extremna zrazanlivost krvi

Príspevok v téme: extremna zrazanlivost krvi
mony

mojej mame nedavno brali krv, no a ta sa jej zrazila este v striekacke.inak ma stale problem s odberom,zily jej nevidno poriadne a viacere sestricky povedali,ze brat jej krv je ako za trest.vraj ma take pevne ruky,ze sa im to zle picha.raz jej dokonca brali krv na zapasti,lebo inde sa im to nepodarilo. nie je taka zrazanlivost nebezpecna?

RNG

Adrika, ked mas "po noci velmi hustu krv" tak ta v noci moze porazit....
Pitie samozrejme riedi krv, ale na zrazanlivost treba spravit krvne platnicky menej lepkave. Telo na to vyraba enzym plazmin, ale su ludia, ktori ho maju malo a tam odporucujem prirodne enzymi s podobnymi ucinkami, ako plazmin.

RNG

Mony, potraviny a potravinove doplnky sa beru povacsine nie na odporucenie lekara, ti studovali velmi malo o potravinach a ich ulohe v tele.
To je iny odbor.Zatial, zialbohu.

adrika2

raz mi sesrička brala krv a hovorila že ju mám veľmi hustú. Pýtala sa ma či som niečo ráno pila. Že keď som nepila tak mám po noci ešte ztuhnutú nerozhýbanú krv. Môže to byť?

mony

tak preco potom lekari absolutne nic nespravili? nedavno bola na chir.zakroku, robili jej predoperacne vysetrenia a vobec to neriesili. na ktoreho lekara sa ma obratit?

RNG

Extremne nebezpecna.
Zrazeniny(fibriny a tromboidy) mozu zablokovat prudenie krvi. Ked je to na vencovich cievach na srdci, znamena to infarkt, ked v mozku, je to mozgova porazka.
Riedenie krvi(znizenie lepkavosti krvnych platniciek ) je lahko previest enzymami(bromelain(1200 GDU), pankreatin a hlavne nattokinaza(2x1000 FU) a serrapeptaza(60 000 jednotiek)), tiez ciastocne omega 3 olejami(rybacie, 3x3 gramy))