zápal žalúdka a dvanástnika

Príspevok v téme: zápal žalúdka a dvanástnika
čivava

Zistili mi zápal žalúdka s nejakým výsipom a zápal dvanástnika. Nechcem byť na liekoch, do kelu. Môj otec má vreda na dvanástniku aj starká to mala. Nechcem sa dopracovať k vredom. Lekár ma bral ako ďalšiu v poradí, takže nejaké výnimočné rady, čo sa týka životosprávy som od neho nedostala. Prosím poraďte

GOING

Ľanový olej lisovaný za studena na lačno min. 20 min. pred jedlom polievkovú lyžičku. Vysoký protizápalový účinok tráviaceho traktu
aj pri onkologických ochoreniach.

V žalúdku je najvyššia kyslosť z orgánov pH 1,75 - 3,5 a naopak na výstupe zo žalúdka treba vysoko zásadité prostredie (pankreas).

zoja 24

Prosím o pomoc !!!!
Niečo prírodné na zápal žalúdka a dvanástnika . Nemám HP, príčinou je vraj stres a zlá životospráva (fajčenie ) Bolesti sú hrozné .Pomozte prosím

samko r.

Ešte by som dodal jeden starý recept z bývalého ZSSR, kde vyrábali na jeho základe liek Len teraz presne neviem či to nedokomolím, volal sa Ulculin, alebo Unculin. Bol vyrobený z kapustnej šťavy, ktorá obsahuje vitamín "U", ktorý je zodpovedný a chráni žalúdok pred poškodzovaním. Ničí HP a hojí žalúdok. Doma sa vyrobí tak, že sa pokrája biela kapusta na drobno, toto sa posolí a vytlačí sa šťava, ktorá sa čerstvá pije. Ale samozrejme teraz treba dávať peniaze koncernom od nás aj zo západu,za lieky lebo všetko je o peniazoch a jednoduché veci sa musia odpísať, lebo ich vymysleli rusi!!! A pritom sú účinnejšie!

samko r.

Ale kdeže Kosa. Tak ako infarkt, tak aj vredy je zvýšená pravdepodobnosť dedičnosti. A koľko sa hovorilo, že rakovina nie je vôbec dedičná. A dedíme ju cca na 70 percent a viac. To priznali vedci až teraz, aby nebola panika medzi ľuďmi!

m janík

vyhľadaj akupunktúru a nechaj si preliečiť žalúdok a črevá.Zápal by mal odznieť rýchlo ,vredy na 5 -6 krát-overené praxou!!!!

RNG

Vredy na zaludku su spojene s helikobakterom pilori.
Mnohi ho mame, ti co maju alebo privelku zataz alebo oslabenu imunitu(tiez vplyv dedicnosti pravdepodobne) mozu z toho dostat vredy. Hlavne pri castom pouzivani aspirinu a salicilovej kyseliny, ktora napada steny zaludka a criev.
Helikobakter sa da znacne obmedzit(zinok, DGL) alebo znicit(atb. prirodzene antimikrobialne ako GSE, koloidna strieborna voda a pod).
Tema uz bezala predtym

silviia

gloria, to polohovanie je dolezite, dobry napad.
kosa tomu co ty hovoris ze sa dedi, sa vravi vychova, ale nemyslim si, ze by to bolo vseobecne platne, su tu este charakterove a osobnostne crty, temperament, spolocnost,... radsej pridaj nieco konkretne

kosa

VREDY NIE SU DEDICNE.

DEDI SA SPOSOB ZIVOTNY A TEN SA MUSI ZMENIT.

pozri si temu PORVB17 a tam su rozne nazory kotre by ti mali pomoct sa zorientovat a uspesne ti pomoct vyriesti ten problkem.
a treba trpezlivost.

71gloria

Ovsené vločky regenerujú sliznicu žalúdka aj čriev, dobré je ich jedávať napr. v polievke aj inak.
Protizápalová kúra na žalúdok
5 polievkových lyžíc harmančekových kvetov, 4 polievkové lyžice ľanových semien, vodu
Najprv ľanové semiačka pomelieme na mažiari či na kávovom mlynčeku. Zalejeme ich litrom 70 stupňovej vody. Necháme 15 minút lúhovať a potom scedíme. Precedené zmiešame s harmančekovým záparom, ktorý si pripravíme z harmančeka, zaliateho 1 litrom vriacej vody. Ráno nalačno vypijeme dve šálky zmesi a ľahneme si na chrbát. 10 minút potom ležíme na chrbte, 10 minút na ľavom boku, 10 minút na pravom boku a nakoniec 10 minút na bruchu.