STOLICA tuzkovita,ci tak nejak?

boba12

Iveta, potrebujes vysetrenie konecnika. Zakladne urobi aj prakticky lekar, ale rektoskopia je spolahlivejsia. neodkladaj to.

janeviem

ale podlamna Marcik, teda ked tak premyslam, tak konzistencia stolice asi zalezi aj od toho co jes a kolko tekutiny prijmes a ako casto ides na WC, lebo potom ked chodis pravidelne a casto, pijes dost vody a jes vela vlaknin a zeleniny a prevzne rastlinnu stravu by asi ta stolica nemusela byt tuha, ci nie? tak si to ja predstavujem, no a ked stolica nieje tuha, tak si myslim, ze na papieri zanechava stopy-logicky.
ak je tuha, tak je papier obycajne cisty-teda nezaspineny stolicou...
alebo je to inak? ma byt stolica stale tuha-tvrda?alebo je lepsie, ked je makka?
aky je problem so slezinou?
naozaj ma to zaujima

Marcik

Stolica by mala byt vytvarovana a nezanechavat na zadku stopy. Ak je uz pastozna ( ako ked vytlacate pastu), tak je to prejav vlhkosti, ktora steka do criev. Kde je pricina tohto stavu sa musi zistit dalsimi sprievodnymi priznakmi. Samotna tato info ukazuje len na mozne oslabenie Sleziny. Ale preco k tomu doslo a teda, co sa deje v organizme sa touto jednou info neda urcit. Rakovina to vobec nemusi byt. Viac info najdete na: www.tcmclinic.sk
Ak sa tam nenajdete a mate zaujem, kontaktujte sa priamo.

jaSomja

Agina, to je dobrá blbosť čo píšeš. Prečítaj si poriadne príznaky pri rakovine. Máš práveže striedanie tužkovitej a normálnej stolice, atď. Tak nezavádzaj ľudí.

simcatko1107

ja som mala pravidelnu normalnu stolicu,no asi pred tyzdnom sa to zmenilo nemozem ist na zachod a ked idem tak raz za 3 dni a je tenka a tuskovita a trosku ma sem tam pobolieva v pravej dolnej casti brucha a mala som aj bolesti zaludka,ktore sa trochu po stolici teda zlepsily...

axccc

Prosim Vas neviete mi niekto poradit. Uz asi tyzden mam stolicu bledu ako hrom. Skoro bielu. Nie je to sranda, nevypada to normalne. Je pravda ze som na diete a jem vela zeleniny tak teraz neviem ci je to normalne. Dik uz vopred za odpovede.

bodka

Myslim,ze kazdy clovek,ktory ma pochybnosti by mal hlavne navstivit lekara,v tomto pripade gastroenteroga,ktory spravi rektoskopiu,pripadne kolonoskopiu hrubeho creva a urci pricinu problemu.Naozaj netreba otalat,viem to z vlastnej skusenosti.Myslim Ivetka,ze rady ostatnych(ohladom stolice)ti v tomto nepomozu.Navstiv odbornika!!!

agina

Prutik a vsetci ostatni: ako dlho mate tuskovitu stolicu??? Den - dva??? Pri rakovine creva by ste to mali non-stop.

veronika

Ale, prosim Vas!!! Stolica je presna taka, co vsetko zjete. Skuste vypit kazde rano 1 salku 100 perc. dzusu, najlepsie pomarancovaho, a vsetko bude OK. Jeszte viacej zeleniny a ovocia, a nebudete sa uz cudovat stavu vasej stolice, OK? Ziadna rakovina nehrozi!!! :-)

prutik

angina a ak je prosim ta stolica ale tenka, teda asi to tu volate tuskovita,ci ceruzkovita sa ozaj uvadza v literature, tam popisuju aj to, ze to je jeden z moznych prejavov rakoviny creva, ci skor konecnika? nepamatam si presne. Ty nevies nahodou ktorej casti?lebo i ja to mavam dost casto posledne