Modriny

RNG

Z bioflavonoidov na spruznenie ciev spomeniem nielen rutin, ale najma hesperidin a diosmin. Davka niekolko gramov . Pomaha aj ocistit cievy od stverdnutycyh tukovm a tukovobielkovinnych latok, ktore ich robia hrubsie am krehsie. Na to je dobre pouzicvat raz-dva krat tyzdenne lyzicu cisteho lecitinu. Moja zena ho zamiesa najma do Zeleninovych polievok, po pol hodine varenia sa uplne rozptyli a nijak nezmeni chut. To je lepsie, ako sa snazit zjest suchy prasok alebo granulat.

Laci558

Na taketo veci rozdielne reaguju muzi aj zeny. Muzom sa spravidla tak lahko modriny na tele nespravia. U zien je to naopak, sice je tam ta hranica pomerne tenka co je este unosne a co uz je privela.

Klaudia. R.

No mne sa tvoria modriny už rok a žijem, neriešim keď som sa o tom poradila tak mi povedal doktor že mám niečo z pečienkou...

tinussska

ja tiež nechcem ist s tým hned za doktormi aj tak to niekedy nemá zmysel,a ten askorutin,to sa da zohnať ako nejaká zložka vitaminov ale iba v strave alebo je to nejaký pripravok,objasnite mi to ešte

andula2

modriny
ja mam tiez tento problem dlhodoby a lekar na to nereaguje vysetrenie krvi tiez ukazalo ze nie je vsetko ok.stale hovori ze by musel poslat krv na vysetrenie na specialne pracovisko do Martina ,ale ze to nie je az take akutne.Pripadam si tam ako simulant.Ked nemusim ist k lekarovi tak nejdem.

RNG

Alebo proteolyticke enzymi, to pouzivaju boxeri, aby im zmizli rychlejsie modriny.
Napr Bromelain(z ananasu) papain(enzymi z papaje atd.

Specificky na rozpustanie krvnych zrazanin je nattokinaza/nattozyme alebo serrapeptaza/serrazyme.
Tieto su klinicky ucinne na rozbijanie krvnych zrazenin(fibriny a crossfibriny).

Heparin len znizuje zrazanlivost, mozno to lahko dokazat v Petriho miske, on sam nerozpusti zrazeniny. Len napomoze telu zriedenim krvi zvysi pristup cerstvej krvi, ktora ma v sebe ludsky prirodzene enzym na rozbijanie krvnych zrazenin-plazmin.

RNG

Askorutin je rutin(bioflavonid) s vitaminom C vo forme kyseliny askorbovej.Kedze kyselina askorbova niekomu drazdi zaludok, lepsia forma je neutralny Ester C, ktory ma tiez bioflavonidy.
Ale skutocne ucinne su dole spomenute antioxidanty, hoci aj bioflavonidy a vitamin C trochu pomozu.