Bojím sa že rodičia nepríjmu môjho priateľa

Príspevok v téme: Bojím sa že rodičia nepríjmu môjho priateľa
Lilla44

Dobrý deň.Prosím vás o pomoc, radu.Prechádzam si veľmi ťažkým obdobìm.Mám 15 rokov a už rok a pol chodím s jedným chalanom ktorý je odomňa o 7 rokov starší. Moji rodičia ho nepoznajú aj keď je z vedľajšej dediny a z rečí od iných si o ňom myslia opak než vskutočnosti je. Nikdy s ním nehovorili. Je to slušný chalan nenadáva nedroguje neni alkoholik. Je veľmi milý humorný pracovitý a neublížil by mi. Obaja sa bojíme ich nevieme kedy im to a ako máme oznámiť že sme spolu. Nechcem im už ďalšiu dlhú dobu klamať aj keď u nich nemám žiadnu dôveru. Veľmi ma to bolí že im tak ublížim ale zároveň by ma ranilo keby priateľa opustím jeho by to ranilo veľmi. Sme na seba veľmi naviazaní aj keď si určite vaetci ktorý si toto prečítate kývate hlavou ako sa môže ešte ani 15 ročné dievča zaľúbiť azačať a fungovať vo vzťahu s takým starším. Veľmi dobre si rozumieme máme sa veľmi radi. Je ochotný vydržať ešte moju strednú a bojovať omňa. Neviem aku stratégiu mám zvoliť. Myslíme to spolu vážne nechcem aby u mojich rodičov bol ten zlý keď ho vôbec nepoznajú. Moja mama sama najlepšue vždy povie že človeka najrov treba spoznať ... ja uem že sa omňa bojí chcem len aby ho spoznala aj s mojim otcom aby spolu vychádzali . Nie aby nás oddelili. Veľmi nam strach viem že som blbá. S mojimi rovesníkmi si nerozumiem myslim tým spolužiakov spolužiačky. Nemám kamarátky ani kamarátov. Chovajú sa ako 3 ročné deti ja si s nimi nerozumiem. ..Priateľ je jediný s ktorým sa rozprávam poznám ho najviac zľudí ktorých poznám . Nechcem ho stratiť ani on mna. Neni to žiadny pedofil, manipulátor ..úchyl. prosím niekoho o radu ako im to mám oznamiť akým spôsobom ..a kedy. Komu. ....od toho kto ma aspom trochu chápe. Vlnu kritík a odradzovania od tohto vzťahu si prosím vás nechajte pre seba.

Lucka12345

nemáš začo a tiež si nemyslím, že 7 rokov je veľa. napr. moji starí rodičia majú taký rozdiel (a to už majú obaja nad 80 r.). dokonca babka porodila prvé dieťa v 18tke (takže 15 ročný človek fakt už nie je také dieťa, to len v dnešnej dobe sa všetko takéto posúva)... a síce by mohol niekto argumentovať, že bola iná doba, áno, ale... 1. poznám viac spokojných párov s vekovým rozdielom, za 2. najväčší rozdiel vidím v tom, že kedysi ľudia neukončili vzťah kvôli každej hlúposti, ale bojovali za záchranu. čo teraz rozchod sem, rozvod tam a snaha častokrát nulová.. ale to je vecou ľudí a charakteru...

Lilla44

7 rokov moc neni. Poznám ľudí ktorí majú oveľa väčšie vekové rozdiely. Dokonca chlapa ktorý keď mal 18 oženil sa s o 11 rokov staršou ženou a majú spolu 2 deti . Sú už starší ale žijú sťastne. a ja určite nemyslím na to najhoršie . Lráveže naopak. S ním som si už krásne aj zlé prežila ale medzi nami len krásne. To zlé len medzi rodičmi a nami. Medzi utajovaním .. to ešte len prežívame.Viem že je to osoba s ktorou budem užívať zivota do nemoty. Stále spolu len plánujema a plánujeme snívame.. dúfam tie sny budú raz skutočné chcem si ísť za tým !

