Ako sa naučiť žiť sám...

Príspevok v téme: Ako sa naučiť žiť sám...
So.nka

Už dávnejšie som objavila túto stránku a musím uznať, že ste všetci fajn, ktorí sem prispejete radou či názorom. No nikdy som si nemyslela, že raz sem budem písať aj ja.
Neviem, ako ďalej.Pomôžte.
Nie je tu dostatok priestoru a isto ani vášho času na to, aby som sem napísala celý svoj životný príbeh.
Základ môjho volania o pomoc je v tom, že som zostala sama. Mám 40, no bola som nútená odísť žiť do nového mesta, kde mám aj prácu. Ráno tam odídem, večer sa vrátim, niečo zjem, pozriem telku, prečítam knihu a idem spať. Nič menej, nič viac.
Nemám nikoho, s kým by som rozobrala svoj deň, koho by som sa opýtala na to, ako sa má, nemám s kým ísť na prechádzku do prírody, nie je s kým sa smiať, cestovať, žiť...
Nemám rodičov, deti sú dospelé a žijú si svoj život,
Doteraz som len z počutia vedela, že samota lezie na mozog, že človeku je na zbláznenie, teraz to spoznávam na vlastnej koži.
Priateľa/partnera nechcem. Po rozvode som mala dve kratučké známosti, ale časom som prišla na to, že by to neklapalo a hľadať niekoho ďalšieho nemám už sily ani chuť.
Kedysi som bola kôpka smiechu a zábavy, pripravená nepokaziť žiadnu srandu. V práci zodpovedná, doma skvelá gazdinka aj maminka..Minulosť už neriešom a ani nie je podstatné, čo sa vlastne stalo.
Vás prosím o jedno - poraďte, ako sa nezblázniť, ako sa niečím zamestnať a netrápiť sa samotou.
Doma mám vygruntované, poriadok, už niet čo ani po kom upratovať, najhoršie je to, že si uvedomujem ,že sa dostávam do depresíí. Nemám chuť vstať ráno z postele, neteším sa na nič, akosi ma všetko prestáva baviť. Zisťujem síce smutné ale pravdivé, že ma nikto nepotrebuje a snáď keby som tíško odišla, ani by si to nikto nevšimol.
Milujem život, milujem slnko aj dážď, milujem každý nádych, lebo okolo je viac bolesti ako je tá naša - len jedno neviem. Neviem byť sama....

celebrita facebooková

To sa nedá naučiť. BUď si introvert, alebo extrovert. Buď samotu miluješ a vyhľadávaš ju, alebo miluješ a vyhľadávaš spoločnosť, zatiaľ, čo v samote trpíš. A keď za určitého stavu trpíš, nenaučíš sa ho milovať. Vstúp na Facebook, začni chatovať, ale aj čítať komenty a statusy, kukať fotky. Je to dobrý požierač času, keď sa niekto nudí. Ozaj, a smartphone máš? Lebo bez neho nechytíš žiadneho pokémona :) Ľudí spoznáš na rôznych akciách... Prihlás sa napríklad na kurz nemčiny. Ale nemusíš ísť opatrovať, ak nechceš. No bude tam kopa žien v tvojom veku. Máš šancu nájsť si tam kamarátky. Naučiť sa jazyk. Možno, že to dotiahneš aj po štátnicu a budeš dávať deťom doučko. Ozaj, to opatrovanie... no vieš, doniesla by si z Rakúska prachy. A dala by si po každom príchode niečo deťom. To by si mala pocit užitočosti. Dávať im prachy, to je tiež užitočnosť. Myslíš, že by nevzali? :) Uvidíš, akou rýchlosťou by dokvitli na návštevu :)Skôr by boli pred dverami tvojho bytu deti ako ty z Rakúska.

