Ako schudnúť po kortikoidoch

Príspevok v téme: Ako schudnúť po kortikoidoch
bobcek

Rada by som poprosila o radu ohladom chudnutia po kortikoidoch.. jedna znama uz skoro pred rokom vybrala asi 5 davok injekcii nejakeho kortikoidneho pripravku (nazov neviem)ktore jej boli aplikovane do paty.. vsetko bolo v poriadku, a asi po dvoch mesiacoch po poslednej davke zacala rapidne priberat aj ked sa jej stravovacie navyky nezmenili, pritom cvici denne aj 4 hodiny, co robila aj predtym.. nemoze vsak schudnut a stale dalej pribera.. neskor sa dozvedela ze sa od tychto injekcii zvykne priberat na co ju vsak lekar neupozornil.. ak ma niekto z vas takuto skusenost alebo vie co robit tak prosim o radu, dakujem :-)

gabona1

Verím, že sa vám podarí schudnúť. U mojej známej takto pribrala dcérka za rok na nepoznanie. Ale po ukončení liečby krásne schudla, lepšie povedané odpuchla, ale trvalo to asi rok, možno aj dva.

Susanes

Ahojte aktuálne mam kortikoidy vysadeny prednizon cca dva mesiace. Uzivala som ho 9mesiacov z toho 4mesiace80mg.ptom mi ho po10mg zacali znižovať pribrala som len 4kg ale naskutocne som sa naliala vodou a hlavne v tvari a brucho.som sa hanbila ísť medzi ľudí.twraz uz nam 6kg dole.verim ze sa to ešte neskoncilo.a som po tvári vyhadzana zapálené vyrazky.no tiez gerim ze zmyznu.taktiez uz 5mesiacov mi meska menstruacia vraj trereoidy.

Jaqueline

verca-verca Nie určite z masti nepriberieš, ja mám kortikoidnú dermálnu kvapalinu na psoriazu (okrem tbl a inhalačných kortikoidov - na iné ochorenia), predtým roky som brávala aj kvapky kortikoidné. Ono nie je pravidlo,že sa priberie, len zvyšujú chuť do jedla - tabletkové (hlavne) a s tou hlavou ako balón je to pri vysokých dávkach - mesiačiková tvár. To je len kortikofobia, sú to skvelé lieky čo neskutočne pomáhajú. A nepriberá sa z liekov, ale z jedla ;).

verca-verca

Ja pouzivam kortikoidy asi 2. tyzden - mam psoriazu a na tie flaky mi predpisali mast kortikoidovu. Myslite ze aj ja mozem pribrat? ci sa pribera len ked su lieky aplikovane do tela (inekcie/tabletky). diky

Jaqueline

Užívam kortikoidy v tabletkovej forme viac ako rok + v inhalačnej už 2,5 roka. Nepribrala som, ale musím veľmi dávať pozor čo jem. Záleží aj aká dávka kortikoidov sa užíva (vysoká, stredná, nízka). Zvyšujú chuť do jedla a pri veľkých dávkach je tá mesiačiková tvár.

Nemyslím,že je to kortikoidmi 2 m. po vysadení injekcií, skôr nejaká hormonálna nerovnováha.

Petra ppp

Ja som uzivala kortikoidy 3 mesiace a pribrala som 7 kil. hlavne tvar som mala zavodnenu ako melon. vysadene ich mam uz mesiac, tvar mi odpuchla aj ramena ale brucho stale mam. na vahe to vobec nevidno asi len kilo islo dole. bolia ma klby, mam vyrazky, ktore sa sice uz hoja ale stale su. trpela som nepavostou. Mala som asi vsetky neziaduce ucinky. ale musim povedat, ze po vysadeni skoro vsetky ustupili. az na tu vahu, ktora nechce ist dole.

niki90

Ja by som tiez rada vedela, ako sa po kortikoidoch da schudnut, pretoze ich beriem uz vyse 3 mesiacov, a velke davky, som pribrala uz asi 7 kg, cela akoby napuchnuta, ci zavodnena. Same vyrazky. Ale beriem to z tej "dobrej" strany, ze mi zachranili zivot. Ale kila navyse ma uz trapia. Hlavne, ako mam tvar napuchnutu :(

sydney

ja som z kortikoidov nepribrala,skor schudla,lebo som z nervov v nemocnici nemohla jest (zapal ocneho nervu a nasledne sracky s tym suvisiace),len tvar som mala taku spuchnutu,mesiacikovitu,ale potom to zislo,ako som znizovala davky. vacsiu sracku ako kortikoidy som teda este neuzivala:/ (picham si sice inejkcie ineho lieku,ale aj to ma menej ucinkov nez toto)