Ako docieliť, aby si ma viac vážil?

Príspevok v téme: Ako docieliť, aby si ma viac vážil?
zabkakatka

Partner má o 5 rokov viac ako ja, vyštudovaný manažér, v práci dosiahol veľké úspechy, má dobrý plat, darí sa mu. Sme spolu 8,5 rok.
Nakoľko on žije v ČR a ja tu na SR, tak máme sťažené stretávanie, ale aspoň na dva víkendy sa vidíme do mesiaca. BuĎ príde on, alebo ja za ním. Zo začiatku to bolo iba také sladké stredoškolské, spoznali sme sa na dovolenke pri mori na zájazde, a tak sme si padli do oka a bolo to. Láska ako hrom, ktorá nás úplne opantala.
Najhoršia by ale nebola diaľka,ale to ako sa začal správať,odkedy ma vedúcu pozíciu vo firme, všetci mu hovoria" čo by sme tu bez teba robili, nenájdeme náhradu"a pod. vypracoval sa dosť na to,ako krátko ešte pracuje. Ja som mladá žaba, ktorá len končí VŠ.´, on už dlho zarába. Moja škola je ale nič oproti jeho škole, podceňuje ma, stále na každom kroku, berie ma ako menejcennú, ako dieťa v lienkach, akoby bol môj otec,a pritom je to iba 5 rokov medzi nami
rozdiel.

Vždy bol veľmi prudký človek, sebavedomý, ktorý rád dával najavo,aký je nenahraditeľný. Vždy bol dominantný, muselo byť podľa neho, aj keď som mu naznačila, že " takto sa správať nebudeš", tak sa správal. Vždy prekračoval stanovené medze. Ja ako slabá žena, a ešte aj mladá som si to neuvedomovala,až teraz. Ale vždy ma dostal tam,kam chcel on. Bola som ako poslušná tupka, čo ide všade za ním, nikoho iného som nemala, aj ke´d sa mi všelijakí núkali,tak som strávila celú mladosť od 16 tich s ním, už on mal 21 rokov.´vtedy.

Je dominantný, ni mu nie je dobré, navarím- zle je, nenavrím ešte horšie, všetko,čo poviem si pamätá,a pri prvej príležitosti mi to šplechne do tvári, buzeruje ma za to,keď zle upracem, nie podľa jeho predstáv, tvrdí mi,že neviem dobre variť, hoci sa snažím. Nikdy neocenil moju snahu niečo upratať, alebo navariť. Nikdy mi nepovedal, od srdca, že som šikovná, keď som zoštátnicovala na BC s Ačkami tak mi ledva potriasol rukou a dal kvet, lebo nezniesol, že on mal hrošie výsledky. Tak je rival, vždy a všade. celá rodina bola na mńa pyšná a on mi zahlásil, že "veď taká ľahká škola,to by každý dal,"..(áno, mal ťažšiu školu,ale ako musí ma podceňovať?)
Nebol takýto stále, zhoršilo sa to odkedy je v mužskom koleektíve a má potrebu ma dávať dole, padli aj frzy typu" načo máš mozog, používaj ho", alebo "ty si totálne tupá a sprostá" v zápale hnevu.
celá rodina ma obdivuje,aká som úžasná, krásna, vzdelaná, ako robím radosť všetkým, ale on ma nevie doceniť, podcenuje ma a čiastočne ponižuje.

Minule sme hrali vedomostný kvíz doma, a samozrejme, vyhrala som,lebo všeobecný prehľad mám geniálny, on až tak nie. A nemohol to prežiť.
Doťahovali sme sa raz, že kto má pravdu v našich slovných súbojoch, že sa o dačom rozprávame," jak sa volal ten herec, čo ..."..a potom na to prídeme vyguglime to,alebo tak a samozrejme, je to 50:50...a on mi povie," mám pravdu v 99% našich súbojov".

