Naše detičky

Príspevok v téme: Naše detičky
saška

Ahojte, rada by som navrhla tému, máte niekto dieťa z detského domova?, ako je to u vás v domácnosti? Ja som mamou \"náhradnou\", máne dieťatko z DD, maly mal 9mesiacov, keď sme si ho zobrali domov, teraz má 2,5roka. S manželom sme veľmi šťastní, že synčkeka máme, robí nám veľkú radosť, sme veľmi pyšní rodičia. Ak máte skúsenosť dajte vedieť.

dorotka

Ahojte! My s manzelom tiez rozmyslame nad adopciou. Mame jedneho synceka a po skonceni mojho VS studia, uvazujeme o dietatku z domova. Neskor by sme este chceli vlastne (nemame problem s neplodnostou, len chceme poskytnut domov opustenemu dietatku). Aka je ´cakacia doba´ na dietatko? O ake deticky je najvacsi zaujem a o ktore najmensi??? Mam na mysli zdrave deticky, skor narazam na vek. Neprekazalo by nam ani starsie dieta ako batola, ale obavam sa, aby si uz 4-5 rocne dietatko nenieslo nejake traumy z ustavnej starostlivosti (viem, ze robia, co mozu, ale predsalen rodina sa neda takym sposobom nahradit). Aky mate na to nazor?

saška

Vecernica,najprv treba napísať žiadosť na min. soc. vecí a rodiny v tvojom bydlisku,veľa vecí okolo zamestnania, bytu, zdrav. stavu .... potom budete musieť absolvovať 26 hodín tzv. prípravu. Budete zaradený do zoznamu žiadateľov. Ak sa nájde dieťa "podľa tvojích predstáv", ozvú sa. Do DD ťa nepustia len tak, až keď budú mať vyhliadnuté deti, potom sa môžete s partnerom ísť skontaktovať. Prajem veľa šťastia, potom daj vedieť ako si pokročila. Si z Ba?

Danka

Máme 7 ročné dievčatko, je prváčka, je zlatá, šikovná, robí nám veľkú radosť. Vtedy mala 10 mesiacov...

vecernica

ahoj,,ja sa prave nad tym trapim.Snazime sa o dieta bezuspesne, prave dnes idem pisat do adpocneho centra.nadeje,,neviem ako zacat.Uz sa rozhodujem 5 rokov o tomto probleme.Konecne som nasla muza ktory je ochotny si vziat dieta z domova.Hoci moj priatel vobec nie je idealny po inych strankach,ale co sa tyka spolahlivosti to urcite je..Bavili sme sa spolu o tom ,vela krat ,Navrhol ,kedze mame strach a cele nase okolie to odsudzuje ze najprv skusime pestunskou peci a potom az adopciu.Len som videla dokumenty o tom ako beru dieta z pestunskej peci aj trebarz po 5 rokoch a je to podla mna hrozne citovy sok pre vsetkych.Odradzuju ma ludia koli genom a tak..neviem ako mam vlastne zacat.Mam chodit po domovoch?Inak zalozila som o tom temu na tomto fore asi predtyzdnom.Prosim pois vsetky peripetie co ma cakaju.Momentalne nie som zamestnana Tak neviem ci je to dolezite.prijem sice mam ,ale neviem som na strasnej krizovatke rozhodnuti.Kde treba zacat myslim konanie z uradmi? viem akurat ze treba dat ziadost na mestky urad.dakujem za odpoved a radu. pripadne mozem komunikovat aj cez mail.