Problem s recou face2face- cudzie jazyky

Príspevok v téme: Problem s recou face2face- cudzie jazyky
malinka

Mam 15, od septembra sa chystam na Akademiu vzdelavania, chcela by som si spravit medzinarodny cambridgesky certifikat. Mam vsak jeden problem, jednoducho mi nejde dialog. U nas v skole sa vyucuje anglina v skupinkach po 14 ludi-takze sa zriedka dostanem k slovu, mozno to bude aj tym, ze nemam velmi rada ucitelku-resp. mi nahana strach uz len ked na mna krivo pozrie(nemysli to zle, ale chce aby som poctivo pravidelne drilovala, co ja nedokazem, som lenivec, lebo nemam ZATIAL motivaciu), tym padom drzim klapku a tvarim sa ze neexistujem, hoci testy vacsinou pisem najlepsie zo skupiny(tam je kamen urazu-vsetko pisem na jednotky takze nemam potrebu sa ucit-ide to zo mna samo). Ostatni ku mne chodia po rady, davaju mi kontrolovat slohove prace, celkom dobre viem vychytat chyby, mam cit pre gramatiku. Slovicka si precitam 2x cez prestavku pred pisomkou a napisem na plny pocet bodov(ale sem tam sa chybicka vkradne). Chodievam na jazykove olympiady. Testy, posluch a pracu s textom vzdy zvladnem vyborne, ale jakmile pride ustna cast, chyta ma nervozita. Som rozklepana a zmozem sa len na jednoduche vety, vypadavaju mi slovicka ktore mam cerstve. Som z toho zufala, mam pocit, ze nikdy nemam dost slovnej zasoby nech sa akokolvek snazim, mam OBROVSKU CHUT ZDRHNUT. Sucastou priebeznych skusok medzi levelmi kurzu je aj ustna cast-AKO TO PREBOHA PREJDEM?!? Dychanie zhlboka nepomaha, ani si nedokazem vsugerovat pokoj. Som fakticky zufala, ale mi preboha neradte psychologa, jednak to stoji peniaze, a jednak cas. V skole koncievam o 14.30, kurz zacina najskor o hodinu. Domov sa dostanem najskor o 18.30(2x do tyzdna) a to sa este budem musiet drilovat ucivo na kurz + do skoly (chodim na 8rocne gymnazium-ucivo je zhustene).

Som z toho vsetkeho na prasky :(

P.S.:Moja nervozita nebude ucitelkina robota, pretoze taky isty problem mam s rustinou(a tato je ucka uplne ine kafe, mam ju rada) akurat na Rj sme mensia skupinka a ucivo je primitivne, takze sa sekam len na olympiade.

malinka

Mozno mam ten problem ze sa snazim pred sutazou narychlo naucit vela slovicok, ale zabudla som napisat, ze problem rozpravat len pokial viem, ze ma hodnotia a vela od toho zavisi, ked obcas prehovorim spoluziaka na dialog (zo srandy) len tak ,,zbrucha" bez premyslania dokazem nanho sypat suvisle rozpravanie, ze len tak vali oci a 2/3 nerozumie. Hlave ta nervozita ma dostava na kolena.

mato321

Ale zato môj kamoš je taký istý prípad ako ty, a keď sa s ním snažím dorozumieť nevie mi povedať ani prd.. nemá šancu...

mato321

To bude asi tým, že sa to učíš narýchlo, buď si istá, že o pať rokov zabudneš na pár dôležitých vecí, skús si vybaviť kurz, ja ho teraz mám (mám 15), a tam sa učím dialóg, tiež som mal problémy s hovorením, a preklad a ostatné mi išiel na 100%, ale zaboha som sa nevedel dorozumieť. Momentálne sa viem dorozumieť na takých 70%, takže mám šancu ísť na biligválko :-)

lilith

Ja tiež angličtinu dobre ovládam,viem písať čítať,prekladať,ale tiež neviem hovoriť po anglicky....a asi sa to ani nikdy nenaučíím