Nesplnená túžba po dieťatku

Príspevok v téme: Nesplnená túžba po dieťatku
StratenaExi

Ahojte, rozhodla som sa sem napísať, po dlhom premyslani, uz neviem čo mam dalej robiť, neskutočne tuzim po dietatku, je to moj najvacsi zivotny sen a vzdy aj bol, som velmi rodinne zalozena.
Mam uz vela rokov priatela, a chceli by sme dietatko, lenze sme zistili ze on je neplodny, snazili sme sa 2 roky a zrazu taky sok...ja uz nevladzem uz to vieme dlhsie a neviem sa s tym vyrovnat, stale dufam, lenze moja tuzba je cim dalej tym vacsia.
Mam 24, mozno si poviete ze som mlada, ale ja som z toho uz naozaj na nervy, vzdy som chcela deticky aj V 20, ba mozno aj skor, len hlavne aby som ich mala, bol to moj zivotny ciel a dnes som v situacii ze ak zostanem s muzom ktoreho milujem a ktory miluje mna, tak zrejme nikdy nebudu.
Mame pekny vztah, rozumieme si vo vsetkych dôlezitych veciach a toto je asi dan za to, ze nam bolo tak krasne.
Niekedy v tom zufalstve rozmyslam aj nad rozchodom, neviem ci mi muz, aj ked uzasny, stoji za taku velku obetu. Do toho vsetkeho, mi zistili zacinajucu sa endometriozu a odporuciili cim skor otehotniet, lebo potom uz mozno ta sanca nebude.

Viem, ze nikto z vas mi nemoze povedat co mam robit, je to moj zivot, ale bola by som rada, keby sa ozval niekto s podobnymi skusenostami.

sugescia

Tak potom netušíš čo sa dnes deje. Vidno, že to nesleduješ a nemáš o tom informácie. Každý odborník ti povie, že muži strácajú plodnosť. Mladé páry dnes nemôžu mať deti hlavne kvoli tomu že muži nemajú dosť aktívnych spermií.

chlap123

Chlapi sú skoro vždy plodní, pretože z tých miliónov spermií je vždy aspoň pár dobrých. Niečo ako neplodný chlap neexistuje. Väčšinou je problém u ženy, napríklad že tajne berú antikoncepciu.

sugescia

Som na tom rovnako. Ja som v poriadku ale manžel má problém. Nad adopciou sme zatiaľ nerozmýšľali. V auguste ideme na vyšetrenie k Dr. Albertovej. Počula som že hlavne keď je muž neplodný tak vie pomocť že nejako tie spermie naštartuje tak uvidím. Nestrácam nádej aj keď som od teba o dosť staršia.

zita 05

Dievčence, všetky, ktoré máte tento problém, nezúfajte! Ako to tu už bolo napísané, zázraky sa dejú. Ja som sa našim narodila po 16 rokoch manželstva. Všetkým Vám zo srdca prajem, aby sa vaša túžba naplnila, ale verte, aj život s deťmi má svoje úskalia a nie všetko je to s nimi tak, ako si človek predstavuje, kým ich nemá (to už z vlastnej skúsenosti.

Serotin-4-YourBrain

Chuck Norris zdolal Mount Everest za 15 minút. Z toho 14 minút staval pod horou snehuliaka:-)
Treba sa len trochu viac smiať a budete mať aj dieťa.
Ešte jeden fakt dobrý:-)
Jedna žena si dala inzerát do novín: hľadám muža, ktorý ma nebude biť, ktorý odo mňa neutečie, a ktorý bude dobrý v posteli.
O týždeň jej niekto zazvoní na dvere. Ona otvorí a pred sebou uvidí muža, ktorý nemá ani ruky a ani nohy.
On hneď spustí: ahoj, láska, to som ja, muž, ktorého hľadáš. Nemám ruky, tak ťa nebudem biť. Nemám nohy, tak od teba neutečiem.
A žena na to: a ako budem vedieť, že si dobrý v posteli???
A on: a ty si myslíš, že čím som zazvonil na tvoj zvonček???

Trnka8

Ahoj, chápem ta ... Úplne .. aj ja vstávam A zaspavam S tým, že túžim po babatku ... som síce V odlišnej situácii ... ja mam dvoch chlapčekov 10 A 8 ročných ale napriek tomu túžim ešte pO 1 babatku ... Ak ste vyskúšali všetko ( mám na mysli aj nejakého zázračného doktora Z Maďarska - počula si O ňom??? Vraj pomohol bezradne bezdetnym párom ...) tak sú jednoducho sadnite A rozoberte možnosti - adopciu ... darcovstvo
spermií ....bezdetny život ....si ešte mladucka ... máš na všetko čas .. si užívajte jeden druhého ... koľko ste spolu? Rok-dva?

trojklanny

Určite ste skúšali už kde čo na dobrý spermiogram, ale čo tak konečne sa zamerať na ťažké kovy? Hlavne je to zlato, striebro, meď a olovo, ktoré máju u mužov katastrofálny dopad na reprodukciu spermií. V neposlednej rade má určite zanesené telo parazitmi, ktoré produkujú nebezpečné toxíny. Začnite spolu riešiť aj tieto problémy aj keď si môžte myslieť, že vy obaja ich nemáte.
Pekný deň...

stratenaExi

Ahojte vsetci, konecne som sa opat ozvala, mala som toho teraz vela, nestihala som sem chodit.
velmi pekne vam dakujem za vase rady vsetkym:-) pomahate mi pozerat sa na to inymi ocami, len u nas je to tazko, jednoducho on odmieta absolutne vsetky riesenia...a to ma velmi mrzi:-(

mrkva, prosim ta, dala by si mi na seba nejaky kontakt, e-mail? mohli by sme si poradit v nejakych veciach ohladom tejto diagnozy, mozno vies veci, ktore my nie a naopak, velmi pekne dakujem za tvoje prispevky, vidno ze naozaj vies o com pises..budem moc rada, ak sa este ozves.

mrkva123

Este jedna otazka, a uz sa posnazim nespamovat :D

ako dlho to viete? Ten cas tam zohra naozaj dolezitu rolu, ked niekomu povedia, ze nemoze mat deti, vraj je to psych. podobny efekt ako sprava o umrti niekoho blizsieho.
Ja som sa to dozvedela definitnvne ze nie pred cca 7-8 mesiacmi - prve tri boli hrozne, ale presli rozne fazy. Neda sa povedat, ze by som bola teraz nejaky guru a v nirvane, obcas si porevem, hlavne pred kramami alebo ked meskaju, ale chcem len povedat, ze aj ked to mozno teraz vyzera katastrofalne, treba pockat a dost sa to zmeni, to na 100%.