Otázka po mojom vyrozprávaní, prepáčte za obsiahlosť:
ˇČo mám robiť, aby si ma viac vážil? je tu možnosť ?Na stanovovanie hraníc je prineskoro. Ako to riešite vy ženy?
Ďakujem

simonaIT27

Poradim ti, utekaj! Takyto ,,kapo,, ta raz znici ak uz teraz sa nevies branit, co bude o dakych 10 rokov? Uplne ta zmagori a ty nakoniec uveris tym jeho zvastom. Podla toho co pises si sikovna mlada holka, mozes si najst 1000 lepsich a jemu aspon padne hrebienok, ze neni vsetko tak, ako on chce....

anglican

zabkakatka, tu pracu sem zbytocne spominas, to nema s tym absolutne nic spolocne. takyto mačovia su aj medzi skladnikmi, kamionistami ci manazermi. vyska platu to ich ego iba trochu nafukne, ale fakt neni velky rozdiel ci ma mesacne 1000ku alebo 5000.

ja som taky isty, len si to na rozdiel od toho tvojho trula uvedomujem a snazim sa v sebe tu povyseneckost krotit. mam to po matke, ktora zjedla vsetku mudrost sveta a ja som taky isty. ludia v mojom okoli to neznasaju, lebo svoje nazory presadzujem dost natlakovo a vacsinou im nedam vela priestoru. to su predpoklady, preco aj ten tvoj vyrastol vo firme. ta kariera nie je pricina jeho spravania, ale nasledok.

mam talent na to vycitit co ludia pocut nechcu ... ty to zmienujes v tom, ze ti skritizuje varenie, na skolu ti povie ze kto by taku lahku skolu nedal a pod. to je presne ono. on velmi dobre vie, ze skola je pre kazdeho cloveka citliva tema a sucast ega a ked im naburas toto 5 rocne usilie na ktore su hrdi, tak ich kvalitne zadupes do zeme.

u teba je blbe, ze si si nechala skakat po hlave cele roky. to uz sa dostal do zony komfortu, kedy si je isty, ze skakanim ti po hlave mu nic nehrozi. aj keby si zacala robit sceny, tak on si je az privelmi sebaisty tym, ze povolis a este sa mu i ospravedlnis.

a ako docielit aby si ta vazil? odid od neho. len tym mu das najavo svoju silu. das mu najavo ze ho nepotrebujes a bude to pre neho prekvapko a pre ego trosku facka. ako dovod mu s kludom povedz, ze je to preto ako mas pocit ze si ta nevazi, stale vsetko kritizuje a ty ocakavas od partnera podporu.

az v pripade ked bude fakt bojovat aby si ta naspat ziskal, tak vtedy si ta zacne vazit. musis to risknut, mozno sa na to vysere uplne a je po vstkom /podla mna pre teba vyhra v oboch pripadoch/, alebo bude bojovat a vyjde to. nasledne si stanovit hranice, kedy ti prekaza jeho nadradenost - jedna moja kamaratka to ma so svojim alfasamcom pekne vymyslene, kedy mu povie "tenky lad, tenky lad" a to znamena, ze uz tancuje na tenkom lade a ma sa krotit ... funguje im to skvele.

vela stastia

Zabkakatka

Neni to dobre..
Ako takychto muzov priviest k rozumu..
Ked uz nepomaha nic,odkiall ma pravo xo i len pomyslat n ato,ze si tu zenu nebude vazit?

Zabkakatka

Preco si muzi nevazia zeny rozhladene,vzdelane slusne rozvazne,mile velmi atraktivne,z usporiadanych rodin,zabezpcene,a stale si myslia ze su daco viac?sak co nie sme ludia?ved sme neni mimozemstannia,preco si dnrsna generacia mladych muzov,okolo 30ky 35 nikoho zeny nevie vazit?zeny su poklad,mali by vediet,kt.zeny su dobre a drzat sa ich,a nie mat z nich rohoze.
V com je chyba?nieco nen

