ako sa vyrovnať zo stratou kamaratky?

Príspevok v téme: ako sa vyrovnať zo stratou kamaratky?
dominikanikak

ahojte chcem sa vás spýtať ako ste sa vyrovnali zo stratou kamarátky? na vysokej škole som spoznala super dievča sedavali sme spolu chodili sme spolu na prednášky chodievali sme s partiou bab na kavy vždy bolo o čom kecať a ja som si myslela že som našla novú super kamarátku...až ked došli obhajoby bakalárskych prác ja som spravila a ona nie... odvtedy sa zmenila vymazala ma s facebooku nepísala mi a prerušila somnou skrátka kontakty... ako ste sa zmierili s tým ked vás v živote niekto sklamal? dakujem za všetky rady...

Filip TT

sewie ma mozno pravdu, sam poznam ten pocit, ked by clovek najradsej chodil po kanaloch alebo utiekol niekam, kde ho nikto nepozna.

Keby si sa skusila tej kamoske prihovorit, mozno by si ziskala lepsi obraz o tom, co sa deje.

sewie

dominika, si si ista ze vymazala len teba? mozno sa hambi, citi sa ponizene a snazi sa stiahnut od ostatnych...

viem ze je to tazke, ale sklamanie sa proste stava, ja som sa tiez sklamala vo vela kamoskach...ale na to si zvyknes a dobra sprava je, ze casom urcite natrafis na dalsie a lepsie:)

Fleur-de-lis

S čím presne sa potrebuješ vyrovnať? Hneváš sa, či si skôr smutná/zranená? Nevieš ako sa k nej zachovať?

Nezachovala sa pekne, ale je ťažko ju odsúdiť tým, že je len závistlivá hlupaňa. Nikto nevie čím všetkým si prešla ona sama, a prečo sa teraz tak veľmi hanbí za svoj neúspech. Asi by sa teraz pri tebe cítila menejcenná. Možno je typ človeka, čo má problém s hrdosťou. Možno potrebuje čas, možno ani to nepomôže.

Každopádne by som sa jej snažila odpustiť s tým, že proste nikto nie je dokonalý a toto je jej slabosť... Snažila by som sa si ju uchovať v myšlienkach pozitívne a možno po nejakom čase skúsiť rozhovor. Alebo pokiaľ už nechceš ani ty s ňou kontakt tak ok, ale hlavne nedržať hnev v sebe. Aj bolesť sa zmierňuje keď človek odpustí.

italita546

autorka kašli do nej bohužiaľ na slovensku máte takýchto ľudí nehorázne veľa pretože tu vedia ľudia iba závidieť a páliť mosty medzi sebou ale snažiť sa niečo dosiahnuť pozrieť sa na seba kritickým okom kde robím aj ja chyby to dokáže málokto.kiež by sa ľudia nad sebou zamysleli a boli milší prajnejší priateľskejší hlavne čo sa mladej dnešnej generácie týka je to katastrofa... .

Radoslava123

Keď sa s tebou nechce stretávať, netlač sa zbytočne do jej života a do jej priazne. To, čo urobila, poukazuje iba na jej hlúposť a zakomplexovanosť a psychickú labilitu týkajúcu sa predovšetkým neschopnosti spracovať svoj vlastný neúspech. Ty si jej neúspech predsa nezavinila, zavinila si ho ona sama (pre prípad, že k učeniu pristupovala ľahostajne, nedbanlivo a nevenovala mu dostatok času - flákala to), prípadne za svoj neúspech nemôže ani ona sama (napríklad ak nemá dostatok talentu pre štúdium zvoleného odboru, čo by znamenalo, že napriek svedomitej a zodpovednej príprave a venovaniu obrovského množstva času učeniu jednoducho tú najdôležitejšiu skúšku nezvládla). No nech už to bolo, ako bolo, ani ty, ani ostatné tvoje spolužiačky za jej neúspech nemôžu a ona teda patrí medzi zakomplexované sliepočky a ako dobre vieme, z takejto zakomplexovanosti u väčšiny ľudí pramení len závisť voči tým úspešnejším, z toho zloprajnosť a šírenie intríg, takže ak ťa ignoruje a nechce už mať s tebou nič, je to to najlepšie, čo zakomplexovaná osoba môže urobiť. Horšie by bolo, keby sa tvárila, že je všetko O. K., naďalej sa s tebou stretávala a za chrbtom nehorázne klamstvá a intrigy o tebe šírila len a len z čistej závisti, lebo neznesie, že ty si talentovanejšia, šikovnejšia, svedomitejšia a zodpovednejšia. Buď vďačná svojmu osudu, že je to len takto a stretávaj sa iba s tými, ktorí o teba ako o kamošku stoja. Verím, že ich je ešte stále dosť.

Mesačný princ

Aj odo mňa odchádzajú ľudia ale nikto tu nie je pre druhého navždy a každý človek má v živote druhého určitú úlohu. Spomínaj na tie pekné okamihy a vyhľadávaj nové. Nič tu nie je navždy. Najdôležitejšia je sila prítomného okamihu.

Cariboo

dominika, neber to tak tragicky, skus ju pochopit. ak bere skolu velmi vazne, potom ju ranilo ze bakalarku nespravila a citila sa zle. vcit sa do jej pocitov, tiez by si asi nemala chut vidiet vyskerenych spoluziakov a ty sa pritom citis ako neskopny blbec.

kontaktuj ju az neskor a pripadne jej navrhni pomoc ked bude bakalarku opakovat, potom uvidis co za tym bolo :D