syndróm dráždivého čreva

Príspevok v téme: syndróm dráždivého čreva
lalalu

Máte s týmto ochorením skúsenosti? Pomohla vám niečo? Nemám na mysli zmenu stravy skôr psychiky. SDČ ma trápi niekoľko rokov kvôli tomu som nešla na vysokú školu a bojím sa nájsť si zamestnanie. Pred tým ako mám ísť do školy, práce vždy mávam hrozné črevné problémy a som z toho zúfalá. Chodila som k psychiatrovi na sedenia, brala som antidepresíva no nič nezaberalo. Taktiež som bola na alergológii a brala som probiotiká no bez zlepšenia. Strašne mi to sťažuje život a neviem čo mám robiť.

ema87

Ak môžem poradiť nezvyčajnú, ale pre mňa doteraz jedinú účinnú metódu je liečiteľ / jasnovidec z Trnavy. Má dar a takéto problémy vie liečiť. Čo je najdôležitejšie, lieči vašu psychiku v prvom rade a od toho sa odvíja zdravie celého tela. Žiadny kartár a špiritista, ale človek s darom, ktorý vie ako ho využiť na pomoc. Mne zachránil dovolím si povedať život. Odporúčam. Posuniem Vám jeho osobný kontakt 0902044010

Romcici 258

Syndróm dráždivého čreva je naozaj nepríjemné ochorenie a trvalo veľmi dlho, kým sa lekárom podarilo zistiť, kde tkvie príčina. Nuž, aj v hlave. Preto radím všetkým, ktorých trápia podobné príznaky ako sú opísané vyššie, zamyslite sa, či sa netrápite a neprežívate stres. Napr. v práci. Odbúranie tohto stresu vám pomôže k vyliečeniu viac ako čokoľvek iné. Samozrejme, treba si dat pozor i na stravu a vyvetrať hlavu pravidelným pohybom.

adelaide7

ja som pri problemoch s IBS tiez dlho nevedela co robit, ale dobra psychologicka a dobry gastroeneteorolog ma dali doporiadku :)
treba riesit pricinu stresu, niekto to zvladne sam, inemu bude treba terapie...
inak sa tyka travenia, nepomohlo mi vyradit pecivo, zato som si vsimla, co mi robi zle...kombinacia sladke a mastne, niekedy mam problemy po ovoci, mlieku... skratka si to treba sledovat a ked tak aj probiotika vedia dat doporiadku creva, ako uz aj niekto spominal

hixi

niekomu zaberie napr. glycer. čipok hned a nemusí čakať dlhšie.
Nemá zmysel kupovať drahšie su všetky rovnaké- učinok.
Treba viyššie ho zatlačiť, konečník je trochu vyššie ako otvor do zadnej časti, a pravdaže strava.Je prijatelný viac

Erika_r

Najprv sa zamysli, co ti tieto stresy sposobuje. Niekedy to moze nat aj hlbsiu pricinu, preto sa netreba bat navstivit aj psychologa. samozrejme velmi ti moze ponoct aj pohyb, pozor, nie kazdy je pri syndrome drazdiveho creva vhodny... take prechadzky nic nepokazia (aj ked mozu prist obavy ze kam potom na wc, povedz si, ze napr. Ked pojdes do lesa, tak si mozes idskocit hocikam, no uplne sa na to neupinaj, skor sa tes na prechadzku a vyvetranie hlavy v prirode). Potom samozrejme si sleduj stravu, co ti robi dobre a co nie a mne tiez pomohli probiotika s kvasinkou s. boulardii

vitavi

Na začiatok musíš vylúčiť všetko ovocie. Nahraď ho zeleninou.
Potom pridaj celozrnné obilniny , ktoré by mali byť pre teba základom. Nauč sa na pšeno, ryžu natural, pohanku a iné. Tak sa ti zlepši psychika.

lalias

Mam dlhorocne skusenosti so SDC. SDC mi Diagnostikovali nahodou.Trapiili ma problemy ako bolest v podbrusi,krce ,plynatost.Za kratky cas som navstevovala casto nemocnicu.Hoci som mala vsetky vysledky celkom v poriadku, no bolesti a vsetky ostatne problemy suviasice s touto chorobou,mi neutichali.Az raz som uz cela nastvana z neschopnosti lekarov dostat sa z tychto problemov vygooglila priznaky ktore mam a co moze byt za tym.U gastroenterologicky som sa zmienila ze mam podozrenie ci by sa nemohlo jednat o tento typ ochorenia.A mala som pravdu.Vysvetlila mi to vlastne aj natom ze ked mi sonda sice kontrolovala crevo a vyzeralo uplne zdrave,ze sa bude jednat o chronicky syndrom drazdiveho creva .Momentalne uzivam Duspatalin,Costi (a obcas aj probiotika,stacia obycajne Linex ) a citim sa lepsie.Ale ako pri kazdom crevnom ochoreni je potrebne dodrziavat dietny rezim..Ludom so SDC robi velmi zle mlieko,(nahradila som ho teda susenym sojovym napojom)hlavne smotana,ta dokaze narobit neskutocnu sarapotu!jedavam z mliecnych vyrobkov teda len acidko,a jogurty s minimalnym mnozstvom smotany.Dalej vyrobky ktore obsahuju vela psenicnej muky- biele rozky nahrad celozrnnymi ,ale pozor aj so sladkostami a aj banan-ten teda aspon mne nerobil dobre.Bol to dlhy boj kym som sa zacala citit lepsie,ale teraz som rada ze to ma svoje pomenovanie a nepozeraju sa na mna lekari skepticky.

Kuti

Mne napr vláknina len uškodila.skusal som všetko.kazdemu niečo iné.samozrejme musím vysadiť najmä mliečne produkty ale niekedy to nezaberie vôbec nič.
To skranie a nutkanie poznám..Rýchlo na záchod a potom nič len hlien.
Mne pomohol metospasmil.u nás ho nedostať koli zákonom o lacnejšie variante lieku.potom po pol roku prestalo pomáhať ale bolo to najlepšie obdobie.Neskoršie kombinácia liekov.-duspatalin,ibutin,čierne uhlie a simetikon ,všetko v nízkych dávkach.
Tak isto Imodium.
Teraz mám obdobie že sa mi to vracia tak idem kúpiť meteospasmyl po dlho čase.
Alebo zmeniť prostredie...Dovolenka pri mory mi vždy pomohla...Ten vzduch,pocit voľnosti,bez stresu,ľahké oblecebie-nuda pláž :) dva týždne potom keď som sa vrátil bez problémov.

lalalu

ale ked sa to budem snazit oddialit a nepojdem na to WC tak ma zacne naduvat a velmi skrkat v bruchu a to je este omnoho neprijemnejsie