otázky ohľadom rodiny :/

Príspevok v téme: otázky ohľadom rodiny :/
tureksfdf

Chcem sa spýtať pár možno nesúvisiacich otázok a vypočuť si váš názor :)
otázka sa týka v situácii, že dcéra/syn rodičov má cca. 17-20 rokov.

1, je v poriadku, keď počas kúpania sa v nekrytej vani príde do kúpelne rodič (otec či mama)?
2, je v poriadku, keď si vaši rodičia pozerajú vaše veci v zmysle otvárajú vaše šuflíky, keď niečo hľadajú bez vášho vedomia, alebo rovnako sa hrabú vo vašej taške?
3, je v poriadku, keď sa v rodine presadzuje názor, že chodiť v spodnom prádle po dome, keď je rodina doma je v poriadku a robiť potrebu s otvorenými dverami, alebo sa na potrebe rozprávať s iným členom rodiny (dieťa/rodič/súrodenec) je v poriadku?
4. je v poriadku, keď vám rodičia chodia do izby bez vášho vedomia a náhle prudko otvárajú dvere bez ozvania a v tom momente musíte prerušiť akúkoľvek činnosť?

SOAD

Zvláštna rodina. Chlap v boxerkách, otec či brat, by som brala, že je v poriadku. Žena pobehujúca v spodnom prádle pred rodinnými príslušníkmi je zvláštna. Je jedno či má 50 alebo 18. Sama by som to neurobila. Najmä nie ak by bol doma viac ako partner. Pre deti to môže byť maximálne nepríjemné. Čo sa týka vylučovania... Zober si, rodičia utierali svojim deťom prdele. Ale v staršom veku, ako je nutná ich pomoc pri umývaní zubov, je to opäť divné. Akoby sa nechceli odlúčiť od zaužívaných zvykov, kým ich deti by chceli najradšej súkromie. Tá kúpeľňa, im to nie je nepríjemné. Zrejme sú otvorení k nahote. Skúste sa s nimi o tom porozprávať. Pokiaľ nie sú agresory, tak to pochopia. Rozhovor na wc cez dvere je podľa mňa v poriadku. V jednej miestnosti... Radšej by som šla vykonať potrebu na záhradu alebo k susedom. To otváranie dverí, naozaj nechcú mať pred vami tajomstvá. A chcú vám zostať otvorení, ale takýmto správaním vás skôr utláčajú, aby ste sa pred nimi schovávali. Nerešpektujú vaše súkromie. Ale je rozdiel v tom, či sú chorobní kontrolóri alebo len hipisáci. V dnešnej dobe chce mať každý svoj priestor. Ale, napríklad, ak obaja pochádzajú z počtnej rodiny a boli tak naučení... Mali by ste sa s nimi o tom porozprávať. Síce ste v ich dome, ale máte právo nechávať si osobné záležitosti pre seba.