošmi veľa nenahovorí. A mne tiež nečíta myšlienky, čo by som chcela od neho. A som už aj povedala babke, že nech mu to povie do očí a nech ho poprosí, aby jej pomohol, keď tu bude. A ona, an to, len svoju verziu, že on by sám mal na to prísť, že treba pomôcť v dome, kde sú ženy. To predsa oči ukážu.

obrazok1

Alden tak evidentne to nie je zrovna expert v komunikacii, samozrejme kazdemu komunikativnemu extrovertovi by to prislo ako uplne normalne resp. aspon ako dobry tah ako sa zblizit s jej rodinou, ale existuju ludia co im to ani nenapadne alebo maju z toho obavy a nie preto ze by boli lenivy alebo zli ale proste su trochu socialne nemotorni.. Ak je jej babka taka akcna ze mu sama od seba vari (pochybujem ze on od nej nieco pozadoval) tak mu mohla teda aspon taktne naznacit ze za to ocakava protihodnotu vo forme narubania dreva (mladenec moj som uz stara a nema kto narubat drevo aby sa zakurilo v peci, ked uz si tu nemohol by si nam s tym trochu pomoct?) Samozrejme ani jej babka nemusi mat psychologicke nadanie aby si uvedomila ze sa tak nesprava z lenivosti, len sa mi nepaci ze ho za chbtom ohovara a vnucka sa ho ani nevie zastat ani mu s touto situaciou nijak pomoct len uz vyplakava rovno o rozchode..

uzneviem

Bol u nás na jedeň deň..a to, že nepozdravil bolo len raz, inak vždy, neviem prečo včera nie. Iba sa usmial, to bolo všetko, ale enmyslím si, že to myslel nejako zle.

uzneviem

obrazok 1

JA tomu chápem, ja mu tiež nemôžem ponúknuť auto, byt. Mne len prekáža, že na mňa tlačia doma, lebo on príde k nám domov, dám mu najesť, 2krát už u nás spal..a spal doobeda, tak to bola pre moju babku katastrofa, keď ona už ráno o 7-mej vstala a pratala okolo domu a chlap nič nerobil...preto som založila túto tému či ma niekto podobnú skúsenosť.

KeĎ prídem k nim, tak ma nikto nepýta, aby som niečo urobila. Ak by to chceli, tak samozrejme by som nepovedala nie.