Zarastanie nechtov

nicolette

Opíšem vám moju situáciu : Pri upratovaní som prstom - prostredníkom (podotýkam na ruke) narazila do steny celou silou. Strašne to bolelo, ale myslela som, že bolesť prejde. Nikdy som totiž nemala skúsenosti s takýmto problémom. No následne po tom náraze sa mi necheť zalial krvou, bolesť ustúpila. Myslela som, že je to už ok, ale asi tak po dni sa dostavil opuch na ľavej strane nechtového lôžka a následne po asi 2-3 dňoch zápal, to mi už jedno nebolo, tak som zavítala do lekárne a niečo si na to popýtala. Lekárnička mi odporučila gáfrovú masť, tak som si to s tým natierala a v práci preväzovala obväzom a zalepila leukoplastom (doma som tú ranu vždy nechala "dýchať"). Prešli už 4 dni, no ja som skoro žiadnu zmenu nespozorovala, no pravdou je, že hnis mi už pomaličky vyteká von, ale prst je stále opuchnutý a na dotyk bolestivý. Tak som dnes znova navštívila lekáreň a kúpila si kalciovú masť. Uvidíme, čo to spraví. Nikdy v živote som nemala problémy tohoto typu, ale vysvetlila som si to tak, že problém nastal práve po tom prvotnom náraze nechta pri upratovaní. Veľmi sa bojím, čo bude ďalej, ale návštevu lekára zatiaľ odkladám, nakoľko si myslím, že to ešte stále nie je také vážne a kolegyňa ma vystrašila tým, že chirurg by mi bez milosti strhol celý necht, no myslím si, že vzhľadom na to, že to nie je až také hrozné by to potrebné nebolo. Takže moja otázka je : čo pomáha na vytiahnutie zápalu a regeneráciu? Ďakujem ;)

MikyY

Ahojte. Mne zarastal necht a zacalo mi rast ,,dive maso,, . Pouzila som tycinku Lapis a hnisu som sa zbavila gafrovou mastou s ichtamolom. Pomohlo mi to a teraz sa chystam na sponovanie nechtov. Ak sa chcete nie co opytat napr koli tycinke lapis, tak mi kludne napiste na fialovamichaela@azet.sk. :)

januška758

nevystrihuj si to ani nič ostatné.. chod na chirurgiu.. :) Stále som si to sama s nažničkami a pinzetou vyťahovala..ale išla som do doktora a ked som potom videla na stole čo mi z neho vytiahol preboha.. stále som si ho vytrhovala ale ostáva tam nad palcom taký čudný necht s mäsom. ale ked som si vystrihla večsinu nechta tak som to necítila.. :) naozaj chod tam injekciu tolko prežiješ..

lojza :)

Vies co len si tu kozu trochu skus odtiahnut a zober si spicaty ostri nôz a ako mas necht tak ho ostrou stranou noza nadzdvihuj a v podstate prerezavaj az co najdalej potom to prerezane ten necht odtlac na tu stranu ku kozi na tu ktoru to zarasta a potom ho chyt pinzetou a tak ho vlastne vytiahnes von ja som to tak spravil niekedy mi esce tak raz za rok zarostnu a vzdy to tak urobim :D skus ......

ketrinka113

Ziadne domáce recepty a čo ja viem čo... chod s tým na chyrurgiu.. ja som bola dnes a každý vravel ved to bolí nechod si šialena? áno bolelo ..ale iba injekcia a potom som vobec nič necítila..a aj ked mi to znova zarastie.. zase tam pojdem lebo ja radčej preturpím tu bolesť s tej injekcie.. :) dobre ti radím chod k lekárovi.. :)

AdamKrt

Na zarastajuci nechet ma vlastny recept. Ciastocne odkukany od chirurgov, ciastocne pomoz si sam.

Problem so zarastajucim nechtom som mal vacsinou, ak sa mi podarilo palcom na nohe niekde kopnut, alebo sa to dostavilo vacsinou po strihani. Zistil som, ze ked si striham do obluka, tak na konci sa nechet nedocvikne dobre a vznikne tam spicka, ktora tlaci do masa.

