Plavaren v Trencine - plesen?

agina

Ano ameby a kvoli tomu bolo zatvorene...
Ked si len predstavite, kolko ludi sa tam vycura do vody, kolki si tam odpluju....vysmrkaju sople do vody....zaludok sa mi obracia...

RNG

Zialbohu mnohe mikrobialne, vcitane plesni a virusov sa prenasaju v bazenoch.
Ja som urcity cas nechcel ani liezt do bazenov, kde bolo vela ludi. Cim viac ludi, tym vacsia pravdepodobnost prenosu.
Dnes to skor riesim zvysovanim imunity a pripadnu nakazu promptne vynicim prirodnymi prostriedkami.
Ale aj tak v case epidemii neleziem do obchodov!

barbinka

lienka: hovorí o tom istom. o pásovom opare. môj priateľ to chytil bohužiaľ v bazéne. presne ako vravíš je to vírus, ktorý vírus, ktorý máme v tele. lenže ten vírus sa môže preniesť aj z človeka na človeka buď nejakým obtrením, alebo stačí, keď človek s pásovým oparom vlezie do bazéna a potom to chytia aj ďaľší. Kožná doktorka nám to vravela.

lea

pasovy opar je velmi nakazlivy, chory ma byt podla moznosti izolovany od ostatnych clenov rodiny. poznam manzelov, co sa jeden od druheho nakazili

-lienka-

Ja sa nechcem hadat, len viem, ze pasovy opar sa neda chytit z vody lebo toto ochorenie vznika tak, ze sa v tele "prebudi " virus, ktory mame v tele vsetci od prekonania ovcich kiahni v detstve.Mozno hovorime o inych chorobach:)

Lea21

no my mame v praci taky maly bazen, ale nesla by som tam ani za nic. minule napr. jedna nemenovana kolegyna prisla za mnou, ci s nou nejdem surne na gynekologicku pohotovost, ze ju vsetko strasne svrbi, tak som po praci isla k nej do kancelarieza a tam bol len odkaz, ze nech na nu pockam, ze je este v bazene, lebo si isla zaplavat..

barbinka

haf: Ja chodievam sem tam do bazéna, ale tiež mám strach, či volačo nechytím. ale nezabúdam na šľapky. v tých treba chodiť všade.