Radím ostatným ale mne sa rady nedostáva

Príspevok v téme: Radím ostatným ale mne sa rady nedostáva
daniel0

Každému pomáham, radím, rozveselujem. Moja kamarátka zo strednej sa rozišla s priatelom a ja som ju celý deň utešoval. Nerobím to nútene ale myslím, že ludia ktorý pomáhajú riešiť problémy iných ludí majú najviac problémov a sú najsmutnejší. Toto si uvedomte ked budete opakovane hladať pomoc u iných. Každý jeden ktorému som pomohol sa na mňa vykašlal. Beriem antidepresíva. Ale aj tak sa mi darí rozveseliť ludí v smútku. Bohužial toto pre mňa asi nikto nespraví..

_meno

Ahoj daniel0

Ak velmi chces, ja ti mozem ukazat ako splynies so zivotom (s bohom).
To ze pomahas ludom aj ked sa ti to nevracia - uz toto samotne je tvoja vola pomahat druhym aj ked tebe nikto (zivot je priprava na zivot , je to stale prebiehajuci a opakujuci sa proces).
Napr. aj to ze ti teraz pisem predtým nebolo, az teraz pisem.
Napr. predtým ako si pomahal ludom to nebolo, bolo nieco ine - to ta smerovali k pomahaniu druhym ludom a ty sa tym nechavas viest, nasledujes/zijes zivot :)

Ale ako pisem, ak je tvoja vola poznat zivot, ja ti mozem len pomoct vo forme skusenosti - tvoj život je stale tvoja voľba :)
Moj kontakt je ateven@pokec.sk

Drzim ti palce daniel0 a prajem veľa radosti zabavy a spokojnosti ! :)

thajko

daniel0: Som na tom rovnako akurát bez liekov a kopa tých kamarátov ktorým pomáham je z internetu keďže nie je komu v reále pomáhať (ani s nikým sa porozprávať) takže ani to že by sa na mňa vykašlal niekto som nie úplne zažil (aj keď zažil ale to je veľmi dlhý príbeh).

Ale inak som na tom rovnako. Aj keď som introvert a mám "iba" 21, som schopný pomáhať iným pretože to je jediné čo ma poháňa ale v základe som v podstate ten "najsmutnejší" (relatívne-z môjho pohľadu). Pred nejakým časom som premýšľal ako pomáhať ľuďom na vyššom leveli. Tak som začal prekladať videá. Ani neviem prečo, baví ma to a aj ten pocit keď dám človeku možnosť si pozrieť video v jeho reči a je schopný mu porozumieť. A tak isto keď video má skrytú myšlienku alebo odkaz ľuďom. Či už motivačnú alebo jednoducho takú, že nie sú ľudia v istých veciach sami. A celkom sa mi to darí, jedno thajské video (ak ste videli "Neznámy hrdina") malo dokonca moc veľký úspech. To ma naplnilo kopec šťastím ale.. dočasne. Mal som radosť z toho že ľudia majú prostredníctvom mňa šťastie a že som sa k tomu aj ja pričinil. Ale všetko sú to len dočasné stavy, pretože internetový svet je osamelý hlavne keď nemáte vo svojom rodnom meste už takmer žiadnych kamarátov a už vôbec nie takých ktorých by ste mohli zavolať von a pod.

Ale "kafe" ma dostala svojou správou. A to pozitívne. Prečo som to nevidel skôr? Už dlho chcem začať podnikať v IT keďže to je moje jediné hobby a vlastne to čo mi ide najlepšie ale dlho stojím na mŕtvom bode pretože mi prišlo lepšie robiť šťastným niekoho iného a mať z toho dočasný dobrý pocit ako skúsiť spraviť niečo veľké pre seba a ak sa podarí, tak skúsiť začať robiť ešte väčšie a lepšie veci pre iných ľudí. Hmmm.. Vďaka "kafe" :)

kafe

to, ako je človek nastavený neni dané zhora, ale človekom samotným. Preto je v jeho moci to nastavenie zmeniť. S pomáhaním je to presne to isté ako s jedlom - ak budeš kŕmiť všetkých naokolo a na seba dlabeš, zoslabneš a nie že nič nedokážeš, ale si ešte aj na príťaž druhým. Ale silný a najedený dokážeš oveľa viac. Takže netreba na seba zabúdať, treba sa o seba starať rovnako (ak nie o kus viac), ako i o druhých. Lebo i tí druhí majú z teba väčší prospech ak si v poriadku a silný.
Nesúhlasím s tebou, že je niečo ťažké. Je to o odhodlaní a chuti urobiť pre seba dobré a hodnotné veci (z ktorých má vždy prospech i okolie). Sama sa snažím už desiatky rokov o niečo.. viem, že sa to dá, viem že je to ľahké, dokázali to iní.. just to dokážem! Je jedno že som krepejšia ako druhí a trvá mi to.. aj tak sa k tomu dopracujem a zmením to. A ak nie, aspoň umriem na ceste :) čo už.

Kýčera

Daniel0, nenapísal si, v čom potrebuješ poradiť. Ak radíš, tak máš dobré srdiečko a máš aj pekné meno. Si citlivý, učenlivý,...V Starom zákone je Daniel židovský mladík, obdarený výnimočnou múdrosťou, schopnosťou vykladať sny, vidieť do budúcnosti,...Možno sa niečo z tohto na Teba prilepilo...Rozveseliť som Ťa nerozveslila, ale pobaviť snáď áno.

kafe

a úplne praktická rada: proste s tým prestaň pomáhať každému. Vidíš, že to nefunguje tak ako si predstavuješ. Druhí ľudia sú dostatočne silný poradiť si sami. Ak by si kamošku zo strednej nerozveseľoval ty, urobil by to niekto iný, prípadne by sa vyrevala doma do vankúša a uľavilo by sa jej tiež. Neber to tak, že sa zrúti svet ak niekomu nepomôžeš. Nezrúti. Začni sa pozerať konečne aj na seba a svoje potreby, zameraj sa viac na svoj život, na tom neni nič zlé.

kafe

je to podobné ako keď niekto žije život druhých ľudí (obrazne povedané), len nie ten svoj. V prvom rade sa máš sústrediť na seba a pokiaľ chceš, môžeš si všímať a pomáhať i druhým.