hrcka v prsniku

RNG

Jod sa podiela na vyrobe roznych hormonov aj enzymov.
Vseobecne ho mame nedostatok(vnutrozemci) a v mnohych pripadoch problemy vseliakych nefunkcnych tkaniv vyriesi extra jod v tele.
Nie je to nic noveho, zname je to uz od 80tych rokov, ked sa vyskumy na jod robili. Zialbohu, vacsina lekarov to nezobrala na javo.
V Japonsku je spotreba jodu z morskych rastlin(sucast ich stravy) v priemere 12.5 mg denne, co je 83 krat nasa odporucena denna davka(davno zastarale data!, ktorych sa dosial vacsina tvrdohlavo drzi) a cysty a rozne nefunkcne hrcky, myomy, polypy su tam vzacne.

trin

no neviem,ci je to dostacujuci postup. tak isto vznikaju aj posobenim estrogenu atd atd. a ze by jod pomohol? najlepsie,co moze spravit,je ze pojde k lekarovi.

RNG

Hrcky, cysty myomy polypy a ine su casto sposobene nedostatkom jodu. Na tieto temy uz bolo hromadu diskusnych prispevkov.
Jod sa da dodavat jednoducho transdermalne, natriet jodovu tinkturu pod pazuchu alebo na spodok brucha, flak asi na pol dlane, raz az 2 krat tyzdenne.Ked flak zmizne do 24 hodin, telo potrebovalo jod a "natiahlo" ho cez kozu.

Ivka 1

Stenly o tom nemôžeme rozhodnúť my na diaľku. Jednoznačne nech ide ku gynekológovi,urobí sa sono prsníka a bude vedieť na čom je.