Gima

Je to jednoduché. Byť sam nie je katastrofa, zostali spomienky, máte volný čas len pre seba, čo znamená pracovať na sebe cvičiť, rozjímať, venovať sa koníčku a starať sa sam o seba. Hlavne sa neľutujte. Tá choroba, čo máte, nezmizne mávnutím prútika, no dava vam možnosť zmeny a určitej nezávislosti od rodiny. Možno časom si budete musieť zohnať opatrovateľku z pohľadu vašej diagnozy, no neklesajte na duchu.

dedkovo

No mam rakovinu kostnej drene uz druhy rok a manzelka len odo mna uteka a mam podobny zivot ako Vy. Co robim. Hmm snazim sa meditovat. Pozrite sa tibetski mnísi 10 rokov nemaju zeny a ziju. Cely den si hovoria om ham. Ja mam 24 viet pozitívnych a tie si opakujem kazdy den 6x. Alebo hovorim si 500x ze Boze vyliec ma z rakoviny prosim velmi. Ide o to ze treba znizit kmitocet mozgu z 20 kmitov na 14 a menej. To je stav ked sa prebudime a nic nas netrapi cize je to alfa hladina ktora je lieciva. Mozog je totiz blbec a denne nam prezenie hlavou 30 000 tisíc otravných myslienok. Co myslite preco farari ziju dlhsie-prave pre modlenie. Chodim sam a manzelka tiez sama lebo podla nej mam lepru. Dnesni mladi (mam syna 42 r.) tiez ziju sami a obcas maju priatelku ale chcu luxus.

kafe

ja tiež počítam roky, kedy budem mať deti z krku, aby som mohla robiť všetko čo chcem. Cestovať, kúpiť si bytík a zariadovať ho, kreatívne šantiť a vymýšľať pekné veci, naučiť sa šiť, zničiť sa na turistike..
.
Máš toľko možností ako sa realizovať, rozvíjať, rááásť.. môžeš pomôcť nejakej rozvedenej mamičke s deťmi, daj si inzerát; môžeš sa niečo učiť - háčkovať koberce.. ;prenajať (kúpiť?) si pozemok a pestovať zeleninku, prípadne pred barákom si spraviť svoj kvetinkovský kútik; pridaj sa do turistického klubu, k otužilcom, dobrovoľníkom, milovníkom zvierat.. ; môžeš jazdiť na koni a chodiť na vychádzky s koniarmi; pozri či v tvojom okolí je nejaký spevácky zbor a pridaj sa; vymýšľaj a napíš svoju vlastnú knihu poviedok... začni fajčiť :D - robím si srandu, nič ma už nenapadá.. proste sa blázni, popusti uzdu svojej fantázii a len tak zo srandy, tak nenápadne rob niečo, čo ťa zaujalo.
.
Si zo stredného slovenska?

joro

Ahoj keď nechceš známosť tak sa musíš naučiť žit sama musíš ako bolo napísané niekam chodiť nejake kurzy joga atd. ty musiš vedieť čo ťa baví a večer užnejak prežiješ kniha tv alebo pc nejaký ptiatel/ka na písanie proste stále sa musíš niečim zamestnať inač sa zblázniš stále ti budú behať po rozume same blbosti a budeš mať stále depku

joro

Ahoj keď nechceš známosť tak sa musíš naučiť žit sama musíš ako bolo napísané niekam chodiť nejake kurzy joga atd. ty musiš vedieť čo ťa baví a večer užnejak prežiješ kniha tv alebo pc nejaký ptiatel/ka na písanie proste stále sa musíš niečim zamestnať inač sa zblázniš stále ti budú behať po rozume same blbosti a budeš mať stále depku

adriana.adriana

Jezis, vies co by za to niekto dal, byt konecne sam a mat to, co opisujes. Ja ti normalne ze zavidim, ale vazne. No a najst si potom nejake volnocasove aktivity je uz jednoduche a aj ludi je na svete dost, ak nechces byt sama ved ani nemusis.

Kýčera

Iste Ti tu už poradili, ale aj samota má svoje čaro, výhody...Ak nechceš po svojom boku chlapa, nájdi si kamaráku, kt. je podobne na tom. Spolu sa môžete rozprávať, smiať až do nepríčetnosti, podnikať rôzne veci,...Čas sa dá vyplniť aj tým, že si môžeš zaobstarať nejaké zvieratko, študovať, venovať sa novým koníčkom,...skrátka všetko to, na čo si doteraz nemala čas, silu, prachy,...Neboj, toto je len prechodné obdobie, deti Ťa MOMENTÁLNE nepotrebujú, ale BUDÚ POTREBOVAŤ!