rezanie respektíve ubližovanie si

Príspevok v téme: rezanie respektíve ubližovanie si
lumi1

Nedávno som tu čítala príspevok o chalanovi čo sa začal rezať a neskôr na to aj doplatil a umrel. Chcem sa chytiť tejto témy a potrebovala by som aj ja pomoc. Jednoducho povedané liečim sa na psychiatrii a nedávno som si uvedomila že aj mne to robí dobre keď si tak zarežem do ruky a môžem cítiť "bolesť" a pozerať sa na svoju krv. Nechápem to, pretože už dávnejšie som chcela skončiť so životom, no nakoniec som to neurobila ale šla som sa liečiť a vtedy som si zrejme prvý raz uvedomila že je to príjemné. Už pred tým som si párkrát zarezala do ruky ale nejako som to nebrala a od tej doby to robievam častejšie. Stále mám to nutkanie, zobrať žiletku a spôsobiť si ten zvláštny pocit. Nedávno som si dala pirsing a stále si točím náušnicou aby som cítila menšiu bolesť....čo mám robiť, čím to všetko je?

heureka

a to ti ten pribeh nic nedal? naco som ho potom uverejnovala? aby si si povedala ze aj tebe to robi dobre? ked si chces znicit zivot a prist o nho aj neskor...je to tvoje rozhodnutie a nikto nema pravo vraviet co mas robit vsetko je v tvojich rukach ale nechapem jedno..ked si chces ublizovat aj ked vies ze to nie je dobre nie si trochu rozdvojena osobnost? a liecba asi velmi nepomaha kedze mas taketo myslienky nadalej a mozno este aj horsie..modlim sa za takychto ludi ako si ty aby ich osvietilo a pochopili ze zivot mame len jeden a sance su obmedzene....drz sa!!!

alojzia

lumi, ja ta chapem. (sama som to robila par rokov) mas pravdu, ze je tazke s tym seknut, ale musis sa to naucit. Ide tam proste o to, ze je to sposob, ktory ti sposobi uvolnenie od napatia alebo sa tym sama potrestas alebo tym niekoho citovo vydieras...dovodov je vela, ale toto je vo vacsine pripadov. Nauc sa ine sposoby. Trieskaj do vankusa, kric...hocico, co ta uvolni. Viem, ze to nie je take ako rezanie, ale naozaj je to velke riziko. Staci len par milimetrov a si v riti...alebo mozes zomriet ako ten chalan. Mozno ti chyba rozhovor, laska...najdi co hladas a odstran to, co za normalnych okolnosti nechces. Je tu nejaky dovod, preco to robis. Ries ho! Vela stastia:)

trefa

choroba,choroba,choroba....uznaj-kto si sam a dobrovolne ublizuje?nik.nemas sama sebu rada?zijes len raz.asi chces fakt zomriet.nik ti v tom nezabrani,ak ty sama budes chciet,tak to urobis znova a znova.liec sa!!!