Notebook

IT.

Ďakujem vám za rady a keďže tomu nerozumiem tak ho dám diagnostikovať a 20E. to by išlo, ale už potrebuje aj novú baterku, teraz je zapojený v sieti, tak hm, že či investovať..

Prezyvka055

Rozobrat, precistit, prepastovat GPU+CPU.

Ak to nezvladnes sam, zver to do ruk odbornikom. Stoji to tusim 20eur v nejakom PC shope.

embryo

Mesačný princ: existuje aj ziadne chladenie tj. nepocujes ziadny zvuk a nechladis, len je otazne, co to ma spolocne s hlucnym ventilatorom v nb... :-)

IT.: dobra chladiacka podlozka ti pomoze znizit otacky ventilatora v nb a teda aj znizit hlucnost samotneho nb, ale aby bola chladiaca podlozka ucinna, budes ju musiet kupit s ventilatorom (ktory bude samozrejme pocut...)

odporucam ti si precistit ventilator (dostat kupit stlaceny vzduch) a vnutro nb od prachu a pripadne prepastovat procesor (podla toho aky mas stary nb)

problem je ten, ze nb sa casom zanesie od prachu a teplovodiva pasta neodvadza teplo na chladic ako za mladi... preto musi ventilator fungovat na vyssich otackach a je ho pocut ovela viac ako na zaciatku pri kupe noveho nb

Mesačný princ

Existuje aj pasívne chladenie tj. bez ventilátora. Vtedy nepočuješ žiadny zvuk.

Chladiaca doska pomôže len ako doplnok ku chladeniu ale počítač a otáčky ventilátora to neovplyvní. Ak je ventilátor hlučný, tak hlučný aj bude ak bude chladiť.

Ale vyskúšať môžeš. Nabudúce sa o tomto poraď dopredu s niekým, kto sa vyzná v pc.