Zacala som cvicit a priberam?

Príspevok v téme: Zacala som cvicit a priberam?
Nikuska1242

Caute. Mam 20r. Zacala som pravidelne cvicit (4x do tyzdna) asi od maja a odvtedy som pribrala 4kg. Svalova hmota to nemoze byt, kedze som citala, ze zena moze nabrat tak 1kg svalovej hmoty za rok. Stravu som nemenila, zdravo sa stravujem uz dlho. Akurat som pridala viac bielkovin - 1g/1kg hmotnosti. V dnoch, ked trenujem aj viac (1,5g mozno aj viac). A od aprila nejem lepok (pecivo, cestoviny, nic mucne). Moc sa neriadim vahou, ale vzdy ked sa po case odvazim a vidim tam tie 4kg ma to trosku demotivuje. Neviete v com je teda problem? Diky za odpovede ;)

ivonka133

ja som na začiatku tiež pribrala asi 3 kg, ale potom už viacej váha nestúpla. Upokojuje ma fakt, že mám radosť z pohľadu na seba a to že váha nie je ideálna, čo už.Netráp sa tým. ALe ak berieš nejaké lieky, tak to zober do úvahy. Vtedy je to z liekov.

Radoslava123

Nikuška, neberieš náhodou denne nejaké lieky na úpravu činnosti štítnej žľazy? Alebo nebodaj antidepresíva? Lebo mnohé lieky zapríčinia priberanie a človek má pri nich pocit, že priberá doslova aj zo vzduchu, aspoň tak to tvrdia tí, ktorí také niečo už brali. Ešte ma napadlo, čo keby si si popri cvičení skúsila občas aj zabehať? So športom ale neprestávaj, možno sa výsledok dostaví neskôr. Pri cvičení už zotrvaj a nech sa stane tvojím životným štýlom. Hlavne sa nevzdávaj a bojuj. Ak náhodou berieš AD, tak ich vysaď a uvidíš, váha pôjde dolu.

Posledny pes

Sewie, otazka, kolko mas rokov? Inak, co by mnohi ludia dali za tvoju geneticku vybavu, teda par krat pohnut cinkami a svaly idu rapidne hore...

sewie

nech sa opat "odbornici" do mna opru, ale preco sa snazite vytvorit "univerzalne" pravidla pre vsetkych ludi na svete?...kazdy spaluje ci nabera tuk inak, kazdy buduje ci straca svaly inou rychlostou...sama na sebe viem ze dokazem ziskat svaly rychlo, par krat pohnem cinkami a je to vidiet...mam viacej takych kamaratok co sa radsej vyhybaju silovym sportom lebo za par tyzdnov by boli ako arnold schwarzeneger.a naopak poznam take co sa snazia dlho a nic z toho, ani to nie je vidiet a ani niesu zdatnejsie, silnejsie...kazdy mame ine predispozicie...ako bolo spomenute,je lepsie potom sa spolahnut na zrkadlo(ak nie skresleny pohlad ako pri ppp) pripadne na centimeter(ale ak navru svaly to moze tiez klamat), potom je dobre vyskusat vahy co meraju pomer tuku a svalov v tele....

tak ci onak, treba si urcit ciel, ak nie je cielom strata hmotnosti, asi je hlupost riadit sa podla vahy, ci?(myslim tym vahu co meria len kg)lepsie si merat teda pomer tuku a svalov, sledovat ci je telo pevnejsie, merat velkost stehien, bicepsov...a aj volnym okom je vidiet ci je stehno/ruka sirsia od svalu alebo tuku...ci?nie som odbornik, hovorim z vlastnej skusenosti a skusenosti beznych laikov...

