traviace problemy

Príspevok v téme: traviace problemy
juliaanka

prosiim pomozte mi mam traviace tazkosti.Ked sa niekedy najem boli ma brucho dost alebo sami chce trosku zvracat.Trpim este aj pynatostou a niekedy mam divne pocity akokeby sa mi uplne presuvali creva alebo co:( neviem co mam robit este mam aj zapach z ust:( poradte mi nieco najlepsie nejake prirodne bylinky alebo tak.Najlepsie keby sa nejednalo o nejake drahe lieky.Alebo mi poradte ci nemam nejaku chorobu nebodaj vobec sa v tom nevyznam.DAKUJEM

RNG

Celiakia je sposobena nedostatkom vylucovania enzymov na travenie niektorych bielkovin(lepka), ktore potom ulepia traviaci trakt, cim znemoznia poriadnu latkovu vymenu a nastane chorobne premnozenie bakterii na nalepenej mase.
Pomoze brat proteoliticke enzymi(bromelain, pankreatin,rozne enzymaticke zmesy) a hodne vlaknin na cistenie criev(zeleniny, psylium, lanove semeno...)
Ti, co to maju horsie(2%) sa musia podla moznosti vyhybat produktom obsahujucich lepku(psenica, raz,ovos)a nahradit ich bezlepkovymi.
Prirodzene bezlepkove su obilniny (cerealie, ako to moderne nazyvaju)ryza, quinoa, kamut a toto nie je sice zrnina, ale vyborny zdroj sacharidov, zemiaky

mamulla

ahojte pred tyzdnom som sa dozvedela ze mam celiakiu marsh 1.doktor povedal ze dietu zatial drzat nemusim kto ma s tym skusenosti prosim poradte mi mam cakat az kym sa to zhorsi alebo mam pre istotu hned zacat s nejakou dietou som zufala chcem aj pribrat ale sa mi nedari pomoze mi ta bezlepkova dieta aby som pribrala?

gregor

v USA sa na trávenie uživa GINGER - FRED (zazvorova limonada /dumbier/) aj na Slovensku sa predava pod tým istým názvom len slovaci to nepoznaju a ked´ sa stym stretnú nevedia načo to je a ešte im to aj nechuti lebo to štiplavu prichť. ahojte

RNG

Cibula ma najviac aktivity na zvysenie cinnosti pankreasu.
Olej z cesnaku a mata zvysuju vylucovanie lipazy a dumbier a cumin zvysuju vylucovanie zlce.Tiez ostropestrec a pupava z bylin.
O fenele je zname len ze potlaca cinnost bakterii(preto sa pouzival odpradavna na pripravu ryb) a mierne zvysuje tok zlce.
Tym sa trochu zlepsuje aj peristaltika, lebo zlc drazdi steny criev

gregor

ahoj juliaanka
skús vykušať prirodnú liečivú vodu JAJEČICKU HORKU a uživaj štamperlik(to je 0.05 litra)pri potiažoch s trávenim ako aj plynatosťov. Predáva sa v litrovom balení a kupiš v lekarni alebo v potravinách.

71gloria

Fenikel stimuluje vylučovanie tráviacich enzýmov- hlavne zlúčenina fenchol, normalizuje peristaltiku, prospieva aj pečeni.A doplnenie enzýmov nie je tiež na škodu.

RNG

Gloria, fenikel(fenel), rozmarin a ine len zastavia kvasenie, takze sa clovek neciti tak nafukany, ale nezlepsia travenie.
Na to treba kyseliny a enzymi