Život a práca v Rakúsku vaše skúsenosti

Príspevok v téme: Život a práca v Rakúsku vaše skúsenosti
Roman2

Ahojte:) Chcem sa spýtať je tu niekto kto žije a pracuje v Rakúsku? Ako sa vám tam páči ako tam podľa vás funguje zdravotníctvo , školstvo ako sa vám páčia ľudia čo tam žijú ? Rozmýšlame s priateľkou nad životom v zahraničí. Prosím žiadne komentáre typu pečené holuby v zahraničí nepadajú do huby áno viem že všade treba makať ale už ma nebaví žiť doma na SK kde si na všetko treba brať pôžičku a máš problém pri našich platoch dostať aj hypotéku. Ďakujem

personalman

Do novootvoreného závodu v Grazi potrebujeme šikovných a zručných zamestnancov.
Práca v čistom prostredí pri výrobe elektrinštalačného materiálu.
Práca pre mužov aj ženy na hpp – obsluha výrobnej linky, montáž zásuviek, ističov, poistiek ale aj elektrorovádzačov. Hodinová sadzba 14 euro. ( cca 2500 euro/mesiac ). Plus 13. a štrnásty plat. Ubytovanie zabezpečuje firma.
VIAC INFO: www.pracujvrakusku.sk

Elena55

Ahoj ja si Rakusko velmi pochvalujem je tam super. Chodievam opatrovat do rodin nakolko na Slovensku som uz v mojom veku pre zamestnavatelov neatraktivna . Co mozem bohuzial povedat je to ze na Slovensku som sa stretla s ovela horsim pracovnym kolektívom ako tam. V zahranici si ta nikto nevsima paradoxne kazdy hovori ako sa tam namakas samozrejme zadarmo clovek nema nic ale citim sa tam prijemenjsie ako doma. Moj syn v praci doslova skoro prespava a aj tak mu nedali ani hypoteku tu na Slovensku. Tento rok ide do zahranicia tiez aby tu nestracal cas. Predpokladam ze si chcete kupit byt zalozit casom rodinu v tomto je praca v zahranici idealna tu tak nikdy nezarobite. Drzim palce nech vam to vyjde

Ehmo

Typicky rakusak je xenofobny rasista co si o sebe mysli, ze je pupok sveta. Jazdim tam s kamionom dlhe roky a kto povie, ze su rakusaci ok, tak je sam rakusak. To, ze su hajzli, vam potvrdi kazdy kto tam dlhsie pracoval. To o slovakoch je pravda, vela slovakov im lezie do zadku a kvoli par sestakom vas podrazia.

Brigita232

Suhlas s defcon, 14 rokov dozadu som pracovala v tirol sezonne. Rakusaci su povysenecki, skusenosti slovakov inych hovoria to iste. V nemecku to nepocitili, ani vo svajc mi nik nedaval najavo, ze som menej. Ale najhorsi tam boli slovaci, sa tam hrali na kamosov a potom vas podrazili. Ja som tam bola sama, mala som pred 30 tkou a skusenosti so slovakmi tam, len kde co vy..bat, ako vas o..bat a po...bat. Pozor na nich, nepustajte informacie o plate, ked sa vam dari....ja som mala smolu na zakernych falosnych ludi, co uz.