zabkakatka

Lenze ked sme si zacali spolu, tak som fakt mala 16 a este priatel studoval, ja som netusila, kde zakotvi v akej firme, a ze bude taky uspesny, je prehnane dokonaly, perfekcionisticky, a ja som stale zla, nedostatocne dobra, Hoci mu dorazne davam najavo, aka som dobra, navarim,upracem, vsetko porobim, ale vsetko nie je dost. Tak som sa spytala, kde stale hlada chybu, sam nevie,ale nie som dokonala, podla jeho slov.
Hlada dokonalost, ale neviem kde ju najde, vsak to uz necham na nom.
mylite sa, bola som kedysi aj tvrda a aj boli hromy blesky, aj som treskla po stole, lenze teraz sme dosli do takeho stadia, ze by som sa uz bola tresknut po stole, ze by zrazu on jednu tresol mne- najma v jeho pribytku.

A chcem tym iba to povedat, ze je to velmi zle u zteraz, ale nebol oto tak vzdy, bol cas, ked si ma vazil, ale teraz vidim, ze ma ma ako male dieta a chudinu, pricom je to totalne zle. Chcem byt dominantna ja , mam taku osobnost A okrem toho, nepomohlo ani ked som buchla po stole a ja kricala a vydupavala si nieco. Lebo v nom ziadna odozva. Nic sa neudialo. Este by som povedala ze horsie to dopadlo, lebo som ho viac rozculila.
Stale citim ze prenho nie som "dost dobra",pricom mi kazdy vravi, ze som prenh oja pridobra.
Cize aj ked som dobra, alebo ked som zla, je to vlastne celkom fuk.

BJ_2

zabka, tu uz nieje pomoci. To by sa musel stat zazrak, aby sa zmenil. Poviem ti, ze nastava to asi tak v 1 z 1000 pripadov. Ja osobne a uz som to tu niekolko krat pisal, ze zena by mala byt dost silna, aby ostala sama, ked su muzi taki, ze zene nemozu dat to po com tuzi.
Velmi zly vyber partnera, a casom to bude len horsie. Si len jeho priveskom, ktory taha za rucicku, ale este k tomu ponizuje. Naprosta hroza, je to peklo, cim dlhsie to nechas. Je to vztah z naivnej deckosti, v 16tich si baby takych frajerov vyberaju, lebo si myslia, ze bude o nich postarane. Ale vzdy to dopadne takto ako pises, neraz aj domacim nasilym. Od managerov a top pozicii, a od bohatych dobre zarabajucich muzov ruky prec. Nie nadarmo nas Jezis upozornil, ako je to s peniazmi.

Lollka

Taky chlap by sa mozno ciastocne zmenil keby stretol nejaku erdek babu co by buchla do stola, dupla nohou a on by okolo nej skakal. Muzi maju radi potvory, mrchy, manipulatorky co s nimi zatocia, tak skakaju jak ona piska. Moc dobre a usluzne zeny si nevazia. U teba je to v tomto pripade uz neskoro, teba uz ma rokmi zaskatulkovanu ako chuderu na ktoru si moze dovolovat a aj keby sa zmenis uz ta nebude brat vazne.

kafe

Natalia, vieš koľko tém tu už ferihitka založila? To sú už stovky. S rôznymi obmenami, raz sú manželia, raz už majú deti ale všetky sú o tom istom - chlap je ku mne hnusný, vulgárne mi nadáva a ja ho ľúbim, neodídem od neho. Čo taká žena chce riešiť? Tvrdohlavo dupať nožičkou - ja chcem aby sa ON zmenil a chcem a chcem a chcem. To je ale ľudská hlúposť. Ked neodíde od človek, čo je ku nej hrubý, tak jednoducho MÁ čo si vybrala a je to JEJ VINA. Nikoho druhého. Nikto ju nenúti s takým chlapom ostať. Takto to je kvôli nej, lebo je mäkká a svoju mäkosť nevie zmeniť. On cíti, že k nej si to môže dovoliť. Lebo ZMENU V SEBE urobiť nevie. Ale od druhého to vyžaduje.