Zrychleny svet

Príspevok v téme: Zrychleny svet
cudna

mam taky zvlastny problem vlastne ja som aj celkovo zvlastna ....mavam take stavy nie casto len obcas ani ma to nejako neobmedzuje v zivote len si to nedokazem vysvetlit ....len tak si lezim alebo sedim a pozeram tv a zrazu sa mi zda ze sa vsetko okolo mna zrychly ako na beziacom pase ....nieje to ako ked idete autom a sliapnete na plyn skor je to take manicke chaoticke ....citim akokeby sa mi zvacsili pery acela som stuhla a kazdy jeden pohyb je zrychleny ako keby som bola obor vsetko okolo mna malicke a kebyze mam zobrat do ruk pohar pritom tak mam pocit ze ho dotykom ruky zozbijem na marne kusky apredsa sa pritom citim autisticky akoby som ja stala a vsetko okolo sa vyvyjalo len pre mna zastal cas ...no divne ..viete co to je ????

Iiiii

A konkretizuj druh obra. Prezraď nám akým obrom si? Kyklop alebo čo? Keď sa cítiš ako obor, tak prečo ťa napadá, že akože zoberiem pohár, však musíš predsa iné, reálnejšie predstavy, napr. lepšie by bolo, keby si si povedala, že mravce behajú, noha svrbí. To by sa dalo lepšie pochopiť. Mala by si si na to spraviť nejaký online psychotest. Ja som si tiež taký spravil, tzv. test humanoidity a v ňom mi vyšlo, že nie som človek, ale ešte stále len obyčajná opica, dokonca aj s presným názvom: Malpa Kapucínska.
Len aby ti v tých testoch nevyšlo, že si nejaký špeciálny druh obra a potom sa musíš podľa toho správať.
Veľmi si pochvaľujem tie psychotesty. Teraz si tiež jeden robím a tam sa ma stále pýtajú, že čo vám pripomína kombinácia týchto farieb:
1. Biela s hnedou
2. Modrá s hnedou
3. Čierna s hnedou
4. Zelená s hnedou
Zatiaľ som prišiel len na to, čo mi pripomína tá hnedá farba, ale na tie ostatné som ešte neprišiel. Možno zelená trávu a biela sneh. Ale neviem, či potom prezradím výsledok testu, lebo tam mi môže vyjsť len nasledovné:
1. Trpíte úzkostno-depresívnou poruchou.
2. Trpíte bipolárnou poruchou
3. Trpíte prechodnou psychózou
4. Trpíte ťažkou depresiou
5. Trpíte schizofréniou
Nič iné mi v tom teste vyjsť nemôže. Fakt neviem, čo mi povedia, keď im poviem, že biela v kombinácii s hnedou mi pripomína ho.no na snehu:-)

ray555

Tiež som to v puberte mával. Cítil som, že všetko sa zrýchlilo, zvuky sa zdali byť veľmi hlasité... bál som sa toho. Ale časom to odoznelo. Myslím, že to súviselo so stresom, ktorý som vtedy prežíval a ešte nevedel správne spracovať. Dodnes však neviem, čím to je spôsobené.

Dmč

Mám ten istý pocit. Neviem, čo s ním mám robiť... Je to veľmi nepríjemné... Naposledy, keď som mala pocit "zrýchleného sveta", bolo to také intenzívne, až som bola vystrašená... Neviete náhodou, čoho príznak to môže byť?

ele

Ja to obcas mavam, hlavne ked uz zaspavam a som vtakej inej hladine a presne je to taky neopisatelny jav, zazitok. Tiez mam pocit ze sa mi zvacsia pery, cela sa zvacsim a vsetko je take rychlejsie, tvary su tiez ine, kubisticke a su to take zrychlene- trhane pohyby, zvlastne. Nikomu som o tom nehovorila, je to podla mna vysledok unaveneho mozgu, tiez ma to neobmedzuje, mam to od malicka, proste taka lahka halucinacia, ale mavam to len, ked mam zavrete oci, inak nie..

mamutka

no neviem co to je, ale je to zaujimave !!! mne s acasto sniva to co si vravela o tom obrovi,, ze som obrovska a vsetko okolo je male... a bojim sa kracat aby sa to nerozpadlo podomnou a tak..divny pocit vtedy... brrrr

Vylieceny

Mal som presne takýto problém niekoľko rokov dozadu, myslel som si, že som jediný na svete. Prešlo to však po tom, čo som zo svojho života vylúčil stres. A dôležitý je pravidelný pohyb. Začnite brať život s nadhľadom a prejde to. Je to len z dlhodobého stresu, ktorému človek podlieha - je dôležité, ako sa k nemu postavíte.

...

no prave ze preto ze to nie je az take caste malo by to byt vysetrene.a nemusis sa hanbit o tom hovorit.radsej mat vysetrene ako zit v neistote..

cudna

ja viem ale je toto vobec normalne ???stava sa to aj ostatnym ??je to cudne ze ????hambim sa o tom hovorit o tom ze sa mi sem tam zrychli svet ....

...

nase pocity, nalady a vlastene vsetko je vdaka chemii mozgu, su tam urcite transmitory, ktore prenasaju informacie.tie musia byt v rovnovahe, ak nie su tak vzikaju panicke poruchy, depresie,halucinacie ,ale i parkinsonova choroba napr.urcite ste sa o tychto neuromediatoroch ucili na biologii.prikladmi su serotonin, dopamin, acetylcholin..