alte schachtel

Ked viete obaja nemecky a pojdete ako par, mate to vyhrate. Prijati budete bez problemov ludmi a spolocnostou, zamestnavatel z vas bude mat radost, pokial ukazete, ze ste usilovni, ze viete makat a nebudete pytat na jul a august dovolenku (v hotelierstve a gastronomii, v oblasti turizmu...ak budete zamestnani), tak vas budu na rukach nosit. Problem v Rakusku je, ked ide zena sama, taka stara dievka a stara panna okolo 30, co nechce ziadneho chlapa a chce zit dozivotne single... pokial len vyzera o trosku krajsie jak opica z kärntnerskeho Affenbergu, uz na nu ziarlia chorobne ziarlive rakuske nobl panicky, maka, div, ze sa nezoderie, doslova vystavena sa vrati z roboty domov, na smrt unavena a ine z nevladze, len padnut do postele, tak je znicena, aj tak vmyslaju dovody, preco ju vyhodit, nie je im dobra a maju ju len do casu, kym nenajdu ineho za nu. Ako keby stara dievka, co nikdy nikoho nemala a ani mat nebude, nemala pravo na pracu... nie je to pekne, ale takto to tam chodi. Tam ako keby bolo normalne mat zalozenu rodinu a ak nejaka nema, uz ju maju za divnu, predovsetkym za kurvu a stetku ju povazuju, hoci takou nie je. Ako keby nemal clovek pravo zit, ako sam chce a ked si niektora nechce zalozit rodinu, lebo ma problemy financne napriek praci v zahranici, riesi zubne implantaty, veci, cestu na Slovensko, splaca dlhy, riesi korenove vyplne a problemy so zubami v 30tke, ake ini ludia riesia az v 70tke, ma poruchu vstrebavania vapnika a podobne sracky zdravotne, na to dava kopu prachov, tak nepotrebuje, aby jej znicilo tehotenstvo, alebo aj dve, tri tehotenstva kompletne zuby, kosti, vlasy a vsetko, cele telo... moja vec a moj problem, ja viem, ale minimalne sa tesim z toho, ze nie som na tom az tak zle ako ludia, co maju rakovinu, co su nevidiaci, nepocujuci, bez ruk a bez noh, ochrnuti na voziku, po porazke a vselijake zavazne velmi zle problemy co maju, ze mam len toto a nic viac okrem toho, ale predsa to ide moc do penazi a nejde to zalozit si rodinu... jedine, ze by som sa velmi bohatemu zavesila na krk a to je proti mojmu feministickemu nazoru a proti mojim zasadam, lebo ja som toho nazoru, ze chcem, aby ja som bola ta, co bude zarabat peniaze, vela penazi a chlap nech je ten, ktory bude doma s detmi... neviem, preco mam take zmyslanie, ale rodinu by som si zalozila len keby som mala velmi vysoky, nadstandardny prijem, inac nie... strasne mi je proti srsti byt na niekom financne zavisla, povazovala by som to za svoje vlastne zlyhanie na celej ciare... ale na druhej strane by mi, pokial by som mala velmi dobry zarobok, nerobilo problem zivit chlapa a deti, dokonca by mi to robilo velku radost, ale viem, ze v reale k tomu nikdy nedojde. k muzom sa spravam nevsimavo, neriesim ich... lba ak by som vyhrala jackpot v lote... by sa mohlo nieco zmenit na mojom rozhodnuti o nezalozeni si rodiny, inac nie :)... No po kazdom nespravodlivom vyhadzove pomerne rychlo poriesim novu pracu... :)
-odbocila som od temy, prapacte: strucne: Rakusko je fajn, odkedy tu pracujem, nechcem sa uz vratit na Slovensko pracovne. Iba na navstevu, pozriet rodicov, rodinu, kamosky, pokecat... nakupit lacne veci tam, vybavit kadernicku a zubara... no ziadne take, ze tam robit. Na brutalne striedanie prac som si uz za tie roky zvykla :) Vzdy sa najde nejaka robota aj pre mladu, aj pre staru, aj pre slobodnu staru pannu, aj pre vydatu, pre zijucu vo vztahu... aj ked len docasu. Fakticky aj s tymi obdobiami nezamestnanosti to mam tam financne stale lepsie, ako by som mala na Slovensku. Vam sa ako paru urcite bude darit a verim, ze sa takto dopracujete k spokojnosti, predovsetkym v tej financnej oblasti, lebo na Slovensku vase kvality nikto primerane financne neoceni. Pod pojmom kvalita mozme rozumiet napriklad aj taku usilovnost do prace. Nemusime pod tym vyslovene rozumiet nieco ako mat vystudovanych 5 vysokych skol a ovladat 7 svetovych jazykov aktivne a vsetky itckarske a programatorske zalezitosti a s tym na Slovensku zarabat 3 stovky... Niekto v rakuskej kuchyni hadze taniere do umyvacky a zarobi bez vysokej skoly viac ako ten, co na Slovensku po pánsky sedí v kancelárii.

Sissinellka

Žijem v rakusku uz polku zivota. Nikdy som nemala s tym problem ze som cudzinka prijali ma vsade kde som bola. Ked viete po nemecky tak pra u najdete rychlo nebude problem ani s bytom. Mate predstavenie kam chcete ist?

Defcon

Cela europa ti da pocitit, ze si otrokynou z vychodu. A Rakusko spolu s Francuzskom su v tom odbornici. Rakusanov kvoli tomu neznasam. Myslia si o sebe, ze su nadomnou a pritom su to periferia zapadu.
Kvoli tomu a peniazom by s9m isiel dalej. Nemecko a svajc.
Pripadne taliansko. Tam maju za otrokov cierne huby a nie belochov