Rozchod - ako sa správať k obidvom?

Príspevok v téme: Rozchod - ako sa správať k obidvom?
Gabriel123

Dobrý den, stala sa nie mne, ale mojmu strykovi takato situacia. Rozisiel sa so zenou na zaklade toho, ze nikdy nemal doma uz dlhodobo klud. Má velmi tazku fyzickú prácu a domov chodí veľmi unavený. Jeho zena nerespektuje jeho potreby, nenechá ho "vydychnut", stale bol nuteny nieco robit, opravovat, alebo sa "len" rozpravat s nou. Ale s nou sa on viac ako dostatocne rozpraval kazdy den, lebo mu vyvolavala do prace aj 10-15x za 8hodinovu pracovnu smenu... Sam sa cudujem, ze to s nou vydrzal 20 rokov. Odstahoval sa od nej vo stvrtok a ja som sa mu ponukol, ze moze zatial spat u mna, pokial sa to nevyriesi. On mi nasiel pracu, takze som mu velmi zaviazany a moze u mna zostat kolko len bude chciet. Problem je vsak v tom, ze jeho zena mu neustale vyvolava, aby prisiel naspat domov, place, krici nanho, vydiera ho a vyhraza sa napr.tym, ze ak nepride domov, zabije vsetkych psov, ktorych spolu maju. Alebo ze ma srdcovy zachvat a musi ju odniest do nemocnice a pod. Je chorobne ziarliva a do prace mu vyvolava preto tak casto, aby ho mala len pre seba, lebo nie dobre znasa, ked sa s nim rozprava hocikto iny, napr.aj ja a to som jej synovec. Vela veci z jej strany beriem s rezervou, lebo casto preháňa. Ale teraz kedze jej partner ju nechce ani vidiet a chce mat od nej klud, tak bude potrebovat pomoc odo mna a ja nie som zial velky expert v tom, ako mam zostat byt nestranny a zaroven byt pre jeho zenu oporou? Lebo z jej a z jeho strany pocuvam same nadavky na nich samych a samozrejme ked sa stretnem s tym druhym, chcem zostat nestranny, neutralny a nie byt hovorcom obidvoch a hovorit kto na koho co povedal. To je problem medzi nimi a oni sami si ho musia vyriesit. Ako sa zachovat? On mi povedal, ze ked pocuva od nej a cita smsky od nej takeho vydieracskeho stylu, tak o to viac sa nechce vratit a takto láska nevyzera. On pracuje, on plati dom a plati vsetko, ona nepracuje, je cele dni doma a napriek tomu on bol roky doma "pod papucou" a teraz ked je tento konflikt medzi nimi, tak on sa odstahoval prec. Ona stale nechape, ze ona sa musi zmenit, aby sa vratil spat a nemoze ho stale a to doslova na kazdom kroku kontrolovat. Nevera v tom nie je, lebo on by ju v zivote nepodviedol. Takze nevyzera to vobec medzi nimi dobre.

a_dr1a

Ernesto. Ale to vie iba on, ako to naozaj je. My si mozeme len domyslat, ze mozno mu je stryko v praci zaroven aj sefom, ze mozno ma hypo a dobre miesto zarobok, tak nechce o to prist a stazit si situaciu ai.
Do toho vidi len on sam a najlepsie vie, ako sa veci maju. Sam si rozumie. A zas aj strach ma neraz velke oci. Ludia vnimaju co sa ich priamo dotyka vacsmi a ako nieco enormne, aj ked s odstupom casu nadhladu to tak ani byt nemusi.
Gabriel je citlivy, vnimavy muz, rodinne zalozeny, dost si veci pripusta, tak mozno aj preto to tak preziva. Mal by si zachovat od nich vacsi odstup, nadhlad. Aby ho to vnutorne nezozieralo

Ernesto

a_dr1a: ja to chapem, ale ved on strykovi jeho pomoc odplatil tym, ze mu pomohol ked mal skoncit na ulici, cize su si kvit. pracu moze kedykolvek zmenit, pripadne do tej sucasnej ho moze vozit iny kolega alebo moze ist busom ci vlastnym. chapem, ze si rozumeju, ale tu hovorim o situacii, ked uz si rozumiet nebudu, lebo ho postve proti nemu ... tak to mu moze byt jedno.

pochopil by som, ze by to bol jeho koniec, keby to bola jedina praca na svete, stryko by bol jediny kto ma moznost ho tam dopravit a na nalade stryka zavisi, ci v tej praci dostane alebo nedostane padaka ... vtedy hej, to by bol jeho koniec...

a_dr1a

Ernesto, ohladne toho stryka, tak prave on zohnal Gabrielovi pracu, su aj kolegami v praci, jazdia spolu do prace / z prace, rozumeju si ludsky a poznaju sa vyse 20r. Tak prave preto by bol Gabriel nerad, keby stryka teta postvala proti nemu...