Palo 9

Snád si si vedomá toho, že raz by si ho mohla prežiť o mnoho rokov a budeš dlho vdova. Takisto, ked budeš mať po 30, 40, začnú sa ti páčiť mladší muži a priateľa budeš povádzať, vzťah krachne...Ale teraz, aspoň takých 10 rokov by to mohol byť trebarz aj idylický vzťah.

Lilla44

Lucka 12345 ďakujem vám veľmi pekne za rasu určite sa raz tak odvážim aj s ním a poviem to prvej mame. Skúsim ich teda zoznámiť aby ho spoznala a uvidela že to neni chlap ktorý ma chce využiť a potom ma opustiť. Neni to grázel ani žiadny fagan .. v tom slova zmysle.Učím sa dobre, doma pomáham. Pomáham sestre s výchovou mojej neterky.. dúfam ma mama po čase čo jej poviem že som s ním a nech sa stým vyrovná pochopí. Ešte raz veľmi ďakujem .:)

MadamXY. Rešpektujem váš názor aj keď som uviedla že kritiku a odsydzovanie nech si necháte pre seba. Nikimu neberem názory nie som drzá. Chápem vás rovnako ako by som chápala aj mojich rodičov určite viem čo budú prežívať keď im to oznámim. .. Ale zas som ja toho názou že je jedno kto ským vekovo pokiaľ si rozumejú a sú si všetkoho vedomí.pokiaľ sa poznajú a ľúbia sa. Vás chápem aj keď činiť budem podľa seba. a opeť ďakujem za radu pani Lucky 12345..

Lucka12345

Bola som v podobnej situácii. Mladučká (+- 15), on starší... A síce sa jedného dňa tento vzťah skončil (ale trval krásnych 7 rokov) a síce v dnešnej dobe som už šťastne zasnúbená s iným mužom.. ďakujem svojmu predošlému vzťahu za mnoho vecí a určite by som svoju minulosť nezmenila, konala by som rovnako...

pýtaš sa ako to oznámiť rodičom.. ťažko radiť.. ja som mala to šťastie, že som svojim rodičom dôverovala (vedeli o ňom od prvého stretnutia) a rovnako dôverovali oni mne (síce občas mali nejaké tie reči a určite sa o mňa báli, ale nič mi nezakazovali, stáli pri mne atď,...)

na tvojom mieste - povedz to najskôr tomu rodičovi, od ktorého čakáš väčšiu podporu a/alebo máš s ním otvorenejší vzťah
- konaj a komunikuj s rozumom. žiadne prehnané pubertálne reakcie so zvýšeným hlasom a trucovitým trieskaním dverí.. ukáž, že si zodpovedná mladá slečna - rovnako aj sa zodpovedne stavaj k povinnostiam (škola, domáce práce,...) atď
- ak by mali tendenciu odsúdiť ho hneď, trvaj na tom aby ho najskôr spoznali. keď aj tvoja mamina má taký názor, že najskôr spoznať
- bojuj za svoju lásku. s pokojom a rozumom, ale bojuj. možno nemáš za sebou veľa rokov života, ale vieš čo cítiš, máš uz svoj názor. nie si "najstaršia", ale zároveň už nie si ani úplné dieťa. stáva sa z teba dospelý mladý človek a musíš sa naučiť stáť si za svojimi názormi a niesť si aj za ne zodpovednosť (napr.aj pri výbere partnera)...

Držím palce

madamXY

Lilla
Ty si ale hlúpe decko !! A úlohy do školy už máš napísané?? V tvojom veku má byť pre teba prioritou škola a vzdelávanie a ty sa namiesto toho vláčiš s nejakým 22 ročným, ktorý ťa aj tak chce len využiť a potom sa na teba vykašle, veď uvidíš. A ešte tento svoj "vzťah" aj tajíš pred rodičmi ? Len im to pekne povedz, som si istá, že ti poriadne vynadajú, prefackajú ťa a naložia pár výchovných na zadok, aby si si uvedomila, že si ešte DECKO a na takéto veci máš čas, až keď budeš dospelá !
Tak si pekne zopakuj učivo na zajtra do školy a na toho tvojho "hrdinu" čo najskôr zabudni, lebo to zle skončí, snáď nemusím písať, ako.