Vyliecenie je v podstate jednoduche. Aj ked to hnisa, treba hnis dostat vonku, trebars to prepichnut noznickami. Samozrejme vsetko ciste - na noznicky pouzivam na dezinfekciu Lesanu - t.j. 70 percentny alkohol, plus par kvapiek tea tree oleja do toho. Po vystrihnuti spicu nechta - najlepsie sa to robi noznickami z manikur - take male, spicate, ohnute. Treba ist co najblizsie k nechtu a podobrat ten zadrety spic. Ked sa to namaca vo vode, ci v repiku - tak po cca pol hodine je to maksie a lahsie a menej bolestivo sa to striha. Da sa to strihat aj uplne bez namacania.

Proste vystrihnut ten zader, VYTLACIT hnis a do rany, kde bol hnis dam par kvapiek TEA TREE oleja. Necham chvilu posobit, kym to trochu zaschne. Potom do rany dam BALZAM PO HOLENI. Konkretne pouzivam ADAMa. Pouzivam ho uz aj roky, ked sa niekde porezem a potrebujem zastavit krvacanie. Proste tam na nechet kvapnem a necham tak, nech je to zaplavene.

To, ze som bol uspesny sa zacne prejavovat o 1-2 dni, ked to cele aj so zapalom zmizne. Ak to pokracuje dalej, tak som ZLE VYSTRIHOL nechcet a kusok ostal v rane. Potom sa musi postup opakovat. Idealne je, ked to robi problem, nechat to par dni tak. Nechet podrastie a lepsie sa potom striha.

Zarastanie sa mi stava casto po strihani na palcoch na nohach a robievam to uz skoro pravidelne. Ak sa rana necha vseliakymi preparatmi iba zacelit a dezinfikovat, zrusi sa zapal, ale ten zapal je tam prospesny, lebo vytvara hnis, ktory sa snazi vypudit cudzie teleso, ten zarastajuci nechet. Musi sa preto odstranit pricina, inak to bude hnisat stale. Ak sa to spravne odstrihne, vydezinfikuje tak ozaj staci len

- vystrihnut, dezifekcia a aby sa tam nedostala spina. Ani som to neprelepoval, uplne stacilo vystrihnut, tea tree olej a na konci kvapka balzamu.

xxx123

Ahoj, mne pomohol lápis a peroxid na dezinfekciu. A v minulosti listy z poľnej ľalie (bielej) namočené v alkohole, krásne to vytiahne hnis a zmäkčí kožu a necht

MmmmmiTo

Milí spolubojovníci s touto \"chorobou\". Odporúčam prečítať si tento návod
blog.tociman.net

... v komentároch pod článkom nájdete tiež kopu riešených problémov, je sranda čítať tú diskusiu :) Najmä niekoľko posledných komentárov na tej stránke je užitočných, spomínajú sa tam ďalšie metódy boja proti zarastajúcim nechtom.

Je tam vysvetlený účel jednotlivých zložiek, ktoré tento postup používa: orech, repík, tea tree olej...

Mário Baláž

Ahojte všetci,aj ja mám problém zo zarasteným nechtom našťastie už iba z jedným tak jediné čo by som vám poradil je že nikdy nedávajte na zarastajúci necht masť lebo vám to bude mokvať, osvedčenú mám tzv:"domácu operáciu":D čiže bolavý prst dajte do ľadovej vody dokedy vám nestrpne čím si ho úmrtvite a potom si necht opatrne vystrihnite a vydezinfikujte Peroxidom.Neodporúčam ísť k chirurgovi,pretože ten vám povie necht sa musí celý strhnúť,myslíte si že potom vás to prejde?? Mýlite sa. Každým strhnutím nechta sa lôžko poškodzuje!!! Alebo je tu aj druhá možnosť že ak by ste sa odvážili ísť k chirurgovi dajte si len to divé mäso vyrezať,už len tá injekcia pod necht bolí a tá predstava je desivá!!! :(