Gabriel. Stryko ta predsa pozna, ako aj svoju zenu. Pozna ta z ludskej osobnostnej stranky aj z tej pracovnej sfery. On predsa vie, aky si

Ernesto

preco by to mal byt tvoj koniec, keby proti tebe postvala stryka? nejak mi unika pointa. stryka predsa mozes mat rovnako na salame ako aj ju.

Gabriel123

Spravca nehnevaj sa, ale ty si najmenej pochopil zo všetkých o čo tu ide. Však práve ona na to čaká, aby som na ňu buď zakričal, alebo ju napadol, aby v sekunde sa mohla ísť "vyžalovať" svojmu mužovi a pridať ešte zopár výmyslov k tomu, aby nebolo pochýb o tom, aký som zlý a nebezpečný clovek a ako sa k nej správam. Na to by sa hneď zabudlo, ako sa správa ona ku mne. A taktiež by mohla argumentovať, že nie je cvok, lebo toto si nevymyslela. Ja si nemôžem dovolit poštvať proti sebe aj jej muža, lebo to by bol môj koniec. Žiaľ jediné riešenie pre mňa je nedržat s ňou ziadny kontakt, aby som v pripade nejakeho ďalšieho ňou vyvolaného konfliktu mohol jemu pravdivo odpovedať, že ja som sa s ňou už dávno nerozprával. Vieš, aké svinstvá o mne jemu rozpráva ešte aj teraz? Ona sa vyžíva vo vyrabani konfliktov, je to veľmi nebezpečný človek, ale aj veľký manipulár. Na Zdravie je priamo článok o chudobných žiarlivkách a okrem iného tam píšu, že sa rady štylizujú do role chuderky, ktorej každý len ubližuje... Patrí na psychiatriu.

Spravca

To taka zla striga je ? A to čo si ju nešvacol tam dajakou panvicou po hlave zo zadu ? To neháš ju aby vás ona štvala proti sebe. To si nevieš poradiť s jednou starou ženou ? Čo si ty vôbec za chlapa že ju vôbec riešiš. V minulosti museli muži vo vojnách bojovať a ty si nevieš s obyčajnou starou ženou poradiť ? Si chlap tak sa chovaj jak chlap.

Gabriel123

Ja s mojim strýkom mám dobrý vzťah, nikdy sme neboli na seba nahnevaní. On je športová povaha, nič ho nerozhádže, má nadhľad a pri problémoch vždy nájde riešenie a nechá na výber. Pri takej žene, akú má doma, nebudem ďaleko od slova hrdina.

Gabriel123

Dakujem Vam. Je tu vsak jedna "malickost" a to, ze ja pracujem s mojim strykom spolu v praci. A do prace chodime spolu jeho autom. Takze priestor je tam vzdy na to, aby mi povedal co je "nove" u nich doma, aj ked si nastastie on zachovava zdravy rozum a nenecha sa vtiahnut do jej manipulacie. Teda zatial... Ona sa ho snazi zmanipulovat proti mne. Ktovie o akych veciach este neviem, lebo mi o nich on nepovedal. Od mojej tety si viem drzat odstup, ale od stryka nie, lebo sme kolegovia.

a_dr1a

Ahoj Gabriel. Ono to tak zvykne byvat, ze dvaja rozhadani sa udobria a ten treti z toho vychadza ako najvacsie zlo a vinnik, ci ako najvacsi blbec) Kasli na to. Povznes sa nad to vsetko a viac to uz neries. Ty vyuzi prilezitost, ktoru ti sama tetka dala a prijmi jej hru a nebav sa s nou. Uz aj keby ona chcela zmier a nadviazat s tebou kontakt, drz si odstup. Ty ich k zivotu nepotrebujes. Ked bolo treba pomoct ujovi - pomohol si. A zi si svoj zivot. Ignoruj ich. Je to zivot ich dvoch. Ver, oni dvaja sa nasli. Vzdy dominantny potrebuje submisivnejsieho, lebo dvaja rovnaki by spolu nevydrzali a pozabijali sa navzajom) Takze oni sa vlastne navzajom potrebuju. Ty si zas konecne v byte sam a zi si konecne svoj zivot v pohode pokoji mieri) Vela stastia ti prajem