Nikuska1242

Iggzik dakujem za odpoved ;)

Odpovedam ja nechodim do fitka, cvicim doma. Co sa tyka tazsich vah, ked som bola 2x cez leto vo fitku davala som vahy tak 20kg. Ale jednorucky uz pri 4kg fucim po par opakovaniach. Cvicim tak, ze jeden den brucho, druhy den zadok, treti ramena atd.. Je mi jasne, ze cistu svalovu hmotu som nabrat nemohla. Ale tak ma napadlo, ci mi telo nezadrziava viac vody? Ked sa kuknem do zrkadla hm moc nevidim rozdiel. Mozno o 1-2cm hrubsie stehna. Ale zas vidim aj trochu svaly na nohach a bruchu. Tak neviem... a brucho mam ploche. Ale zas, ked nanho cvicim alebo skacem na svihadle tal vidim trochu tuku. Inak Odpovedam, v inej teme si raz pisala, ze vies o nejakych knihach o posilovani a strave, kde su fakty podlozene studiami. Nevies mi poradit nejaku? Diky :)

odpovedam

nikuska, a co ti ukazuje zrkadlo? ako sa zmenila tvoja postava? Co tvoje brucho? Nabalil sa tuk, ci nie? Najcastejsia pricina je prave vytvaranie rezistencie na inzulin. da sa jej vyhnut, pisala som to uz v starsich komentar. Dvihas vo fitku prilis malo stimuluje vahy na to, aby si nabrala svalovu hmotu. Robis komplexne cviky alebo izolovane? mas split alebo full-body? fakt z toho tazko sudit. Ale ak priberas, priberas svaly, tuk aj vodu. Ciste svaly si nabrat nemohla, nie je to fyzicky mozne. Na zaciatku mas noob gains, naberas rychlejsie nez budes o rok, dva, pat. Neviem vsak, ako intenzivny mas trening. Ale ak mas 4-5kg jednorucky na komplexne cviky, to je malicko. Je mozne, ze mas fakt prijem energie vyssi nez vydaj. Ale opat sa vraciam k tomu, ze radsej sa pozri na to, co vidis v zrkadle. Zvacsilo sa svalstvo? Zvacsilo sa brusko, stehna, zadok? Alebo prilis nie?

A sewie, ano, kazdy sme iny, ale 11kg za par mesiacov je nerealny extrem. Aj moji klienti su rozni, a tak rychlo to nejde. Navyse, geneticky a fyziologicky sa jeden clovek od druheho lisi len na 0,4%.

iggzik

Pri takej strave by ti tuk teda nemal rast.

Co som cital tento rok knihu o tom kolko bielkovin, co bola kniha iba o narastu svalov a potrebe bielkovin, do zaveru napisal, muz 120g zena 70g horne hranice. K narastu svalov tam ukazoval dost grafov z rozdielnych studii a priemer na ciste (cize bez steroidov a keratinu) narasty svalov tam boli ~5pounds (2,5k) ~10 tyzdnov ale to boli vacsinou cielene treningy a pod. Co sa tyka pomeru muz / zena rastu svalstva tam nebol udany rozdiel..

Od Bukovskeho v knihe Navod na prezitie pre muza, pise, ze pocet svalovych buniek mame dany a ten sa nezvacsuje, iba ich objem moze rast..

Z mojej laickej inteligencie a toho co vacsinou o holkach viem, tie na svaly vacsinou kaslu, cize su v biednom stave, "podpriemer" ked zacne cvicit tak na zaciatku to pojde najrychlesie, a potom pomalsie a pomalsie..

Dalej vaha cloveka nieje iba tuk a svaly, pokial viem tak tuk, v autorkinom pripade je asi ~13% moj odhad a svaly tam splechnem 40% ..
A ked cvicis tak sa spevnuju aj kosti, cize aj tam moze byt prirastok.

Dalej ako bolo uz povedane, podstatne je ako sa citis, co vidis v zrkadle a oblecenie tiez neklame a tam najlepsie vidis kde je toho a coho viac.. Kasli na Kg a neporovnavaj sa s kamosskami co nic nejedie a vazia menej,, nemaju poradne svaly a aj kosti potom v biednom stave.

Drzim palce