Ako pomoct priatelovi s depresiami?

Príspevok v téme: Ako pomoct priatelovi s depresiami?
klarisa000

Zdravim, na uvod by som chcela poznamenat ze ja som trpela uzkostami,depresiami, beriem AD ale viac menej uz som stabilizovana - mam sa skvele.
No, priatel sa lieci tiez na depresie,uzkosti len i neho je to velmi vyrazne momentalne, bol aj hospitalizovany a ma lieky,ale nezvlada este svoje stavy..prezil dost neprijemnu vec co mu to sposobilo traumu a nevie sa s tym vysporiadat. Viem ze ma dobre dni a zle dni,snazim sa pomahat mu ako len viem no nebyvame este spolu preto mu neviem byt opora na 100%. Pomaham mu ako len viem, mna posilnila moja choroba preto viem co preziva. Len ako to zvladat bez toho aby som neupadla do depiek aj ja? Ako by som mu mohla pomoct, prekonat to? Viem ze hlavne on musi na tom pracovat, terapie a tak. Ale mate nejake napady?Ako mu dopomoct k rychlejsiemu stabilizovaniu? Dakujem za odpovede.

klarisa000

No musim ta vyviest s omylu-ja som vdaka rozpravaniu sa + uvedomenia si urcitych veci dostala s toho.
On svojw veci, co ho trapilo nikomu nehovoril-iba navstevoval psychologicku a psychiatricku to he vsetko. Ale v sebe vsetko dusil, a ked nastal cas ze musel sa uz vyrozpravat, isiel za mnou lebo uz to nezvladal, bol uz na pokraji zrutenia. Takze ciastocne rozpravanie o tom je zaklad...az potom idu tie ostatne veci

Mesačný princ

Potrebuje zažiť niečo oveľa silnejšie, čo vymaže tú traumu. Emocionálne silnejší zážitok a pohybovať sa hlavne v prostredí, kde mu to nebude nikto pripomínať. Nič v zlom ale neverím ti, že rozprávaním sa o ,,depresívnych stavoch,, sa ti uľavilo a že pomáhaš aj jemu.

On potrebuje zabudnúť, presne tak, ako ty! Najlepšie je nové prostredie, noví ľudia vôkol vás a podpora zo strany druhého.

klarisa000

Snazim sa s celych sil, pomahat mu, byt opora a podpora, komunikujeme o tom dost co je fajn lebo viem ze mne to velmi pomohlo k zotaveniu sa. Prezila som si tiez peklo s depresiami, a urcite ze treba tomu dat cas. Len ci niekto z vas mi nevie poradit, co mam urobit aby bol skor v poriadku. Mne pomahali kamaratky kt boli velmi chapave + psychologicka. Ja len citim ze chcem mu viac pomoct. Urcite su na to metody, je rozdiel ked pomaha a riesi to niekto kto si tym presiel a kto to nezazil a nema ponatia co su to za ukrutne stavy.....zato hladam nieco, ako mu pomoct. Kazdopadne vdaka za odpoved.

Jax

Ty musis vediet co na neho zabera. Ale uz to ze sa lieci je super, strasne vela ludi ani nezacne a tam sa da pomoct len minimalne.
Tvojou hlavnou ulohou musi byt udrzat sa v pohode. Nenechat sa stiahnut, poznat kedy je toho prilis a kedy cuvnut. Snaz sa hlavne o toto. Potom budes moct byt oporou aj priatelovi. Nic konkretnejsie ti neporadim lebo o nom nic neviem.

_meno

Ahojte klarisa000

Drzim Vam palce, chce to asi cas a rozhodnut sa v zivote konat :)
Cim skor sa akoby oslobodíme, tym skor si zacneme v zivote robit co chceme.
Az ked budeme mat vsetkeho pokrok prestaneme byt na vsetkom zavisli.
Aj na vasom priatelovi je tiez, kedy si povie ze uz toho vsetkeho ma dost a vyda sa znovu za svojimi snami co chce v zivote robit a aky chce byt, aky zivot chce zit :)
Drzim Vam palce urcite vsetko dobre dopadne