Rakovina pľúc u psíka

Príspevok v téme: Rakovina pľúc u psíka
Edie

Dobrý večer, práve som prišla od veterinára, ktorý mi oznámil, že náš 10,5 ročný psík má rakovinu pľúc. Nádor je veľmi veľký a operáciu neodporúča. Prikláňa sa k uspaniu, ale mne sa do toho veľmi nechce. Edík je síce anemický, apatický, málo žerie aj pije, má silno zaslzené očká, ale nezdá sa mi, že by umieral. Máte skúsenosti koľko by ešte mohol v takomto stave prežiť?
Ak by sme sa rozhodli uspať ho, viete mi poradiť, kde sa dá psík spopolniť?
Ďakujem

D...a

Az teraz som nasla tvoj prispevok. Je mi naozaj luto, ze prezivas take odlucenie a ze sa to stalo prave na tvoje narodeniny. :( Ma to uz za sebou chuda a nemusi sa trapit. Presne tak, strazi vas z nebicka a nic ho neboli. Dufam, ze to islo rychlo a ze sa netrapil? Zaujimave, casto sa stava, ze aj tazko chorym ludom sa pred smrtou polepsi..... mna to sice napadlo, ked si pisala, ze sa mu polepsilo ale nechcela som privolavat zle. Inac, Eddie bol nadherny psik.....odpocivaj v pokoji, Eddie.

Edie

Keď sme sa dozvedeli, že psík je chorý, moja mama mi povedala, že mu vyberieme nejaký pekný dátum na uspanie. Nakoniec po dočasnom polepšení si ho vybral sám - 11/12/2016. Je to jediný deň, kedy som to nechcela - mám vtedy narodeniny.
Edík je už v nebíčku a stráži nás zhora.

D...a

Tesi ma, ze Edik ozil, no len co mu zacne byt horsie necakaj ani minutu, aby sa nezadusil. Chudiatko, mozno si este trochu pozije. Zelam ti s Edikom este vela peknych chvil.

Edie

Ďakujem za slová povzbudenia. Edík začal žrať a mierne ožil. Uspanie je však vzhľadom na jeho problémy s dýchaním len otázkou času.
Želám všetkým priateľom našich štvornohých miláčikov všetko najlepšie.

D...a

prave som si precitala, ze nador je velmi velky.:( no neviem, asi by som sa aj tak este poradila s inym odbornikom. mas psika velku rasu, ci mensieho? na maleho psika nie je 10 rokov tak vela.

D...a

Ach to mi je luto....Ked je psik apaticky a malo zerie,asi nema moc zo zivota a ci ho nieco boli, tlaci alebo sa mu zle dycha, nevie povedat. Ak vet doporucuje uspat, myslim, ze by si sa k tomu mala odhodlat, aj ked je to velmi tazke rozhodnutie. Predides pripadnemu zaduseniu sa ci inemu trapeniu psika. Nakolko som uz musela aj ja dat psika uspat, viem co asi prezivas ale snaz sa to zvladnut kvoli nemu statocne, neplac a zachovaj pokoj, lebo sa bude o to viac bat. Hlavne zostan pri nom na jeho poslednej ceste! Cely strach a nervozita sa prenasa na nase zvieratka. V nas maju oporu a ked my zlyhame, citia sa strateni. Zelam ti vela sil.
PS: este by som si diagnozu overila u druheho vet. Vo vaznych rozhodnutiach je to velmi dolezite.