potraviny proti nafuknutiu

- mira

Hlavne sa nezahlieňuj. Ani jogurtami, mliečnymi výrobkami, mliekom a ovocím. Probiotické baktérie získaš z kvasenej zeleniny typu kyslá kapusta.
Jedz vlákninu a zeleninu, po čase sa prečistíš.

zdravystyl

pre marinka 18 :

Ahoj,Mozes otom presnejsie popisat trosku ?
Ked mozes,tak ma kontaktuj na emaile..

Dikesko,

Ahojcek,

Viki

zita99

Pri jedle čo najmenej kombinuj potraviny, napr. daj si len čistú zeleninku, alebo len zeleninu s ryžou,čisto ovocie, hlavne nekombinuj živočíšne bielkoviny a cukor, napr. zemiaky, mäso a kompót, potom to v tebe všetko kvasí. Skús probiotiká. Dobrý je Acidpohilus z -odkaz odstránený- na obnovenie črevnej flóry, proti helikobacterovi je veľmi dobrý Betavital, odstráni prekyslený žalúdok a zabráni jeho recidíve.

radovan-bela

tak treba jest z maleho ked ta zvelmi maleho taniera castejsie ovocie vlakniny skus vlocky a pohyb ti pomoze

minnetka

Katarína,
ja mám rovnaký problém,tiež mám také pocity aj z jedného jogurtu,aj z vody, tiež mám helikobaktera, lekár mi ho začal liečiť až na moje naliehanie, lebo to vraj nie je taký problém, to nadúvanie (!).. vybrala som antibiotiká, ešte doberám ten tretí liek- omeprazol, ale zatiaľ som na tom rovnako...po akom čase to prešlo tebe?

katarína

Mne spôsoboval nafukovanie helicobakter.
Keď som ziedla jeden jogurt, mala som pocit, že som zedla obed aj ďaľším dvom ľuďom.Robila som len grg,prd.Brucho,žalúdok ma vôbec nebolel a zistili mi ho až pri preventívnej prehliadke. Aj keď sa človek naje viac ako má, tak ho nadúva.

katuska

fenyklový čaj... ak si ho osladíš trošku medom, je to fajnovka a mne pomáha... len potom neodporúčam chodiť moc do spoločnosti, aby si im to tam nezamorila :o)